background img
banner
banner

Προσωρινός ανάδοχος για το έργο του Τ.Ε.Π. στο Νοσοκομείο

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ – ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΥΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης και αναβάθμισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου). Πρόκειται για κατασκευαστική εταιρεία από τη Ναύπακτο, η οποία έδωσε έκπτωση 5% για το έργο, το οποίο περιλαμβάνει και ανακατασκευή του αντίστοιχου Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου Κορίνθου. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,8 ευρώ.

Να σημειωθεί πως εκτός από την εταιρεία που προηγήθηκε στη βαθμολόγηση καθώς κρίθηκε ότι έδωσε την πιο συμφέρουσα προσφορά, τη δική τους προσφορά για το έργο έδωσαν η αιγιώτικη ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ καθώς και μία εταιρεία από την Κοζάνη.

Το έργο και οι ανάγκες που το δημιούργησαν

Στόχος του έργου, είναι η βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και το νέο Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου Αιγίου που θα δημιουργηθεί στα αριστερά της κεντρικής εισόδου του κτιρίου θα αποτελέσει ένα αίτημα χρόνων, το οποίο υιοθετήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο και τον διοικητή Θανάση Γεωργάκη και προωθήθηκε αναλόγως στην 6η ΥΠΕ. Στο πλαίσιο των εργασιών επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της λειτουργικότητας των Τ.Ε.Π. μέσω της προσαρμογής τους στο «πρότυπο ΤΕΠ».

Ως γνωστόν, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. ΑΝ. Αχαΐας – ΝΜ Αιγίου, στεγάζεται στο ημιυπόγειο του κάτω κτιρίου με επιφάνεια περίπου 462τ.μ. Κατασκευάστηκε και ξεκίνησε την λειτουργία του το 1993, με προδιαγραφές του 1983 (έτος έκδοσης της οικοδομικής άδειας) από το Υπουργείο Υγείας. Από πλευράς Νοσοκομείου, κρίνεται ότι ο χώρος του Τ.Ε.Π. είναι δυσλειτουργικός, κατακερματισμένος σε μικρούς χώρους, σε απόσταση από το Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου, ούτε στην πρότυπη Μελέτη για την Οργάνωση και Λειτουργία των Τ.Ε.Π. που έχει προταθεί από το Υπουργείο Υγείας. Επίσης, τα τελειώματα στις επιφάνειες των χώρων (δάπεδα, οροφές χρωματισμοί, κουφώματα κλπ), οι υποδομές Η/Μ (παροχές ρεύματος, νερού κλπ) συστήματα αερισμού, κλιματισμού, προσβασιμότητα κλπ, χρήζουν αντικατάστασης λόγω παλαιότητας.

Εντός 22 μηνών

Το έργο αυτομάτως θα μεταφέρει το Τ.Ε.Π. στο πρώτο κατά την είσοδο κτίριο εκεί όπου σήμερα στεγάζεται η Διοικητική Υπηρεσία. Το νέο Τ.Ε.Π. θα στεγαστεί σε χώρο 497τ.μ. περίπου, μετά τις εργασίες επέκτασης 27τ.μ. περίπου ενώ στον χώρο που λειτουργεί σήμερα το Τ.Ε.Π. θα μεταφερθεί η Διοικητική Υπηρεσία. Από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, ο ανάδοχος οφείλει να παραδώσει το έργο εντός 22 μηνών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr