background img
banner
banner

Την Κυριακή στην κάλπη για Ανδρουλάκη ή Δούκα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ – ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΜΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ 

Στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκονται οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας, μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της δεύτερης Κυριακής των εσωκομματικών εκλογών. Το δίλημμα για τους φίλους και τα μέλη του Κινήματος και στην Αιγιάλεια, έχει να κάνει με τον ποιον εμπιστεύονται ώστε να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη νέα εποχή, ενώ η «ετυμηγορία» της κάλπης επηρεάζει γενικότερα το πολιτικό σκηνικό και διαμορφώνει νέα δεδομένα για την αντιπολίτευση.

Οι Αιγιαλείς δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, αφού όσοι τάχθηκαν στον πρώτο γύρο υπέρ του Παύλου Γερουλάνου ή της Άννας Διαμαντοπούλου δεν έχουν εκφράσει ανοιχτά την πρόθεση ψήφου για τη δεύτερη Κυριακή. Ούτε άλλωστε το αποτέλεσμα της Αιγιάλειας θα είναι τόσο καθοριστικό, όσο το συμπέρασμα από τη συμμετοχή που παραμένει το μέγα ζητούμενο. Διότι όσο μεγαλύτερη είναι η συσπείρωση γύρω από το κόμμα, τόσο θα πολλαπλασιαστεί ως τις επόμενες εθνικές εκλογές, δικαιώνοντας τις προσδοκίες των επικεφαλής των τοπικών επιτροπών, οι οποίοι υπεραμύνονται της άποψης ότι το ΠΑΣΟΚ θα τεθεί εκ νέου σε τροχιά διεκδίκησης της διακυβέρνησης του τόπου.

Ενδεικτική της δυναμικής του κόμματος στην περιοχή, παραμένει η συμμετοχή

Και μιλώντας για συμμετοχή, υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, στον πρώτο γύρο, προσήλθαν στις κάλπες Αιγίου και Ακράτας 1.888 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, όταν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021 όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε το… βάπτισμα του πυρός, είχαν ψηφίσει 1.668 άτομα, δηλαδή 220 άτομα λιγότερα. Επίσης, τον Νοέμβριο του 2017, στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών είχαν ψηφίσει 1.056 μέλη του Κινήματος Αλλαγής από την Αιγιάλεια, ενώ στον β΄ γύρο είχαν ψηφίσει 832 άτομα, με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά να κερδίζει την Αιγιάλεια με 595 ψήφους έναντι 295 του Νίκου Ανδρουλάκη.

Και οι δύο διεκδικητές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο νυν Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, έχουν τα δικά τους «στρατόπεδα» στο Αίγιο, με στελέχη του κόμματος που πιστεύουν ακράδαντα σε αυτούς.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Γιώργου Φιλιππόπουλου, πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, ο οποίος είναι στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και δραστηριοποιείται από το 1977. Έχει ταχθεί δε ανοιχτά υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη για την προεδρία του κόμματος, εκτιμώντας ότι μπορεί να το οδηγήσει στην ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και στην πτώση της Νέας Δημοκρατίας.

Γ. Φιλιππόπουλος: «Ο κ. Ανδρουλάκης θα καταφέρει να οδηγήσει το κόμμα στις παλιές εποχές της δόξας του»

Ερωτηθείς από τo Protionline.gr «για ποιον λόγο να ψηφίσει κάποιος τον κ. Ανδρουλάκη», ο κ. Φιλιππόπουλος επισήμανε: ΄΄Στηρίζω τον κ. Ανδρουλάκη γιατί πιστεύω ότι είναι οργανωτικός. Ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ σε μία πολύ δύσκολη εποχή, το 2019 και μάλιστα τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης είχε παντοδυναμία. Κατάφερε με προσωπικό αγώνα, να μην διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ. Έχει ξεκινήσει με σταθερά βήματα την εκλογική άνοδό του, η επερχόμενη πτώση της Νέας Δημοκρατίας – όπως είναι πλέον σε όλους ορατό – θα ανεβάσει το ΠΑΣΟΚ εκλογικά και αυτό είναι μέχρι τώρα η πιο ξεκάθαρη εικόνα που έχουμε. Ο κ. Ανδρουλάκης θα καταφέρει να οδηγήσει το κόμμα στις παλιές εποχές της δόξας του, που η δική μου η γενιά γεύθηκε και έζησε΄΄.

΄΄Από το βράδυ των ευρωεκλογών και έπειτα, ο κ. Ανδρουλάκης πολεμάται συνεχώς και τον “σφυροκοπούν” ανελέητα. Αυτό είναι κάτι το εντελώς ανήθικο. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ξέρει να δίνει σοφές απαντήσεις και για αυτό και είπε “ναι” στο πρόσωπό του και τον στηρίζει, ώστε να καταφέρει να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ εκεί που πραγματικά του αξίζει, στην ηγεσία αυτής της χώρας΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Φιλιππόπουλος, για να καταλήξει με τα εξής: ΄΄Αν μπω στη διαδικασία να κάνω μία σύγκριση μεταξύ των δύο υποψηφίων, θα έλεγα ότι ο κ. Δούκας είναι άγνωστος. Είναι νέος και αυτό με φοβίζει. Δεν μπορείς να κρατάς “δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη”. Καλό θα ήταν να δοκιμαστεί πρώτα στον δήμο Αθηνέων, να δούμε όλοι τι μπορεί να κάνει εκεί και τι να προσφέρει και έπειτα ας κληθεί να δείξει την αξία του και αλλού. Είναι βιαστικός και θεωρώ ότι θα «σκοντάψει». Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Σεβαστή κάθε διαφορετική άποψη, αλλά οι εκλογές αυτές είναι πολύ σημαντικές και θα είναι καλύτερα να είμαστε ρεαλιστές, για το ποιος μπορεί πραγματικά να ηγηθεί στο ΠΑΣΟΚ».

Γ. Μπέσκος: «Το ΠΑΣΟΚ με Χάρη Δούκα μπορεί να επιφέρει την πτώση της Ν.Δ.»

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ και νυν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, βλέπει στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα τον αναμορφωτή του κόμματος. Εξηγώντας στo Protionline.gr τους λόγους, σημειώνει: ΄΄Το ΠΑΣΟΚ μέχρι στιγμής έχει παγιωθεί σε χαμηλά ποσοστά, η δυναμική του κινήματος που εμφανίζεται τώρα δεν του αξίζει. Στηρίζω ανοιχτά τον κ. Δούκα γιατί πιστεύω ότι στο κόμμα, όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα υπήρξε απόλυτη εσωστρέφεια και δεν λειτούργησαν σωστά τα τοπικά και νομαρχιακά όργανα με την καθημερινότητα του πολίτη καθώς ήταν αποξενωμένα από αυτό. Δεν υπήρχε πλάνο και δυστυχώς αυτά που απασχολούν τον μέσο Έλληνα, τον άνθρωπο της καθημερινότητας, τον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ, μέχρι στιγμής ο κ. Ανδρουλάκης δεν τα κοίταξε κατάματα, δεν τα έβλεπε. Υπήρξε αποξένωση και όλα κινούνταν με εσωστρέφεια αλλά και με ιδιαιτέρως αργούς ρυθμούς΄΄.

΄΄Θεωρώ ότι η αλλαγή ηγεσίας είναι επιβεβλημένη. Πιστεύω ότι ο κ. Δούκας είναι ένα πρόσωπο κατάλληλο, έχω έρθει σε επαφή μαζί του και διαπίστωσα ότι έχει λόγο. Δεν θα φοβηθεί να έρθει σε ρήξεις, προκειμένου να προασπιστεί τα προβλήματα της περιοχής που ζω. Έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί μαζί μου για να αναδειχτούν όλα όσα πρέπει και να λυθούν τα διάφορα προβλήματα. Το ζήτημα είναι να υπάρξει αποτελεσματικότητα, η στιγμή για το κόμμα είναι οριακή και τώρα ήρθε η ώρα να αποδειχτεί ποιος μπορεί να χτυπήσει ευθέως τη Νέα Δημοκρατία και να φέρει ρήξη στην κυβέρνηση. Κι αυτός είναι ο Χάρης Δούκας΄΄, τόνισε ακόμη ο κ. Μπέσκος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr