background img
banner
banner

Προς την τελική φάση… αμέσως μετά το Πάσχα η ανακατασκευή του αναβατήρα “Στύγα”

ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΧΕΛΜΟ 

Ξεκινά αυτές τις μέρες η ανακατασκευή της ‘Στύγας’, στα πλαίσια της επόμενης, δεύτερης και τελικής φάσης της επένδυσης αναβάθμισης εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων στο Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με το ποσό των 22,63 εκατ. ευρώ περίπου.

Η ‘Στύγα’ είναι ο πιο δημοφιλής αναβατήρας και λειτουργεί αδιάλειπτα για πάνω από 30 χρόνια, από την έναρξη λειτουργίας του Χιονοδρομικού. Την περίοδο, πριν το Πάσχα, ξεκίνησε η προεργασία και η προετοιμασία και άμεσα γίνεται η αποξήλωση των παλαιών πυλώνων καθώς, στη θέση τους, θα μπουν οι νέοι με τα νέα συρόμενα καθίσματα για τους χιονοδρόμους.

Η επένδυση ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη με άξονα την εγκατάσταση του νέου αναβατήρα ‘Αχιλλέα’ που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, πριν την έναρξη της νέας χειμερινής  τουριστικής σεζόν 2023-’24.

Σειρά τώρα έχει η ‘Στύγα’ η οποία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα μπει σε λειτουργία με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν 2024-’25.

«Μετά από μια δύσκολη χρονιά, καθώς το χιόνι δεν επέτρεψε φέτος στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων να μπει σε πλήρη λειτουργία, συνεχίζουμε τα έργα αναβάθμισης με στόχο από το 2024 να έχουμε ένα πλήρως εξοπλισμένο Χιονοδρομικό.

Επενδύουμε όλες τις δυνάμεις μας στις νέες επενδύσεις καθώς ήδη με την λειτουργία του ‘Αχιλλέα’ προσφέραμε μια νέα και αναβαθμισμένη εμπειρία στο βουνό, παρέμβαση η οποία ήδη αποδείχτηκε σωτήρια κίνηση καθώς συνέβαλε, σε μεγάλο μάλιστα βαθμό, ώστε να μην χαθεί εντελώς η απελθούσα πλέον χιονοδρομική περίοδος» αναφέρει ο Αλέξης Άγριος, γεν. διευθυντής του Χιονοδρομικού στα Καλάβρυτα.

Μετά τον ‘Αχιλλέα’, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για χιλιάδες επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους και η ‘Στύγα’ σύντομα θα αποκτήσει νέα 6θέσια ανοιχτά φορεία τα οποία θα μεταφέρουν με ασφάλεια, σε μικρό χρόνο, λόγω της μεταφορικής ικανότητας που θα διαθέτουν τα νέα καθίσματα, τους χιονοδρόμους.

«Ξεκινάμε μετά το Πάσχα προκειμένου να ολοκληρώσουμε ένα μεγάλο έργο πνοής για την Αχαΐα. Ήδη με την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας που χρηματοδοτεί και επιβλέπει τις εργασίες, το πρώτο σκέλος της επένδυσης ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. Θα κερδίσουμε και το επόμενο στοίχημα με την ελπίδα ότι από το επόμενο έτος, με την καλύτερη εικόνα που θα έχουμε από πλευράς χιονοπτώσεων, όχι μόνο θα πολλαπλασιάσουμε τους επισκέπτες και τα οφέλη για την περιοχή αλλά, παράλληλα, θα προσφέρουμε μια εντελώς νέα εικόνα και προοπτική για τον τόπο» σύμφωνα με τον κ. Άγριο.

Ο αναβατήρας ‘Στύγα’ έχει μήκος 1,5 χλμ. και καταλήγει σε ένα από τα μεγαλύτερα υψόμετρα σε ελληνικό χιονοδρομικό κέντρο, τη ‘Νεραϊδοράχη’ στα 2.359 μ. και στη μεγαλύτερη σε μήκος πίστα της Ελλάδας, τη ‘Νεφέλη’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr