background img
banner
banner

Τέχνη και Υγεία συναντώνται στο Welcome to UP 2024

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Διαλέξεις, ποίηση/performances, διάδραση με το κοινό, group performance / βίντεο και συζήτηση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα της ενότητας με θέμα: «Τέχνη και Υγεία Πράξη 1η : Ο ρόλος του Θεάτρου και του Χορού» που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου (ώρες 17:30 – 20:30) στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο του Welcome to UP 2024.

Την Επιστημονική και Καλλιτεχνική επιμέλεια της διαδραστικής ημερίδας έχουν οι: Κάτια Σαβράμη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πατρών και Άγις Μαρίνης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής Εργαστηρίου Σκηνικής Πράξης και Λόγου. Συνεργάζονται οι: Απόστολος Βανταράκης, Καθηγητής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών και Κων/νος Ασημακόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το μεγάλο  Φεστιβάλ νεολαίας του φθινοπώρου

Το Welcome to UP 2024, το μεγάλο Φεστιβάλ Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών/τριών Πανεπιστημίου Πατρών, ξεκίνησε χθες Τρίτη 15 Οκτωβρίου με τις πρώτες δράσεις και από σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου η μεγάλη γιορτή νεολαίας με επίκεντρο το Campus του Πανεπιστημίου Πατρών και το φοιτητικό χωριό που έχει στηθεί στο πάρκο της Ειρήνης, ξεκινά. To Welcome to UP 2024, επιστρέφει για τρίτη χρονιά με πλήθος εκδηλώσεων, οι οποίες απλώνονται σε 5 ημέρες γεμάτες μοναδικές εμπειρίες και σε τρεις πόλεις (Πάτρα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι), κινητοποιώντας φοιτητές/τριες και πολίτες και κάνοντας πράξη την εξωστρέφεια, φτιάχνοντας γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της κοινωνίας της Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα δυναμικό δίκτυο επικοινωνίας για φοιτητές/τριες, ακαδημαϊκούς και πολίτες, ένα σκηνικό γιορτής, όπου η γνώση και η καινοτομία συναντούν την ιστορία, τον πολιτισμό και τα όνειρα των χιλιάδων φοιτητών του τρίτου μεγαλύτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος στη χώρα.

To Welcome to UP 2024 διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας, σε συνεργασία με τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου και με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το πενθήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων εκτός από τα περίπτερα, τις επαφές με ομάδες και δομές του Πανεπιστημίου, τη συνάντηση με επιτυχημένους αποφοίτους, τις ξεναγήσεις σε εμβληματικά σημεία, τους περιπάτους σε μνημεία και τόπους ενδιαφέροντος, και τη γνωριμία με τους χώρους και τους ανθρώπους του ΑΕΙ και της πόλης, περιλαμβάνει επίσης συνέδρια, παραστάσεις, πολυθεάματα, αστρονομική παρατήρηση, δράσεις, όπως το Taste the City και το Magic Patras Bus Tour (ξεναγήσεις με ανοικτά λεωφορεία), αλλά και κινηματογραφικές προβολές σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και προσφορές από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας για τους πρωτοετείς φοιτητές. Και φυσικά, το κέφι κορυφώνεται με τις συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Νίκος Πορτοκάλογλου, Stavento & Ήβη Αδάμου, «Υπόγεια Ρεύματα», Ευρυδίκη & Μύρωνας Στρατής, Μαρία Παπαγεωργίου, Συνεπιβάτες, ΤechDreamers, αλλά και η Χορωδία Allegro, η Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών και η Ομάδα Ακορντέον, δίνουν ραντεβού σε τρεις πόλεις για να «απογειώσουν» τη μεγάλη γιορτή του Φθινοπώρου.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr