background img
banner
banner

Τι κληρονομεί ο νέος δήμαρχος

ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

«Βαρύ φορτίο» κληρονομεί ο άνθρωπος που θα κληθεί να διαδεχθεί τον Δημήτρη Καλογερόπουλο στον δήμο Αιγιαλείας, που τόσο πρόωρα και απρόσμενα έφυγε από τη ζωή. Αφενός γιατί ο εκλιπών σήκωσε τόσο ψηλά τον πήχη και αφετέρου γιατί υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα τα οποία σχετίζονται κυρίως με έργα και παρεμβάσεις που ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να φέρει εις πέρας ακόμη κι αν χρειαστεί να… χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι.

Το αποτύπωμα του Δημήτρη Καλογερόπουλου στην Αιγιάλεια θα μείνει ανεξίτηλο, αφού δρομολόγησε μία σειρά από λύσεις λειτουργώντας τον δήμο υπό άλλο μοτίβο και επενδύοντας στις υποδομές. Πρώτη μεγάλη αλλαγή που επέφερε ήταν το θέμα της Καθαριότητας που για την ώρα, μπορεί να υιοθέτησε την κοστοβόρα τακτική της μεταφοράς όμως έδωσε λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα που είχε φέρει την Αιγιάλεια σε οριακά επίπεδα ενώ ταυτόχρονα εξασφάλισε χρηματοδότηση και κατασκευάζει τη Μονάδα Βιοαποβλήτων. Ο νέος δήμαρχος βέβαια θα πρέπει να ασκήσει πιέσεις και για την ένταξη του δήμου Αιγιαλείας στο εργοστάσιο απορριμμάτων νομού Αχαΐας.

Τα μεγάλα έργα

Ο εκλιπών δήμαρχος είναι βέβαιο ότι ταυτίζει το όνομά του με τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης, έργο που έχει ολοκληρωθεί κατά ένα μεγάλο μέρος του με αντίστοιχες συνδέσεις ενώ υπάρχουν εκκρεμότητες κυρίως ως προς την Ανατολική Αιγιάλεια. Ταυτοχρόνως, προχωρά αντίστοιχο έργο στις τρεις παραλιακές κοινότητες του Αιγίου, με ορίζοντα παράδοσης ίσως πριν το καλοκαίρι. Σε αυτό τον τομέα, ήδη ο δήμαρχος «έτρεχε» τις διαδικασίες και για έργο για τη σύνδεση κι άλλων οικισμών με τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό. Άλλα μεγάλα έργα που δεν πρόλαβε να εγκαινιάσει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι η Μονάδα Θερμικής Ξήρανσης Ιλύος στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΑ και βέβαια το μεγάλο έργο κατασκευής του διυλιστηρίου Σελινούντα με ορίζοντα έναρξης εργασιών τον Φεβρουάριο.

Κατά τα άλλα, στις προκλήσεις για τον λαμβάνοντα τη σκυτάλη, είναι οι μελέτες για το επιχειρηματικό πάρκο Αιγιάλειας, την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 1ου Γυμνασίου, τις μελέτες ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων Σελιανιτίκων, Διακοπτού, Αιγείρας και βέβαια, το έργο της ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως Αιγίου και οι δύο μεγάλοι διαγωνισμοί για κατασκευή μικρών τεχνικών έργων και κατασκευή έργων οδοποιίας Δήμου Αιγιαλείας από 1.000.000€ έκαστος. Επίσης, θα πρέπει να προχωρήσει την κατασκευή νέου ΣΜΑ, το μάστερ πλαν και την επανάχρηση της πρώην χαρτοποιίας, το καταφύγιο αδέσποτων ζώων και την ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίου και 1ου ΕΠΑΛ.

Η πεζοδρόμηση του κέντρου

Ιδιαιτέρως κρίσιμες θεωρούνται οι αποφάσεις που πρέπει να λάβει σχετικά με το εάν θα προχωρήσει το σχέδιο της πεζοδρόμησης στους κεντρικούς βασικούς οδικούς άξονες της πόλης, δεδομένου ότι έχουν ήδη ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις. Επιπλέον, αποτελούσε επιθυμία του δημάρχου να δοθεί… περισσότερος χώρος στους πεζούς κάτι που δεν είναι γνωστό αν συμμερίζονται όλοι οι συνεργάτες του μεταξύ των οποίων και αυτός που θα τον διαδεχθεί.

Μέγα ζητούμενο, η ενότητα

Χαρακτηριστικό του δημάρχου ήταν και να διοικεί με τέτοιο τρόπο τον δήμο ώστε να καλλιεργεί την ενότητα μέσα στη δημοτική του ομάδα. Ήταν άλλωστε επικεφαλής μίας από τις λίγες δημοτικές παρατάξεις που δεν διασπάστηκαν και είχαν λίγες διαρροές στην προηγούμενη θητεία της, κάτι που οφείλεται στην αποφασιστικότητα και τον τρόπο που λειτουργούσε ο αείμνηστος δήμαρχος. Το κατά πόσο η διάδοχη κατάσταση θα είναι ανάλογη, θα το δείξει το άμεσο μέλλον. Το ότι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος θα συνεχίσει να εμπνέει τα μέλη της δημοτικής του παράταξης, είναι βέβαιο.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr