background img
banner
banner

Όπου «χτυπούν» μαρκάρουν κουδούνια…

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ «ΜΠΑΡΑΖ» ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Άνισος μοιάζει ο αγώνας των αστυνομικών της Αιγιάλειας να πατάξουν το έγκλημα, καθώς η αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής παίρνει πλέον τη μορφή «χιονοστιβάδας». Μόνο την τελευταία εβδομάδα πήραν… φύλλο πορείας τρία άτομα από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας. όσο για τις διαρρήξεις; Σημειώθηκαν τέσσερις μέσα σε δύο εικοσιτεστράωρα με λεία χρήματα και κοσμήματα.

Μάλιστα, οι θρασύτατοι διαρρήκτες στα σπίτια που θέλουν να «χτυπήσουν» βάζουν μία ένδειξη, θέτοντας τους στόχους τους σε προτεραιότητα ή βγάζοντας πρόγραμμα για το πότε θα «αλώσουν» την περιουσία των ανυποψίαστων ιδιοκτητών. Η ένδειξη βέβαια γίνεται αντιληπτή μετά τη διάρρηξη και συνήθως είναι στα κουδούνια. Όσο για την εικόνα των σπιτιών μετά την εισβολή των «ποντικών», η πιο επιεικής λέξη είναι ο… βομβαρδισμός, μη αφήνοντας κυριολεκτικά, τίποτα όρθιο…

«Μπούκαραν» ακόμη και σε σπίτι αστυνομικού

Ο τρόπος που λειτουργούν δε, φανερώνει πως ξέρουν σε ποιο σπίτι να μπουν και πότε, αφού φροντίζουν να ενημερώνονται για το πού είναι οι ιδιοκτήτες. Χαρακτηριστικό της θρασύτητάς τους είναι το γεγονός ότι δεν δίστασαν να μπουν και σε σπίτι αστυνομικού στη Ροδοδάφνη, χωρίς καν να λειτουργήσει ανασταλτικά για τη δράση τους, η ιδιότητά του.

Ξημερώματα Κυριακής και Δευτέρας έδρασαν… χωρίς έλεος, αρπάζοντας κυριολεκτικά ό,τι πολύτιμο έβρισκαν, όπως συνέβη και σε σπίτι στην περιοχή του Παγοποιείου. Κι όλα αυτά ενώ η τοπική ΕΛ.ΑΣ. βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες υποβάθμισης. Μόνο την τελευταία εβδομάδα υπήρξαν τρεις αποσπάσεις από την Ασφάλεια για την ΟΠΚΕ της Αθήνας, με το «κύμα» φυγής να συνεχίζεται.

Μόνο από το Αίγιο, η ΟΠΚΕ της Αθήνας έχει οκτώ άτομα και βέβαια εάν υπάρξει και συνέχεια, τότε υπάρχει κίνδυνος η τοπική κοινωνία να μείνει απροστάτευτη εν γνώσει της ηγεσίας του υπουργείου.

Μειονοτικοί άσκησαν σωματική βία σε εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ

Την ίδια ώρα, μειονοτικοί φαίνεται να άσκησαν βία εις βάρος τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ που… έκαναν το λάθος και μετέβησαν κοντά σε καταυλισμό για εργασίες. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου στη Ροδοδάφνη, με κατοίκους του καταυλισμού να φέρονται ότι ξυλοφόρτωσαν εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ.

«Κατασκήνωσαν» στο παρκάκι της Δεσποτοπούλου

Μειονοτικοί πάντως το τελευταίο τριήμερο «κατασκήνωσαν» στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο πάρκο της οδού Δεσποτοπούλου, γύρω από το μνημείο των αδικοχαμένων της μοιραίας πολυκατοικίας, δημιουργώντας μεγάλη όχληση αλλά και φθορές και ρύπανση. Η παρέμβαση της δημοτικής αστυνομίας ήταν καθοριστική μόνο για να… χαθούν για λίγες ώρες και να επιστρέψουν. Το βράδυ της Δευτέρας είχαν φύγει ξανά, αφήνοντας βέβαια αρκετά «σημάδια».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr