background img
banner
banner

Έκλεψε την… παράσταση το “Σλουθ”

Το θεατρικό ψυχολογικό θρίλερ «Σλουθ» του Άντονι Σίφερ από τη Θεατρική Ομάδα Διακοπτού σε σκηνοθετική καθοδήγηση του Κώστα Κλάγκου, καθήλωσε χθες βράδυ το κοινό στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς», στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2017 του Δήμου Αιγιαλείας. Εξαιρετικές οι ερμηνείες των Γεώργιου Γεωργόπουλου (Άντριου Γουάικ) και Ανδρέα Τσέκενη (Μίλο Τιντλ) κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου…

Η παράσταση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της διοργάνωσης «Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙΙ» που για τρίτη συνεχή χρονιά παρουσιάζεται από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με θεατρικές ομάδες της περιοχής.

Γραμμένο από τον βραβευμένο Τόνι Άντονι Σάφερ -από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς συγγραφείς και σεναριογράφους της Βρετανίας- το «Σλουθ» αποτέλεσε μία από τις πιο εντυπωσιακές εισπρακτικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’70. Τουλάχιστον 4.300 παραστάσεις σε West End και Broadway αλλά και δύο εξαιρετικές κινηματογραφικές διασκευές. Ένα ερωτικό τρίγωνο που ουσιαστικά ποτέ δεν εμφανίζεται -πλήρως- στη σκηνή: ο Άντριου Γουάικ, ένας επιτυχημένος θεατρικός πρωταγωνιστής που τον απατά η γυναίκα του με ένα νεότερο, άνεργο ηθοποιό, τον Μίλον Τιντλ, αποφασίζει να εφαρμόσει στην πραγματικότητα τις μυθιστορηματικές του φαντασιώσεις για να παγιδέψει τον εραστή. Ο χώρος μετατρέπεται σε μια αρένα όπου όλα πλέον επιτρέπονται. Ένα καλοστημένο παιχνίδι εντυπώσεων ξεκινάει. Οι Άντριου Γουάικ και Μίλον Τιντλ είναι έτοιμοι να φτάσουν στο έσχατο σημείο, αυτό της αυτοκαταστροφής.

“Πανέξυνο θρίλερ δωματίου το “Σλουθ” – “Σλουθ” (Sleuth) σημαίνει ίχνος, ιχνηλασία, ιχνηλάτης, λαγωνικό – έχει ως ήρωα έναν ώριμο διάσημα συγγραφέα αστυνομικών μυστηρίων που οδηγεί σε διαβολική παγίδα τον εραστή της γυναίκας του.

Θεωρείται ένα εξαιρετικό δείγμα θαυμάσιας γραφής χαρακτήρων με τολμηρές και απρόβλεπτες ανατροπές, όπου παρακολουθούμε τη διαμάχη και το φθόνο ανάμεσα σε έναν ώριμο και σε έναν νεότερο άνδρα και που εξελίσσεται σε ένα ανελέητο, επί σκηνής “παιχνίδι” της ζωής και των γενεών, ένα “παιχνίδι” εξουσίας και υποταγής, εξευτελισμού και ανατροπής, με άλλοτε καρναβαλικό και άλλοτε κανιβαλιστικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο του παιχνιδιού οι ρόλοι τους εναλλάσσονται, οι ταυτότητές τους ανατρέπονται.

Ο θύτης γίνεται θύμα και το αντίστροφο. Είναι ένα έργο για δύο, προικισμένο με μερικές από τις πιο αιχμηρές στιχομυθίες που έχουν γραφτεί και ακουστεί στο μοντέρνο θέατρο.

Η σκηνοθετική καθοδήγηση προσπάθησε, ενθαρρύνοντας τον αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα και τον οίστρο των ηθοποιών να τονίσει, με κωμικές και δραματικές πινελιές, αυτό το ιδιότυπο “παιχνίδι για δύο”, όπου νικητές και ηττημένοι αναδεικνύονται και οι δύο…

Ο Ανδρέας και ο Γιώργος, ο Γιώργος και ο Ανδρέας κοπίασαν πολύ… Τους αξίζει κάθε έπαινος… Ευχαριστώ ακόμη όλη την ομάδα υποστήριξης για τις ιδέες τους, την προσφορά τους και τη μεγάλη τους προσπάθεια…” (Κώστας Κλάγκος – Σκηνοθέτης).

  • Μετάφραση: Κυριακή Δριτσάκου
  • Σκηνοθετική καθοδήγηση: Κωνσταντίνος Κλάγκος
  • Σκηνικά: Ανδρέας Ασημακόπουλος
  • Μουσική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κλάγκος
  • Άντριου Γουάικ: Γεώργιος Γεωργόπουλος
  • Μίλο Τιντλ: Ανδρέας Τσέκενης
  • Μακιγιάζ: Άννα Σιμώνη
  • Ήχος και Φως: Σπύρος Ρηγόπουλος
  • Αφίσα – Πρόγραμμα: Δημήτρης Κόσσυφας
  • Τεχνική Υποστήριξη: Βάσω Καραπαναγιώτη, Αλεξάνδρα Ευθυμιοπούλου, Ελένη Καψάλη, Μιχάλης Κόσσυφας, Κούλα Χριστοπούλου, Σπυριδούλα Παυλοπούλου, Χριστίνα Μάρη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr