background img
banner
banner

Πολύχρωμες κυψέλες δημιουργίας τα σχολεία παρέδωσαν… μαθήματα αγάπης | ΦΩΤΟ

ΣΤΟ 2ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Σε όποιο σημείο του κέντρου του Αιγίου κι αν βρισκόταν κάποιος το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου, θα άκουγε τις φωνές και τις μουσικές από την πλατεία Αγ. Λαύρας, την Κλ. Οικονόμου και την οδό Ευ. Γάτου. Εκεί οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί 21 σχολείων της Αιγιάλειας, απέδειξαν πως η μαθητική κοινότητα αποτελεί την πιο δημιουργική κυψέλη και την πιο ελπιδοφόρα πηγή προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Το 2ο Πασχαλινό Παζάρι, εκεί όπου τα σχολεία εξέθεσαν τις δημιουργίες τους με σκοπό τη διάθεση των εσόδων στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. Αιγίου και το «Χαμόγελο του Παιδιού», από τη μία προσέλκυσε πλήθος ανθρώπων που κατέκλυσαν το κέντρο, από την άλλη έστειλε μήνυμα λαμπρό, πως ο εθελοντισμός και η αγάπη για τον συνάνθρωπο σήμερα είναι βίωμα για τα παιδιά και αργότερα, τρόπος ζωής!

Η εικόνα ήταν άκρως εντυπωσιακή. Οι φωνές και οι μουσικές τραβούσαν τον κόσμο σαν μαγνήτης στο κέντρο. Μία απέραντη γιορτή είχε στηθεί από τις 9.00 το πρωί και έληξε λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι όταν όλες οι δημιουργίες είχαν αγοραστεί. Τα πράγματα των πάγκων έφυγαν και στη θέση τους έμειναν τα χαμόγελα ικανοποίησης των παιδιών. Τώρα πια, η αγάπη τους έγινε δώρο για τα «παιδιά» του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου, αλλά και για τα άλλα παιδιά που το χαμόγελό τους πρέπει να αποτελεί στόχο όλων μας.

Μαθητές όλων των ηλικιών, από το Νηπιαγωγείο ως το Λύκειο, έγιναν πωλητές επιστρατεύοντας το γέλιο, τον χορό, το τραγούδι, την ευγένεια και τα γλυκά πρόσωπά τους για να προσελκύσουν κόσμο στους πάγκους τους. Παρουσίαζαν τις χειροτεχνίες, συνομιλούσαν με τον κόσμο, ενημέρωναν για τις τιμές, έδιναν ρέστα… Στο πλάι τους οι δάσκαλοί τους, να τους καθοδηγούν και να τους βοηθούν.

Όταν δεν τραγουδούσαν οι χορωδίες των σχολείων, από τα μεγάφωνα ακούγονταν χορευτικά τραγούδια που ξεσήκωναν μικρούς και μεγάλους, με τον εκφωνητή Δημήτρη Ζωιτσούδη να δίνει το έναυσμα. Ήταν ο ζεστός ανοιξιάτικος ήλιος, οι διακοπές του Πάσχα που μόλις άρχιζαν, κυρίως όμως ήταν η ικανοποίηση της προσφοράς αυτή που είχε γεμίσει τις ψυχές των μαθητών. Παιδιά τραγουδούσαν και χόρευαν αγκαλιά, κρατούσαν το ένα το άλλο με τρυφερότητα, σαν να υπόσχονται πως θα νοιάζονται πάντα για τον διπλανό τους, αναλαμβάνοντας να διαμορφώσουν μία κοινωνία γεμάτη ανθρωπιά κι αγάπη.

Κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι οι διοργανωτές της δράσης

Οι διοργανωτές Δήμος Αιγιαλείας, Αντιδημαρχία Παιδείας, Σχολικές Επιτροπές Δήμου Αιγιαλείας και Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας έδωσαν το «παρών», ενώ το παζάρι επισκέφθηκε και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Χρήστο Τσάκαλο.

Στον χαιρετισμό του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης ανέφερε: ΄΄Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω εδώ στην πλατεία Αγίας Λαύρας σήμερα, τους μαθητές των σχολείων μας, τους δασκάλους αλλά και γονείς να έχουν γίνει μία μεγάλη αγκαλιά για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο. Συγχαίρω τις οικογένειες της περιοχής μας που έχουν τόσο καλά παιδιά και στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα. Χαίρομαι που οι γονείς τούς μεταδίδουν και την αγάπη για τον Χριστό αλλά και για την πατρίδα. Εισπράττω την αγάπη τους για την εκκλησία βλέποντας το πώς μας πλησιάζουν τα παιδιά, πώς μας χαιρετούν, πώς χαίρονται όταν είμαστε ανάμεσά τους. Διακρίνω τη χαρά στα αθώα μάτια τους. Εύχομαι ο Θεός να σας δίδει ό,τι επιθυμείτε. Σήμερα παιδιά μου, εσείς μας διδάσκετε με την όμορφη διάθεσή σας αλλά και με την προσφορά σας με τους πάγκους που απλώσατε. Αυτό έκανε ο Χριστός μας πάνω στον Σταυρό. Άνοιξε τα χέρια του με μία μεγάλη αγκαλιά για όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Και αυτούς οι οποίοι τον πιστεύουν και αυτούς οι οποίοι τον αμφισβητούν και αυτούς που τον διώκουν. Να ξέρετε πως ο Χριστός μας περιμένει όλους τους ανθρώπους, ανεξαιρέτως χρώματος, ιδιαιτερότητος και επιλογής αλλά όμως ζητά από εμάς να τον αναγνωρίζουμε ως Πατέρα μας. Καλό Πάσχα σε όλους, να χαιρόμαστε τα παιδιά μας!΄΄.

Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμη ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, μιλώντας για τη σημασία της δράσης μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον κόσμο για την θερμή ανταπόκρισή του και απευθύνοντας θερμές ευχές. Ακόμη, μίλησε και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επαμεινώνδας Δούλος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας Λεωνίδας Θεοφανόπουλος ευχαρίστησε τις σχολικές μονάδες που με την παρουσία τους και τη διάθεση των χειροποίητων κατασκευών τους, στο πασχαλινό bazaar, έδειξαν την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον παιδιών και εκπαιδευτικών για την συγκεκριμένη δράση, συμμετέχοντας ενεργά και συνεισφέροντας τους συμπολίτες τους, ευχόμενος «καλό και ευλογημένο Πάσχα με υγεία στις οικογένειές μας».

Να σημειωθεί πως με μέριμνα της αντιδημαρχίας Παιδείας μοιράστηκαν σάντουιτς στα παιδιά καθώς και νερά, προσφορά της εταιρείας «Κρίνος». Τα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση, ήταν: Νηπιαγωγεία: 1ο, 2ο, 3ο Αιγίου, Αβύθου. Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 10ο Αιγίου, Αβύθου, Ελίκης, Ροδοδάφνης, Σαλμενίκου, Αιγείρας, 1ο, 2ο Ακράτας. Γυμνάσιο: 2ο Αιγίου. Λύκεια: 1ο ΓΕΛ Αιγίου, 1ο ΕΠΑΛ-ΠΕΠΑΛ Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr