background img
banner
banner

Ανόρυξη και κατασκευή νέας γεώτρησης στη Μυρτιά

ΕΝΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Σε έγκριση παραχώρησης χρήσης τμήματος δημοτικού ακινήτου στη Μυρτιά, για την κατασκευή γεώτρησης, προχώρησε στην τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Η νέα γεώτρηση κρίνεται επιβεβλημένη για την κάλυψη των αναγκών του οικισμού, δεδομένου ότι υδροδοτείται με δυσκολία από τη δεξαμενή της Ρένας.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Μυρτιάς η κύρια πηγή υδροδότησης ήταν η γεώτρηση στην περιοχή δυτικά της Χαρτοποιίας η οποία λόγω προβλημάτων ποιότητας (αυξημένη συγκέντρωση μαγγανίου) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ύδρευση και έχει βγει εκτός λειτουργίας. Σήμερα η Μυρτιά υδροδοτείται από την χαμηλή ζώνη Αιγίου (δεξαμενή Ρένας) η οποία αποτελεί λύση ανάγκης διότι λόγω του ειδικού τιμολογίου στη Μυρτιά γίνεται υπερκατανάλωση νερού και η ζήτηση δεν μπορεί να καλυφθεί από το δίκτυο της χαμηλής ζώνης, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται πτώση πίεσης στο τμήμα του Αιγίου που τροφοδοτείται από τη δεξαμενή της Ρένας.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έχει προταθεί η κατασκευή νέας γεώτρησης με αυστηρές προδιαγραφές (τσιμέντωση μέχρι τα 30m τουλάχιστον) στη θέση της πλατείας της Μυρτιάς, βόρεια του σχολείου, λόγω του ότι είναι μακριά από την περιοχή της Χαρτοποιίας Αιγίου που φαίνεται να υπάρχει η σχετική ρύπανση.

Για την αδειοδότηση κρίθηκε αναγκαία σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση τμήματος του Δημοτικού ακινήτου για την εκτέλεση εργασιών ανόρυξης και κατασκευής γεώτρησης. Η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr