background img
banner
banner

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την προκοπή του τόπου μας με θέσεις, προτάσεις και την κοινωνία μαζί μας»

H ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤO PROTIONLINE.GR

Είναι από τα πρόσωπα που έχουν λόγο ευθύ, γνώση των θεμάτων και πάντα στοιχειοθετούν και τεκμηριώνουν τα όσα αναφέρουν. Οι θέσεις της και οι απόψεις της επί των θεμάτων που αφορούν τον δήμο Αιγιαλείας, παρουσιάζουν ενδιαφέρον, πολλώ δε μάλλον στην εποχή των μεγάλων αλλαγών.

Η δημοτική σύμβουλος Βάσω Ψυχράμη μιλά σήμερα στo Protionline.gr για τη δημοτική παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» στην οποία ανήκει, για το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Οκτωβρίου και για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη, σχολιάζει τις αποφάσεις και τον τρόπο διοίκησης της δημοτικής αρχής, τα δημοτικά τέλη, την πεζοδρόμηση του κέντρου, την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης, καταθέτοντας ταυτόχρονα τις δικές της προτάσεις για το «αύριο» του δήμου.

Η παράταξή σας «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» παρουσιάζεται επιφυλακτική απέναντι στη δημοτική αρχή, τόσο ως προς τις προθέσεις της όσο και για την αποτελεσματικότητά της.

Παρατηρούμε μία ενιαία στάση από τον επικεφαλής Χρήστο Γούτο, εσάς, αλλά και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους. Υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ σας για όλα τα θέματα; Πώς συνεργάζεστε μέχρι τώρα;
Η στάση της παράταξής μας απέναντι στον κύριο Καλογερόπουλο και την δημοτική αρχή είναι σαφώς επιφυλακτική για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: δεν του έχουμε πλέον καμία εμπιστοσύνη. Την έχει απολέσει έχοντας διοικήσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια με τρόπο αυταρχικό, χωρίς καμία διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας , παρά μόνο με τακτικισμούς, επικοινωνιακά τρικ και πελατειακή νοοτροπία.
Τα μέλη της παράταξής μας συνεργαζόμαστε άψογα ώστε να επιτελέσουμε εποικοδομητικά το ρόλο μας στο Δημοτικό συμβούλιο , καθώς ο Χρήστος ο Γούτος καλλιεργεί πνεύμα συνεργασίας και ειλικρινούς διαλόγου με όλους τους συναδέλφους αλλά και με τους πολίτες.

Η «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» έχει κάνει απολογισμό; Τελικά γιατί έχασε τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου;
Κατ’ αρχάς δεν θεωρώ ήττα την διαφορά των 49 ψήφων την 2η Κυριακή των δημοτικών εκλογών . Την πρώτη Κυριακή ήταν σαφής η επιλογή των πολιτών προς την δική μας παράταξη ,όμως , δυστυχώς την δεύτερη υπήρξε μεγάλη αποχή φίλων και υποστηρικτών μας , και αδικαιολόγητος εφησυχασμός . Από την άλλη πλευρά ο κύριος Καλογερόπουλος εκμεταλλεύτηκε την πολιτική εξουσία που είχε από την θέση του δημάρχου και έθεσε τον μηχανισμό του Δήμου στην εξυπηρέτηση των προσωπικών του πολιτικών επιδιώξεων , σε βαθμό τέτοιο που δεν είχαμε βιώσει ποτέ στο παρελθόν . Πολιτικά ρουσφέτια , προσλήψεις με μπλοκάκια και φυσικά απόκρυψη από τους δημότες της φορομπηχτικής πολιτικής που είχε σκοπό να ακολουθήσει και την οποία , δυστυχώς βιώνουμε σήμερα . Παράλληλα, παρατηρούμε σήμερα ότι η μισή Αιγιάλεια περιμένει την εκπλήρωση των προεκλογικών του υποσχέσεων. Σε κάθε περίπτωση , θα έλεγα ότι αυτό που νίκησε είναι η έκφραση της αναχρονιστικής πολιτικής και ο εκπρόσωπός της και όχι ο εκφραστής του σύγχρονου πολιτικού ήθους και της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου.
Είμαι βεβαία από τις συζητήσεις μου με τους πολίτες ότι πολύ σύντομα ο κόσμος που στήριξε τον κύριο Καλογερόπουλο θα αντιληφθεί τι πραγματικά αυτός πρεσβεύει .Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προκοπή του τόπου μας με θέσεις, προτάσεις και με την κοινωνία μαζί μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας διαφοροποιείται από το προηγούμενο, κυρίως λόγω μη ισχύος της απλής αναλογικής αλλά και εξαιτίας του μικρότερου αριθμού παρατάξεων που συμμετέχουν. Σας ικανοποιεί ο τρόπος που λειτουργεί ως ώρας;
Προσωπικά με θλίβει το γεγονός ότι δεν εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές . Κι αυτό διότι έτσι δεν υπηρετείται στην ουσία της η δημοκρατία , αφού δεν έχουν εκπροσώπους στο Δημοτικό Συμβούλιο όλοι οι πολίτες της Αιγιάλειας.
Το χειρότερο βέβαια είναι ότι ο κύριος Καλογερόπουλος έχει την απόλυτη πλειοψηφία και αυτό θα είναι επιζήμιο για τους Αιγιαλείς, όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε:
1ον) απέκρυψε, μαζί με την κυρία Γιδά, από την παράταξή μας την εγκύκλιο της 27ης Δεκεμβρίου που αφορούσε τον τρόπο εκλογής και ψηφοφορίας των μελών της Δημοτικής επιτροπής ,παρά την σύσταση του Υπουργού να κοινοποιηθεί η εγκύκλιος στους επικεφαλείς των παρατάξεων. Και όταν 5 μέρες μετά έγινε η ψηφοφορία, ακύρωσαν τα ψηφοδέλτια της παράταξής μας , με αποτέλεσμα να εκλεγούν μόνο τα μέλη της παράταξης της τρίτης παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου . Άλλη όμως ήταν η βούληση των πολιτών της Αιγιάλειας.
2ον) «Με το καλημέρα» επέβαλε η δημοτική αρχή 47% !!!! αύξηση των δημοτικών τελών σε σπίτια και επιχειρήσεις και μεσοσταθμικά αύξηση 120% !!!στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων. Πανελλαδική πρωτοτυπία !!Δηλαδή , κανονική φοροεπιδρομή στο εισόδημα των πολιτών, οι οποίοι ήλθαν έτσι αντιμέτωποι με έναν Δήμο εχθρικό προς αυτούς. Να μην ξεχάσω να σας αναφέρω ότι ο κύριος Καλογερόπουλος , που δεν χάνει ευκαιρία να πει πόσο αγαπάει τους αγρότες , επέβαλε μεσοσταθμικά πάνω από 300% !!!! αύξηση στα δημοτικά τέλη των συνεταιρισμών !!! . Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στο εισόδημα των αγροτών της περιοχής μας , ανάλογο με αυτό του κορωνοϊου, θα τολμούσα να πω .

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τέσσερις μήνες διοίκησης από το νέο σχήμα της παράταξης του Δημήτρη Καλογερόπουλου. Πώς κρίνετε το έργο του; Ποιες αλλαγές διαπιστώνετε από την προηγούμενη θητεία;
Όσον αφορά το έργο της δημοτικής αρχής, βλέπω αυτό που βλέπουν όλοι οι δημότες. Επικοινωνιακή πολιτική με « στημένες συναντήσεις» και φωτογραφήσεις, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ηχηρό παράδειγμα η διαχείριση και άδοξη κατάληξη του θέματος του Πρωτοδικείου Αιγίου: δήθεν αγωνιστικό πνεύμα, δήθεν αισιοδοξία και αποτέλεσμα μηδέν. Το Πρωτοδικείο φθίνει και το χάνουμε , όπως ακριβώς συνέβη και με την σχολή Φυσικοθεραπείας. Πολύ φοβάμαι ότι θα χάσουμε πολλά, εξαιτίας της αδιαφορίας και της προχειρότητας του κυρίου Καλογερόπουλου.

Η Δημοτική Επιτροπή και στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, αποφάσισαν αύξηση των δημοτικών τελών. Στη συνέχεια όμως αποφασίστηκε τροποποίηση της απόφασης με μειωμένα τέλη για τους συνεπείς επαγγελματίες. Πώς χαρακτηρίζετε την εν λόγω απόφαση αλλά και γενικότερα την εν γένει πολιτική του δήμου απέναντι στους δημότες;
Όπως προανέφερα, από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή του κυρίου Καλογερόπουλου εφάρμοσε μια πρωτοφανή φορομπηχτική πολιτική. Οι αυξήσεις που επέβαλε είναι επαχθείς και αδικαιολόγητες. Λυπάμαι που δεν αντιλαμβάνεται την δεινή οικονομική κατάσταση της κοινωνίας μας και συμπεριφέρεται με τρόπο ανάλγητο. Εμείς είχαμε καταφέρει μειώσεις των δημοτικών τελών στην προηγούμενη δημοτική θητεία , διότι αυτή ήταν και παραμένει η ανάγκη των πολιτών .
Τώρα, όσον αφορά την εισήγηση του κυρίου Καλογερόπουλου για μείωση των δημοτικών τελών στους συνεπείς επαγγελματίες, την θεωρώ καθαρή υποκρισία και τακτικισμό για να αντιμετωπίσει τις έντονες αντιδράσεις των καταστηματαρχών . Κι αυτό το λέω διότι η απόφαση προβλέπει μείωση ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ!!! Και εγώ σας ρωτώ : πόσοι είναι αυτοί;;; Ελάχιστοι, σας διαβεβαιώ . Ο ορισμός της υποκρισίας, για να μην πω της κοροϊδίας προς τους συμπολίτες μας .
Αυτό που πρέπει να κάνει είναι άμεσα να πάρει πίσω αυτές τις δυσβάσταχτες αυξήσεις και από τους επαγγελματίες και από τις οικίες και από τις επιχειρήσεις.

Η παράταξή σας εισάγει στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα να ανοίξει η οδός Κλ. Οικονόμου κατά τις ημέρες των γιορτών του Πάσχα, ωστόσο το έργο της ανάπλασης της Τρίγωνης Πλατείας παραδίδεται στα τέλη Μαΐου, κατόπιν παρατάσεων. Κατά τη γνώμη σας τι πρέπει να γίνει ώστε όχι μόνο να εξομαλυνθεί η κατάσταση αλλά και να δοθεί ώθηση στις επιχειρήσεις του κέντρου; Πώς κρίνετε την πρόθεση του δημάρχου για πεζοδρόμηση;
Η παράταξή μας εισάγει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα την αίτηση των επαγγελματιών της πόλης του Αιγίου, αφού η δημοτική αρχή αρνήθηκε να το εντάξει στην ημερήσια διάταξη . Οι εκλογές τελείωσαν, βλέπετε, και δεν τους υπολογίζει τώρα.
Όσον αφορά τις παρατάσεις των έργων έχω επισημάνει πολλές φορές κι εγώ και η παράταξή μας ότι είναι επιζήμιες για τους πολίτες και διαφωνούμε με αυτές. Αυτή την στιγμή και εδώ και αρκετούς μήνες το κέντρο της πόλης του ΑΙΓΙΟΥ είναι απροσπέλαστο και ουδόλως ελκυστικό ως εργοτάξιο . Αυτό έχει το οδυνηρό για τα μαγαζιά αποτέλεσμα να έχει πέσει κατακόρυφα ο τζίρος της δουλειάς τους και οι επαγγελματίες να μιλούν για αδυναμία επιβίωσης .
Όποιον και να ρωτήσετε θα σας απαντήσει ότι οι πεζοδρομήσεις είναι ωραίες . Όμως, θεωρώ, η οποιαδήποτε μείζων κυκλοφοριακή παρέμβαση , όπου κι αν γίνεται ,πρέπει να γίνεται με την δέουσα προσοχή , καθώς εξαρτάται από τις δυνατότητες της περιοχής και επηρεάζει καταλυτικά την οικονομική και κοινωνική ζωή των ανθρώπων . Στην προκειμένη περίπτωση δεν βλέπω ο κύριος Καλογερόπουλος να αντιμετωπίζει το θέμα αυτό με την απαιτούμενη σοβαρότητα . Δυστυχώς , είναι συνήθειά του αυτό.

Πολύς λόγος γίνεται για την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης, το master plan, τις μαρίνες και τα τουριστικά καταφύγια. Τελικά, ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, η ενδεδειγμένη λύση ώστε να αναβαθμιστεί το παραλιακό μέτωπο του Αιγίου και να αποφέρει οφέλη στην πόλη;
Θα σας θυμίσω εδώ το πρόγραμμα της παράταξής μας . Αποτελεί βασικό πυλώνα του η κατασκευή μαρίνας στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου. Το εξήγγειλε σε όλους τους τόνους ο επικεφαλής της παράταξής μας και πιστεύω ακράδαντα πως θα σημάνει την ανάπτυξη για την παροχή μας. Η δημοτική αρχή τα τέσσερα ολόκληρα χρόνια που πέρασαν δεν ολοκλήρωσε το master plan του παραλιακού μετώπου, παρά τις υποσχέσεις του κυρίου Καλογερόπουλου .
Δεν πρέπει να αρκούμαστε μόνο στην κατασκευή του ήδη υπάρχοντος τουριστικού καταφυγίου , διότι αυτό δεν θα φέρει την τουριστική ανάπτυξη που ποθούμε . Λίγες παραπάνω θέσεις για σκάφη δεν θα είναι αρκετές για να δώσουν στην πόλη την ώθηση προς τα εμπρός , που την εχει ανάγκη και που την αξίζει.

Ίσως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την αξιοποίηση και των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας. Εσείς πώς τη φαντάζεστε;
Έχουμε ήδη καθυστερήσει πολύ για την αξιοποίηση του ιστορικής αξίας κτιρίου της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου . Είχαμε εντάξει τμήματα του κτιρίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα επί δημαρχίας του Θανάση του Παναγόπουλου αλλά , δυστυχώς, δεν ολοκλήρωσε τις ενέργειες εγκαίρως η προηγούμενη δημοτική αρχή του κυρίου Καλογερόπουλου. Άλλη μια εγκληματική καθυστέρηση…
Η αξιοποίησή του, φρονώ ότι πρέπει να γίνει με όρους σύγχρονους και να είναι αποτέλεσμα μιας εμπεριστατωμένης μελέτης , που θα λαμβάνει υπόψιν της τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και τις δυνατότητές της .Παράλληλα με κατασκευή και μαρίνας θα θέσουμε αναμφίβολα το Αίγιο και την Αιγιάλεια σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας .

Ποια θέματα πιστεύετε ότι πρέπει να προτάξει η νέα δημοτική αρχή; Δεδομένων των διαφορετικών αντιλήψεων αλλά και της άλλης νοοτροπίας που από την προηγούμενη θητεία έχετε διαπιστώσει, θα μπορούσατε ποτέ να θέσετε εαυτόν στη διάθεσή της, έστω και από τη θέση της αντιπολίτευσης, για το καλό της πόλης;
Κατ΄ αρχάς, να δώσει βαρύτητα στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου του δήμου. Ένα ακόμη σημείο στο οποίο οφείλει εκ των συνθηκών, να δώσει βαρύτητα, είναι, πέρα από το διυλιστήριο Σελινούντα, ο προσανατολισμός εκπόνησης μελετών προς την κατασκευή φραγμάτων στους ποταμούς της Αιγιάλειας, για την εξοικονόμηση ύδατος. Δηλαδή έργων που θα συγκεντρώνουν το νερό, ούτως ώστε να υπάρχουν αποθέματα. Ας μην ξεχνάμε ότι η κλιματική αλλαγή φαίνεται ήδη ότι θα μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα ανομβρίας και συνεπώς καταστροφής της παραγωγής προϊόντων, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει πρόβλημα ακόμη και στην ύδρευση. Ο δήμος πρέπει να προνοήσει ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις μεγάλες περιόδους υψηλών θερμοκρασιών και ανομβρίας. Τα έργα αυτά θα αντιμετωπίσουν ριζικά και την άρδευση.
Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα στη διάθεση των συμπολιτών μου , όπως όλοι γνωρίζουν . Όμως ο κύριος Καλογερόπουλος έχει αποδείξει ότι δεν επιθυμεί να συνεργάζεται, δεν έχει μάθει να συνεργάζεται . Να σας θυμίσω ότι ως «προοδευτικός» τύποις στην προηγούμενη θητεία της απλής αναλογικής αποκαλούσε τις λοιπές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου ΕΜΠΟΔΙΟ στο έργο του. Γιατί; Διότι δεν επιθυμεί τον έλεγχο . Απόδειξη ότι, πριν καλά -καλά αναλάβει , έχει δηλώσει πολλάκις ότι τώρα , που έχει απόλυτη πλειοψηφία, «είναι λυμένα τα χέρια του» για να κάμει τη δουλειά του.
Και διερωτώνται οι πολίτες : «τι έχει να φοβηθεί κάποιος αν έχει ξεκάθαρες προθέσεις;;»


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr