background img
banner
banner

Κινεζική «απόβαση» με στόχο τη συνεργασία

«ΓΕΦΥΡΕΣ» ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη συνεργειών για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας της περιοχής, αποτελούν μία από τις προγραμματικές θέσεις του υποψηφίου προέδρου του Επιμελητηρίου Τάκη Βασιλείου σχετικά με τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει ο φορέας της Αχαΐας. Έτσι, με δικές του ενέργειες επισκέφθηκε την περιοχή κινεζική αποστολή όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι… παλιοί γνώριμοι του επικεφαλής της παράταξης «Ένα Επιμελητήριο», κατά την πρώτη ημέρα επίσκεψής τους στην περιοχή, δηλαδή τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, βρέθηκαν στην Αιγιάλεια και ξεναγήθηκαν από τον κ. Βασιλείου και τους συνεργάτες του σε όμορφα σημεία της. Γευμάτισαν στα Σελιανίτικα και συγκεκριμένα στην «Κυανή ακτή» εκεί όπου απόλαυσαν την ελληνική κουζίνα, ενώ παράλληλα ενημερώνονταν με τη βοήθεια της διερμηνέα τους, για την κατάσταση της περιοχής, το τι παράγει, τα πλεονεκτήματά της και τις προοπτικές που παρουσιάζει.
Επικεφαλής της αποστολής που αποτελείται από οκτώ άτομα, είναι ο Zhuang Zhaolin, Υπουργός του Τμήματος Οργάνωσης της Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας της Jiangxi, ενώ την ομάδα απαρτίζουν και οι Wang Yaqing, Chen Changsheng, Zhang Lili, Gong Luocheng και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Επαρχίας.

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ακολούθως, μαζί με τον κ. Βασιλείου αναχώρησαν για το Ρίο όπου επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Πατρών, προκειμένου να ενημερωθούν για τα δεδομένα της περιοχής στον ακαδημαϊκό τομέα. Εκεί έγιναν δεκτοί στο πάλαι ποτέ αιγιώτικο Τμήμα Φυσικοθεραπείας από τον υπεύθυνο του Πανεπιστήμιου για την υποδοχή ξένων αποστολών, Καθηγητή Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη καθώς και τον Κοσμήτορα της Σχολής Ηλία Τσέπη. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο είχαν διατελέσει πρόεδροι όταν τα τμήματα Οπτικής Οπτομετρίας και Φυσικοθεραπείας αντίστοιχα, έδρευαν στο Αίγιο.

Τάκης Βασιλείου: ΄΄Ένα πρώτο βήμα προς τη σύναψη συνεργειών με χώρες του εξωτερικού΄΄

Τις μεγάλες προοπτικές που μπορούν να δημιουργηθούν για την περιοχή μέσα από τέτοιου είδους συνεργασίες εξήρε, μιλώντας στο Protionline.gr, ο κ. Βασιλείου, επισημαίνοντας: ΄΄Η επίσκεψη της συγκεκριμένης αποστολής είναι ένα πρώτο βήμα προς τη σύναψη συνεργειών με χώρες του εξωτερικού ώστε να υπάρξει ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για νέες τουριστικές προοπτικές. Προς αυτή την κατεύθυνση επιβάλλεται να βαδίσει και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Η εξωστρέφεια της περιοχής μας είναι σκοπός μας και πρέπει όλοι να εργαστούμε γι’ αυτό. Κάτι ανάλογο είχα επιχειρήσει παλιότερα και με τον δήμο Διακοπτού ο οποίος βγήκε πολλαπλά ωφελημένος΄΄.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη κινεζική περιοχή είχε αδελφοποιηθεί με τον δήμο Διακοπτού επί των ημερών του κ. Βασιλείου στη δημαρχία. Ωστόσο στη συνέχεια οι συνθήκες στην περιοχή άλλαξαν και δεν αξιοποιήθηκε αυτή η αδελφοποίηση. Εκτιμάται όμως ότι τώρα υπάρχει αυτή η δυνατότητα και μέσω του Επιμελητηρίου Αχαΐας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr