background img
banner
banner

Παρεμβάσεις για θέματα που «καίνε» τους αγρότες

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΠΑΦΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ

Παρεμβατικός και ουσιαστικός είναι ο ρόλος του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας, με τον αγροτικό κόσμο να βάλλεται από παντού, αντιμετωπίζοντας όλο και περισσότερα προβλήματα. Ένα εξ αυτών είναι η έκδοση ασφαλιστικών ενημεροτήτων για τους αγρότες, το οποίο επιλύθηκε, χάρη στις ενέργειες του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο είχε δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με τις ασφαλιστικές ενημερότητες, διότι το σύστημα του ΕΦΚΑ είχε… πέσει και ο αγροτικός κόσμος δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί για την έκδοση των απαραίτητων ενημεροτήτων, οι οποίες χρειάζονταν για τις βεβαιώσεις για το κατά κύριο επάγγελμα αγροτών από το ΚΕΠΥΕΛ για τις φορολογικές δηλώσεις. Μετά από επικοινωνία του συλλόγου με τον πρόεδρο του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη, το πρόβλημα επιλύθηκε και, όπως μετέφερε στην διοίκηση του συλλόγου, έχει σταλεί στους κατά τόπους ανταποκριτές, διευκρινιστική εγκύκλιος που αναφέρει ότι όσοι είναι οικονομικά εντάξει, θα μπορούν να παίρνουν χειρόγραφη βεβαίωση.

Ένα άλλο θέμα που έχει προκύψει και αφορά τους παραγωγούς της περιοχής, είναι οι αυξημένες μειώσεις στις κρατήσεις των επιδοτήσεων με σχέση τα οριστικά δικαιώματα, δεδομένου ότι οι αυξήσεις ξεπερνούν και το διπλάσιο. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, το Δ.Σ. του συλλόγου θα μεταβεί στην Αθήνα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να αναζητήσει τους λόγους που συμβαίνει αυτή η στρέβλωση.

Τέλος, θα ζητήσουν να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι με τους αγρότες που είναι ακόμα απλήρωτοι δυο χρόνια, λόγω μεταβίβασης δικαιωμάτων με ενοικίαση καθώς και για ένα σωρό άλλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το υπουργείο μαζί με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αφήνει απλήρωτους τους αγρότες, οι οποίοι έχουν φτάσει σε απελπιστική κατάσταση…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr