background img
banner
banner

Παρέδωσαν την γέφυρα δεν καθάρισαν τα δύο «βουνά»…

ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΑΦΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Μπορεί η γέφυρα στην οδό Δαφνών κάτω από το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου να παραδόθηκε ξανά στην κυκλοφορία εδώ και λίγες ημέρες, ωστόσο οι υπεύθυνοι του έργου δεν ικανοποίησαν το αίτημα κατοίκων και τοπικών φορέων για την απομάκρυνση του όγκου χώματος που εμποδίζει την ορατότητα των εξερχομένων της γέφυρας. Το θέμα αφορά όλη την τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι το σημείο αποτελεί πέρασμα για το Νοσοκομείο, καθώς και για τα ασθενοφόρα που, πολλές φορές λόγω εκτάκτου ανάγκης, αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Οι εργασίες στην γέφυρα, που εκτελέστηκαν από την εταιρεία που κατασκευάζει την νέα εθνική οδό, διήρκεσαν περίπου ένα χρόνο, παρά τον αρχικό προγραμματισμό για δύο μήνες, πράγμα που σημαίνει –όπως εξηγούν στο “protionline.gr” κάτοικοι της περιοχής- ότι για ένα χρόνο αναγκάζονταν να κάνουν καθημερινά έναν μεγάλο κύκλο, επιβαρυνόμενοι το κόστος της βενζίνης τους. ΄΄Κάναμε υπομονή για ένα χρόνο αφού επρόκειτο για ένα έργο ζωτικής σημασίας και είμαστε ικανοποιημένοι που ολοκληρώθηκε. Πλην όμως, δεν υπήρξε μέριμνα για διαπλάτυνση της γέφυρας, αφού και με την κατασκευή πεζοδρομίων στένεψε αισθητά. Κυρίως όμως, μας απογοητεύει το γεγονός ότι κατά την έξοδο από την γέφυρα προς το νοσοκομείο, δεν καθαρίστηκαν τα δύο… βουνά χώματος δεξιά και αριστερά, τα οποία προϋπήρχαν μεν στο σημείο, ωστόσο ευελπιστούσαμε ότι θα έφευγαν με αφορμή τα έργα΄΄, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.

Παράλληλα, επισήμαναν το γεγονός ότι οι οδηγοί που εξέρχονται της γέφυρας τίθενται σε κίνδυνο διότι οι όγκοι χώματος δεν τους επιτρέπουν να δουν εάν έρχονται αυτοκίνητα από τον τέμνοντα δρόμο και ο κίνδυνος ατυχήματος είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Έλλειψη ορατότητας έχουν και αυτοί που κινούνται στον κάθετο δρόμο της Δαφνών που έχουν «stop» όμως λόγω των «βουνών» δεν βλέπουν εάν έρχεται κάποιος από την γέφυρα. ΄΄Ειδικά τώρα που έχει βελτιωθεί το οδόστρωμα, είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθούν μεγαλύτερες ταχύτητες και να έχουμε ατυχήματα΄΄, επισημαίνουν οι κάτοικοι, ζητώντας για πολλοστή φορά από την εταιρεία να καθαρίσει τους όγκους χώματος.

Επισημαίνουν δε πως τα σημεία αυτά είναι απαλλοτριωμένα και πως μόνο η κατασκευάστρια εταιρεία μπορεί να παρέμβει, ενώ σημειώνουν ότι στο παρελθόν και από τον δήμο Αιγιαλείας και από τον διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν γίνει παρεμβάσεις γι’ αυτό το σκοπό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr