background img
banner
banner

Σε βελτίωση των συνθηκών ύδρευσης προσβλέπει η ΔΕΥΑΑ

ΑΞΙΩΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ»

Στη λήψη μέτρων ενάντια στο φαινόμενο της λειψυδρίας προχωρά η ΔΕΥΑΑ. Μεταξύ αυτών, η υποβολή πρότασης για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο: «Βελτίωση Συνθηκών Ύδρευσης» από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω σχετικής Πρόσκλησης. Το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης, στην τελευταία συνεδρίασή του απεδέχθη τους όρους συμμετοχής στο πρόγραμμα, ενώ ενέκρινε και τη μελέτη, τευχών και φακέλου πρότασης χρηματοδότησης.

Αντιμετώπιση της λειψυδρίας μέσω της καλύτερης διαχείρισης των υδάτων

Ειδικότερα, μέσα από την πρόσκληση «Εκτέλεση Εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας» του υπουργείου Εσωτερικών, καλούνται οι φορείς που εμπίπτουν στις κατηγορίες δυνητικών δικαιούχων της πρόσκλησης, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι ΔΕΥΑ, για την υποβολή προτάσεων πράξεων, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν. Στόχος είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, μέσω της βελτίωσης του επιπέδου διαχείρισης των υδάτων και της βελτίωσης των υποδομών παροχής πόσιμου νερού.

Ποιες δράσεις θα χρηματοδοτηθούν

Ειδικότερα, όπως εξήγησε στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ.Α. ο τεχνικός διευθυντής της, Παναγιώτης Νικολόπουλος, με την ανωτέρω πρόσκληση θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά οι παρακάτω δράσεις:
Α) Ανόρυξη και αξιοποίηση νέων ή αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων,
Β) Υπηρεσία παροχής αφαλατωμένου νερού μέσω ενοικίασης συστημάτων αφαλάτωσης και
Γ) Υδρομαστεύσεις. Από τις ανωτέρω επιλέξιμες δράσεις, κρίνεται σκόπιμη η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης για την ανόρυξη μίας υδρευτικής γεώτρησης στην Τ.Κ. Μυρτιάς του Δήμου Αιγιαλείας, σε αντικατάσταση υφιστάμενου έργου υδροληψίας, για την κάλυψη υδρευτικών αναγκών, την ανάπτυξη και καθαρισμό δύο γεωτρήσεων, την κατασκευή οικίσκου για τη συγκεκριμένη γεώτρηση, τη σύνδεση της γεώτρησης με το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης και την κατασκευή συστήματος τηλεμετρίας.

Στόχος, η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές

Σημειωτέον ότι η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας έχει ήδη συντάξει τις απαραίτητες μελέτες προετοιμάζοντας τον φάκελο της πρότασης για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο: «Βελτίωση συνθηκών ύδρευσης», με την υποβολή της πρότασης να έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Στόχος είναι η ΔΕΥΑ.Α. να επιλύσει υδρευτικά προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο δίκτυό της και να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης, την ορθή διαχείριση των πόρων και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές της.
Σύμφωνα με την μελέτη της Τ.Υ. της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό 126.968,38€ (χωρίς ΦΠΑ) το οποίο δύναται να καλυφθεί από το ανωτέρω πρόγραμμα, καθώς σύμφωνα με τους κανόνες επιλεξιμότητας του προγράμματος, κάθε δυνητικός δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής μιας μόνο πρότασης μέχρι του ποσού των 150.000€.

Εξουσιοδότηση Γ. Ντίνου λόγω απουσίας του δημάρχου

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης έχει εξουσιοδοτήσει τον αντιπρόεδρο Γιώργο Ντίνο για την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων και για όλες τις περαιτέρω ενέργειες που τυχόν προκύψουν κατά την διαδικασία υποβολής της πρότασης, κωλυομένου του προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ.Α, δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr