background img
banner
banner

«Όχι» στον Κανονισμό, αναμονή για τα κυκλοφοριακά

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ “ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ”

Απορρίπτει, για τυπικούς λόγους, σχεδιασμούς του δήμου για τα κυκλοφοριακά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που επέστρεψε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας την απόφαση ψήφισης του νέου “Κανονισμού κυκλοφορικής οργάνωσης και στάθμευσης, κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων” του Δήμου Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με την απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Δημήτρη Κατσαρού, ο νέος Κανονισμός που ψηφίστηκε στο συμβούλιο της 11ης Σεπτεμβρίου, δεν ακολούθησε την κανονική διαδικασία της ανάρτησης προς διαβούλευση με αποτέλεσμα να επιστραφεί ακυρωμένος στο δήμο. Ο Κανονισμός είχε περάσει και από το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου και τη Δημοτική Επιτροπή και θα πρέπει να επανέλθει εκ νέου αφού λάβουν γνώση οι όλοι ενδιαφερόμενοι. Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται και η απόφαση της Αποκεντρωμένης για δύο ακόμη “καυτά” θέματα που είχε περάσει η δημοτική πλειοψηφία εν μέσω θύελλας αντιδράσεων, της νέας Κυκλοφοριακής Μελέτης του Αιγίου αλλά και επί των έκτακτων προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων (προσωρινή πεζοδρόμηση) στην πλατεία Βαλφούρ στο Αίγιο.

Και για τα δύο θέματα αυτά που έχουν ήδη πρακτική εφαρμογή εκκρεμούν οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης στις σχετικές ακυρωτικές προσφυγές των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, “Αιγιάλεια μαζί για το αύριο” του Χρήστου Γούτου και “Αιγιάλεια προορισμός” του Κώστα Σπηλιόπουλου. Και οι δύο παρατάξεις στράφηκαν χωριστά τόσο κατά της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου που είχε προηγηθεί τον Αύγουστο (22-8-2024) όσο και κατά της απόφασης επικύρωση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας τον περασμένο μήνα (11-9-2024). Εκτός από τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης υπάρχει βέβαια και το θέμα των σφοδρών αντιδράσεων των επαγγελματιών και εμπόρων που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης που ετοιμάζουν και τις προσφυγές τους για το κλείσιμο του δρόμου, την αδυναμία πρόσβασης των πολιτών και τα διαφυγόντα κέρδη τα οποία επικαλούνται με βάση τις μειώσεις των τζίρων τους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από μεγάλη αναμονή για τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη στο Αίγιο και ενώ ήδη τα συνεργεία του εργολάβου έστρωναν το χώρο ως πεζόδρομο, οι δύο επικεφαλής κ.κ. Γούτος και Σπηλιόπουλος αμφισβήτησαν έντονα την εισήγηση του Συγκοινωνιολόγου κρίνοντάς την ως αόριστη και ατεκμηρίωτη. Πηγές της “Π” στην Αποκεντρωμένη έχουν ήδη αναφέρει ότι θα τοποθετηθεί μόνο επί της νομιμότητας της διαδικασίας και είναι πιθανό να αποφύγει να κρίνει αν ο δήμος και ο Συγκοινωνιολόγος κινήθηκαν σε λάθος… δρόμο για να περάσουν τις πεζοδρομήσεις στο Αίγιο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr