background img
banner
banner

Από την ίδια, σχεδόν, αφετηρία!

ΈΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΟΥΤΕ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΟΥΤΕ ΔΟΥΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ – Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ, ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ “ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ”  

Με 550 ψήφους (μόλις το 1 στα 20 έγκυρα ψηφοδέλτια που είχαμε προχθές!) προβάδισμα στην Αχαΐα ξεκίνησε από τη Δευτέρα η μάχη του Νίκου Ανδρουλάκη για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Τα αποτελέσματα της κάλπης είναι σαφή και για τους δύο τελικούς διεκδικητές κ.κ. Ανδρουλάκη και Δούκα: Διεκδικούν από κοινού τους 5,5 χιλ. “ορφανούς” ψήφους ή τον 1 στους 2 ψηφοφόρους που επέλεξαν διαφορετικά προχθές και καλούνται πλέον να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα-αυτής της Κυριακής -στις κάλπες για το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με 3.988 ψήφους και ποσοστό 31% αναδείχτηκε πρώτος στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα με δεύτερο τον Χάρη Δούκα με 3.439 ψήφους, ποσοστό 26,8% και 549 ψήφους διαφορά, μια απόσταση ασφαλείας που διαμορφώνει το μικρό προβάδισμα με το οποίο μπαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενόψει του β’ γύρου αυτής της Κυριακής.
Τρίτος ήταν ο Παύλος Γερουλάνος με 2.732 και ποσοστό 21,6% και τέταρτη την Άννα Διαμαντοπούλου με 1.639 και ποσοστό 12%. Ακολούθησαν οι Μ. Kατρίνης με 850 και τελευταία τη Ν. Γιαννακοπούλου με 229.

Αύξηση 5,7% από το ‘21

Στην Αχαΐα προσήλθαν και ψήφισαν 12.988 φίλοι και μέλη του κόμματος (5,7% αύξηση σε σχέση με τις εσωκομματικές του 2021). Το 2021 είχαν προσέλθει να ψηφίσουν 12.300 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε αυτές τις εκλογές στην Αχαΐα πήρε σχεδόν τους ίδιους ψήφους με το 2021 (είχε πάρει 3.938).

Εφόσον έχουμε ίδια συμμετοχή με τις προχθεσινές εκλογές οι κ.κ. Δούκας και Ανδρουλάκης διεκδικούν 5,5 χιλ. Ψήφους αν προστεθούν οι σταυροί που έλαβαν και οι Κατρίνης – Γιαννακοπούλου.
Περισσότερο καθοριστικής σημασίας για το αποτέλεσμα του β’ γύρου θα είναι αυτή την ώρα οι 4,5 χιλιάδες ψήφοι ή ποσοστό 33% που συγκέντρωσαν ο 3ος και 4η Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου.

“Απολύτως ικανοποιητική συμμέτοχή”

Για τη Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι πολύ ικανοποιητική και μια ένδειξη ότι το κίνημα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης! “Οι πέντε στους έξι ψηφοφόρους μας κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές στην Αχαΐα προσήλθαν συγκροτημένα και δημοκρατικά για να κάνουν την επιλογή τους για την επόμενη μέρα του κόμματος. Συγκριτικά με το 2021 θα πρέπει να αξιολογήσουμε ότι οι δύο αντίπαλοι του Νίκου Ανδρουλάκη τότε, Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος, είχαν και τοπική αναφορά στο νομό… Οπότε, το γεγονός ότι είχαμε περεταίρω αύξηση ποσοστών, χωρίς υποψηφιότητες με ‘τοπική καταγωγή’, είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Με πολιτικό πολιτισμό, χωρίς προβλήματα και παρατράγουδα ο κόσμος στην Αχαΐα προσήλθε και ψήφισε στέλνοντας δηλαδή μήνυμα ‘πολιτικής καταγωγής’ και προτίμησης στην παράταξη του δημοκρατικού κέντρου και της εμπιστοσύνη τους. Καλωσορίζουμε και τα πολλά νέα μέλη που είναι απόδειξη ότι η κοινωνία μπορεί και συμμετέχει και επιλέγει χωρίς καθεστώς πιέσεων και εκβιασμών όπως βλέπουμε αλλού. Ευχαριστούμε και τους φίλους και εθελοντές για την άψογη διαδικασία” αναφέρει στο Protionline.gr ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Αχαΐας Νίκος Μοίραλης.

Διαφορετικές εκτιμήσεις για τον νικητή…

Με σταθερό πυρήνα υποστηρικτών στην Αχαΐα η πλειοψηφία της Ν.Ε. Αχαΐαςμε τον γραμματέα Νίκο Μοίραλη φαίνεται να θεωρεί ως μεγάλη πιθανότητα πλέον την επανεκλογή του κ. Ανδρουλάκη. Ψήφο για αλλαγή εκτιμά τα ποσοστά των αντιπάλων του νυν προέδρου ο πολιτευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κ. Δούκα, Μαρίνος Σκανδάμης.

“Θα κερδίσει όποιος αποδείξει ότι δίνει προοπτική στο χώρο μας, όποιος αποδείξει ότι δεν αποτελεί μέρος της πολιτικής τοξικότητας που κατακλύζει τη χώρα και βέβαια όποιος αποδείξει ότι μπορεί να διασφαλίσει και αύριο την ανεξάρτητη πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ” σχολιάζει ακόμη ο κ. Μοίραλης.

“Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου. Πέντε υποψήφιοι πρόεδροι ανέδειξαν την ανάγκη για αλλαγή ηγεσίας. Γι’ αυτό και νομίζω ότι το δίλημμα της Κυριακής είναι αν στις 13 Οκτωβρίου θα έχουμε ένα κόμμα στάσιμο και κλειστό ή ένα κόμμα ανοικτό που θα αξιοποιεί κάθε υποψήφιο Πρόεδρο, στέλεχος και μέλος μακριά από σκοπιμότητες που, πρωτίστως, θα υπερασπίζεται την κοινωνία μας…Ο καθένας οφείλει να δώσει την απάντησή του σύμφωνα με τη συνείδησή του για το ποιος υποψήφιος εκφράζει καλύτερα την ελπίδα και την άνοδο της παράταξης. Ας έλθουν όλοι να ψηφίσουν, αυτό είναι το καθήκον μας” τονίζει ο κ. Σκανδάμης στo Protionline.gr.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr