background img
banner
banner

Η ισχύς εν τη ενώσει στη Δ.Ε. Διακοπτού!

ΕΞΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΝΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  – ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ

Το πρώτο πάρτι τεσσάρων συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού, είναι γεγονός! Διοργανώνεται την προσεχή Τρίτη 8 Αυγούστου και έρχεται να ενώσει δυνάμεις για το καλό της κοινωνίας. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά απινιδωτή που θα «θωρακίσει» την τοπική κοινωνία, δημιουργώντας αίσθημα ασφαλείας σε κατοίκους και επισκέπτες.

Συμμετέχουν: Φιλοπροοδευτικός Μορφωτικός Σύλλογος Ζαχλωριτίκων «Ο Ηρακλής», Εξωραϊστικός και Ναυτικός Όμιλος Ελαιώνα, Σύλλογος Γυναικών Τράπεζας, Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Διακοπτο, Θεατρική Ομάδα Διακοπτού και Πολιτιστικός Σύλλογος Διακοπτού «Νέα Πνοή». Το πάρτι θα φιλοξενηθεί στο club «Loca» στην Εγκάλη Διακοπτού και θα ξεκινήσει μετά τις 10.00.
Οι κάτοικοι της περιοχής το απέδειξαν και την προηγούμενη εβδομάδα με τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού το οποίο εστάλη στην πυρόπληκτη Ρόδο και, όπως φαίνεται, συνεχίζουν να προσφέρουν, διευρύνοντας μάλιστα τη δράση τους με τη συμμετοχή περισσότερων συλλόγων.

Η ιδέα…

Όπως εξηγεί στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχλωριτίκων «Ο Ηρακλής», Γιώργος Κακκαβάς, ΄΄όλα ξεκίνησαν από μία συζήτηση που είχα με τον φίλο μου Βασίλη Χωροζάκη (η σύζυγος του οποίου είναι μέλος του Δ.Σ. στην «Νέα Πνοή» πρωτοστατώντας στη δράση για τη συγκέντρωση φαρμάκων για τη Ρόδο), στην οποία αναπολούσαμε τα νυχτερινά beach party που κάναμε σαν μαθητές Λυκείου στην παραλία του Διακοπτού. Λόγω της ιδιότητάς μου ως πρόεδρος του συλλόγου Ζαχλωριτίκων Ηρακλής και από την εμπειρία που έχω στην διοργάνωση γιορτών και πανηγυριών, αμέσως του πρότεινα να ενεργοποιηθούν οι σύλλογοι της περιοχής γι’ αυτό το πάρτι προκειμένου να καλύψει έναν κοινωνικό σκοπό. Έγιναν οι πρώτες συζητήσεις από τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων και αποφασίσαμε να συναντηθούμε για να γνωριστούμε και με τους υπόλοιπους συλλόγους προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις. Αυτό που μας προβλημάτισε περισσότερο ήταν ο σκοπός του πάρτι καθώς θέλαμε να είναι κάτι που θα ωφελήσει την περιοχή. Καταλήξαμε στην αγορά ενός απινιδωτή εκτιμώντας πως ακόμα και μια ζωή να σώσουμε στα επόμενα χρόνια θα νιώθουμε πως άξιζε όλο αυτό΄΄.

Το μηχάνημα θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο

Επειδή ένας απινιδωτής κοστίζει αρκετά χρήματα, οι διοργανωτές εγκατέλειψαν την ιδέα του beach party και στράφηκαν στο εν λόγω club, του οποίου ο ιδιοκτήτης Γιώργος Φραγκονικολόπουλος τυγχάνει και αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Νέα Πνοή». ΄΄Συμφωνήσαμε όλοι να εργαστούμε εθελοντικά και όλα τα έσοδα να διατεθούν για τον ιερό αυτό σκοπό. Μαζί με την αγορά του απινιδωτή δεσμευθήκαμε να δημιουργήσουμε μια λίστα με ανθρώπους που είναι εκπαιδευμένοι στη χρήση του και κατοικούν στα χωριά αυτά, δηλαδή σε Τράπεζα, Διακοπτό, Ζαχλωρίτικα, Ελαιώνα. Επίσης στόχος μας είναι με έξοδα των συλλόγων να εκπαιδεύσουμε άτομα στην παροχή πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή΄΄, είπε ακόμη ο κ. Κακκαβάς. Ως προς το μέρος που θα τοποθετηθεί, έκανε γνωστό πως δεν έχει αποφασιστεί αλλά σαν πρώτη σκέψη θεωρούν πως πρέπει να είναι κάποιο κεντρικό σημείο και προσβάσιμο από όλους όλο το εικοσιτετράωρο. Αυτό μπορεί να είναι εντός του σταθμού στο Διακοπτό ή τους καλοκαιρινούς μήνες σε κάποιο κατάστημα της παραλίας.

«Υποχρεωμένοι» να προσφέρουμε βοήθεια σε άνθρωπο που κινδυνεύει

΄΄Αν όλα πάνε καλά και συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό, θα έρθουμε σε επικοινωνία με τους κατάλληλα εξειδικευμένους ανθρώπους για να μας κατευθύνουν.
Πρέπει να τονίσουμε ότι ο απινιδωτής λειτουργεί αυτόματα και δεν προκύπτουν νομικά κολλήματα. Ερευνώντας περαιτέρω το θέμα που νομικής πλευράς, διαπιστώνουμε ότι στο ελληνικό δίκαιο η παροχή βοήθειας σε άνθρωπο που κινδυνεύει δεν είναι εθελοντική, αντίθετα είναι υποχρεωτική! Ο νόμος αριθμ. 307 Ποινικός Κώδικας, δεν εξετάζει αν γνωρίζεις πρώτες βοήθειες. Αν τύχει όμως και ξέρεις, τότε ακόμα καλύτερα. Η αδιαφορία διώκεται ποινικά εάν η ασφάλειά σου ως παρευρισκόμενος σε μία σκηνή καρδιακής ανακοπής δεν κινδυνεύει, τότε οφείλεις να βοηθήσεις με όποιο τρόπο μπορείς. Σύμφωνα με τα άρθρα 288, 306 και 307, ο επιλαμβανόμενος ενός επείγοντος περιστατικού, όχι απλώς έχει δικαίωμα αλλά και οφείλει υποχρεωτικά να βοηθήσει τον πάσχοντα εφόσον έχει εξασφαλίσει την προσωπική του ασφάλεια΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ηρακλής», καταλήγοντας: ΄΄Θέλω να τονίσω πως για να γίνει αυτό το πάρτι και κάθε είδους πρωτοβουλία, στο μέλλον νομίζω πως πρέπει ο κάθε πολίτης να έρθει επαφή με τους συλλόγους της περιοχής του είτε βοηθώντας εθελοντικά είτε διεκδικώντας την ψήφο των μελών τους.
Από την εμπειρία μου στα 11 χρόνια που είμαι εκλεγμένος στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «Ηρακλής», αυτό που έχω να πω σε όσους νιώθουν δημιουργικοί, νιώθουν ότι έχουν ιδέες, ότι έχουν κάποιο όραμα, είναι: ΄΄Ελάτε να μας βρείτε, είμαστε λίγοι όσοι ασχολούμαστε. Κι ένα μήνυμα για τη νέα γενιά: Η ζωή δεν είναι μόνο στα κοινωνικά δίκτυα του internet. Πάρτε τις ιδέες που σκέφτεστε και μοιράζεσται στους «τοίχους σας» και ελάτε να γνωριστούμε από κοντά!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr