background img
banner
banner

Πολιτικό σκηνικό σε φάση ρευστότητας

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΘΑΚΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων από τη Νέα Δημοκρατία, οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ και οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, συνθέτουν ένα κράμα εξελίξεων και την εκτίμηση ότι η επόμενη πολιτική περίοδος θα «χρωματισθεί» από τις όποιες αλλαγές επέλθουν στην ηγεσία των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σε τοπικό επίπεδο, οι Οργανώσεις παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και διακατέχονται από κλίμα ηρεμίας, εν αντιθέσει με την κεντρική πολιτική σκηνή. Στη Ν.Δ. πιστεύουν ότι το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και εσχάτως αποτυπώθηκε στις πρώτες δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου, θα ανατραπεί.

Ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις για βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, για τις παρεμβάσεις στήριξης σε ειδικά κοινά, όπως οι νέοι, οι οικογένειες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες, θα αποτελέσουν τη γέφυρα επανασύνδεσης της ΝΔ με κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, που διαδραμάτισαν, μέσω της ψήφου τους, τον δικό τους ρόλο στην πορεία για τις δύο διαδοχικές τετραετίες.

Από την άλλη πλευρά, τον ΣΥΡΙΖΑ «ενώνει» η προσπάθεια ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης την οποία θεωρεί αντιλαϊκή και δυσβάσταχτη για την κοινωνία. Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ επικρατεί αισιοδοξία και για τον αυξημένο αριθμό προσέλευσης στις κάλπες της πρώτης Κυριακής των εσωκομματικών εκλογών αλλά και για την… επόμενη μέρα, θεωρώντας πως όποιος εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος, δηλαδή ή ο Νίκος Ανδρουλάκης ή ο Χάρης Δούκας, θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός.

Βασίλης Σταθακάρος: “Ο τόπος χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση με σωστό βηματισμό σαν αυτή της Ν.Δ. αλλά και μία σοβαρή αντιπολίτευση που δεν υπάρχει…”

Σε ερώτηση του Protionline.gr για το πώς κρίνει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, πώς σχολιάζει τις εσωκομματικές εκλογές που διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά και πώς κρίνει την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ, ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Αιγιαλείας Βασίλης Σταθακάρος, ανάφερε μεταξύ άλλων: ΄΄Διεξήχθη μία δημοκρατική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, όμως η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν κατάλαβαν για ποιον λόγο έγιναν ουσιαστικά, αυτές οι εκλογές. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει μία βραχεία υπεροχή και ο κ. Δούκας έδειξε τη μικρή δυναμική του. Είναι ξεκάθαρο ότι κανείς δεν κατάλαβε γιατί έγινε αυτή η διαδικασία, αφού το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα της τάξεως του 14%, δηλαδή εκφράζει ένα πολύ μικρό τμήμα του πληθυσμού της χώρας.

Η προσπάθεια που κάνουν είναι απλά για να ενισχύσουν τον κόσμο τους, αλλά και να κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις ότι ο “επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός”. Μα ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ένα κόμμα με 14% μπορεί να διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας; Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι σε θέση να είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, μιλάμε για μία ουτοπική εικόνα΄΄.

΄΄Σαφώς και είναι καλό το ότι κάνουν μία προσπάθεια με δημοκρατικές διαδικασίες, αφού στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ όλοι βλέπουμε ότι η κατάσταση είναι τραγική και δεν μπορεί κανείς να… συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Μιλάμε για ένα πολιτικό σκηνικό που είναι στην απόλυτη διάσπαση και πολύ κοντά στην οριστική διάλυσή του. Σε κάθε χώρα του κόσμου χρειάζεται μία κυβέρνηση η οποία να ξέρει τι θέλει και να μπορεί να το κάνει. Επίσης χρειάζεται και μία δυνατή αντιπολίτευση που να έχει σοβαρό λόγο΄΄, τόνισε ακόμη ο κ. Σταθακάρος, προσθέτοντας: ΄΄Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση, δεν υπάρχει σοβαρός αντίλογος. Υπάρχει μόνο σοβαρή κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία. Είναι μία παράταξη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα όπως το κάνει μέχρι σήμερα, στην απόλυτη σταθερότητα. Το «όχι σε όλα» που έχει υιοθετήσει η αντιπολίτευση αυτό το διάστημα, δεν είναι ούτε ονομάζεται σοβαρή αντιπολίτευση. Δεν έχουν καταθέσει καμία πρόταση για συζήτηση. Δεν έχουν συμμετάσχει σε σοβαρά θέματα της κοινωνίας που αντιμετωπίζει ο κόσμος στην καθημερινότητά του, για να ανταλλάξουμε απόψεις. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο κόμματα που διεκδικούν να κάνουν αντιπολίτευση, ενώ δεν μπορούν. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο λαός θα καταδικάσει πάλι, αυτά τα δύο κόμματα και τελικά θα παραμείνουν σε αυτά τα ποσοστά που βρίσκονται και τώρα΄΄.

Γιώργος Ιωαννίδης: “Κάθε πρόταση ή κάθε ιδέα, είναι απολύτως συζητήσιμη και σεβαστή”

Σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, ο Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου Γιώργος Ιωαννίδης, επισήμανε στo Protionline.gr: ΄΄Προσπαθούμε να βρισκόμαστε σε ηρεμία και η αίσθηση που υπάρχει είναι αρκετά καλή. Σαν Συντονιστικό Αιγίου αλλά και σαν Οργάνωση Μελών Αιγίου, είμαστε ξεκάθαρα αγαπημένοι και συσπειρωμένοι.

Είμαστε αισιόδοξοι και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, είναι πολύ καλό το κλίμα που επικρατεί. Σαφώς και καλύπτεται ένα αρκετά μεγάλο φάσμα διαφόρων προτιμήσεων μέσα από τα μέλη της οργάνωσης και γι’ αυτό, κάθε πρόταση ή κάθε ιδέα, είναι απολύτως συζητήσιμη και σεβαστή. Είμαστε σε μία μεγάλη δημοκρατική διαδικασία που μας δίνει αυτοπεποίθηση και προχωράμε με θετικό πρόσημο΄΄.

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει τις εσωκομματικές εκλογές που διεξάγονται στο ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι κάθε εκλογική διαδικασία πάντα φέρνει θετικό πρόσημο, σε οποιαδήποτε θεσμό, λέγοντας: ΄΄Χαιρετίζουμε την προσπάθεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται. Από εκεί και πέρα στο κομματικό σκέλος, δεν είμαι αρμόδιος να εισχωρήσω, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ. Το τι θα γίνει μετά, θα το κρίνει η ίδια η ιστορία, δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να πούμε κάτι΄΄.

Όσο για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε: ΄΄Είναι ένα κόμμα που δεν κατανοεί ότι ο κόσμος βρίσκεται σε δεινή θέση και σε απολύτως δύσκολη κατάσταση στην καθημερινότητά του.  Το βλέμμα μας είναι στραμμένο πάντα εκεί, ανεξαρτήτων των διαδικασιών στο κόμμα μας. Η Νέα Δημοκρατία κάνει μία αντιλαϊκή πολιτική και αυτό ο λαός το νιώθει στο πετσί του, το βλέπει στην καθημερινότητά του και στην τσέπη του. Όποια προβλήματα και αν υπάρχουν στις αντιπολιτεύσεις, ο κόσμος ξέρει ότι δεν περνάει καλά και ότι δεν μπορεί το κυβερνόν κόμμα να στηρίξει τον μέσο Έλληνα πολίτη΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr