background img
banner
banner

Τελεσίγραφο Μπέσκου στον Δασάρχη να ανακαλέσει την απόφαση

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ ΚΑΙ IN NATURA ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Δραστικά κινείται ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, στο θέμα της θετικής γνωμοδότησης του Δασαρχείου Αιγίου για το πέρασμα γιγαντιαίων ανεμογεννητριών από αναδασωτέες και in natura περιοχές της Αιγιάλειας. Αφού κοινοποιεί το θέμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αχαΐας, καλεί τον Δασάρχη να… πάρει πίσω την απόφασή του, διαφορετικά απειλεί με μήνυση!

Παραβάλλοντας μία σειρά από… αδιανόητα, ο κ. Μπέσκος επισημαίνει στον Δασάρχη: ΄΄Με έκπληξη διαπιστώθηκε, ότι εισηγηθήκατε θετικά για να δημιουργηθούν δίοδοι σε αναδασωτέες περιοχές και in natura για να δημιουργηθούν ανεμογεννήτριες στην περιοχή Σκεπαστού Καλαβρύτων. Η αλλαγή μελέτης για την οποία εισηγηθήκατε θετικά προβλέπει, σε σχέση με την αρχική, μεγαλύτερες ανεμογεννήτριες και δίοδο μέσα από αναδασωτέες και in natura περιοχές που δεδομένα θα βλάψουν το οικοσύστημα της περιοχής μας. Είναι αδιανόητο να δίνετε τέτοια εισήγηση η οποία έρχεται σε προφανή αντίθεση με την ιδιότητά σας που συντείνει στην προστασία των δασών και ιδίως των αναδασωτέων εκτάσεων. Είναι αδιανόητο να δίνετε τέτοια εισήγηση, ώστε να ανοιχθούν δίοδοι μεγάλου πλάτους και μήκους εντός αναδασωτέων εκτάσεων στην ορεινή περιοχή της Πτέρης, Σελινούντα καταστρέφοντας ουσιαστικά τη φυσική αναγέννηση της περιοχής μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Είναι αδιανόητο να δίνετε τέτοια εισήγηση, όταν γνωρίζετε ότι η περιοχή της Πτέρης είναι κατολισθήσιμη περιοχή και είναι προφανές ότι η καταστροφή του δασικού πλούτου που λειτουργεί ως φυσικό ανάχωμα σε κατολισθητικά φαινόμενα, αυξάνει τον κίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή. Είναι αδιανόητο να καταστρέφονται αναδασωτέες και προστατεύομενες περιοχές προς εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και να εισηγείστε θετικά΄΄.

Του δίνει περιθώριο τριών ημερών

Αφού επισημαίνει πως είναι προς τιμή της δασάρχη Καλαβρύτων που εισηγήθηκε αρνητικά, σημειώνει: ΄΄Κατόπιν των ανωτέρω καλείστε άμεσα, εντός 3 ημερών, όπως άρετε τη θετική εισήγησή σας και να γνωμοδοτήσετε αρνητικά όπως επιτάσσει το υπηρεσιακό σας καθήκον που συνίσταται στην προστασία αναδασωτέων και in natura περιοχών και όχι στην αλόγιστη καταστροφή τους προς εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και μόνο. Σε περίπτωση που εμμείνετε στη θέση σας θα υποβάλλουμε μηνυτήρια αναφορά για να ελεγχθούν τυχόν ποινικές ευθύνες κατά παντός υπεύθυνου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr