background img
banner
banner

Όλο το Αίγιο… μία ευχή για τα παιδιά! | ΦΩΤΟ

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ Η  ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Make-A-Wish ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ένας περίπατος μαζί, ένα μπλε φαναράκι που κρατά άσβεστη τη φλόγα και μία ευχή από όλη την Αιγιάλεια, όλες οι επιθυμίες των παιδιών να γίνονται πραγματικότητα! Το Αίγιο τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την 29η Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, που αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για το Make-A-Wish παγκοσμίως. Η συνάντηση της πλατείας Αγ. Λαύρας τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου το βράδυ συγκίνησε τους εκατοντάδες συμμετέχοντες και ο περίπατος που ακολούθησε γέμισε όλους ελπίδα ότι κανείς δεν είναι μόνος και ότι όλοι μαζί μπορούν να πραγματώσουν κάθε όνειρο!

Φέτος, με πρωτοβουλία οικογενειών παιδιών ευχής, ο περίπατος θα διεξαχθεί σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα και ανάμεσα σε αυτές ήταν και το Αίγιο. O περίπατος ήταν βραδινός ώστε να φωτιστεί ο ουρανός, από άκρη σε άκρη, στο μπλε χρώμα του Make-A-Wish με ειδικά φαναράκια και φωταγωγήσεις, ενώ τις πορείες οδήγησαν παιδιά ευχής και οι οικογένειές τους. Ο περίπατος διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας και της Αντιδημαρχίας Επικοινωνίας/Δημοσίων Σχέσεων/Εθιμοτυπίας/Εκδηλώσεων ενώ η εξέλιξη της δράσης αναμεταδιδόταν μέσω του ΡΥΘΜΟΥ 94.9!

Όμορφες δράσεις

Στη συνάντηση της πλατείας, εικαστικοί εθελοντές μαζί με τα παιδιά, ζωγράφισαν με θέμα «Κάνω μια ευχή για τα παιδιά της Ευχής» και έκαναν face painting. Η Παιδική Νεανική Χορωδία του Δήμου Αιγιαλείας υπό την μαέστρο Μπέσσυ Νάσση, μέσα από μουσική και τρυφερούς στίχους μετέφερε το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας.

Το «θαύμα»

«Αρχίζουν λοιπόν και συμβαίνουν… καταπληκτικά πράγματα. Ο Μάριος, ήταν 10 ετών όταν έκανε την ευχή του, η οποία υπήρξε άκρως απαιτητική καθώς ζήτησε να γνωρίσει τον Lionel Messi. Όταν ακούσαμε την ευχή του, πραγματικά δεν γνωρίζαμε αν μπορεί να πραγματοποιηθεί, δεν ήταν κάτι απλό. Όμως τη στιγμή εκείνη, όπως συμβαίνει μερικές φορές, τα ξωτικά μπαίνουν στη ζωή και ξαφνικά αρχίζουν και δημιουργούν εκπληκτικά πράγματα, ζεσταίνουν κάθε ευχή. Ως δια μαγείας όλα μπορούν να αλλάξουν μετά. Βλέπεις το φως και την ελπίδα να αλλάζει, η ψυχολογία του παιδιού αλλά και της οικογένειας να λάμπει σαν φως. Η ευχή του Μάριου πραγματοποιήθηκε και γνώρισε τον Messi και τους ποδοσφαιριστές της Barcelona.

Το “Κάνε μία ευχή” μπορεί να πραγματοποιήσει τα πιο δύσκολα πράγματα γιατί έχει ως δρόμο της, την αγάπη και την προσφορά, τα συναισθήματα που γεννιούνται και στο εκάστοτε παιδί και στους οικείους τους είναι μια μαγική μοναδική στιγμή που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα στον κόσμο. Είμαστε μαζί εδώ για να χαιρετήσουμε τα παιδάκια που ασθένησαν και νοσούν ακόμα, αλλά και εκείνα που πλέον… δεν είναι μαζί μας γιατί δεν τα κατάφεραν. Το “Κάνε μια ευχή” είναι μία δράση που σε ό,τι συμβαίνει κάθε φορά, θα έχει πάντα τις πιο δυνατές και πολύτιμες, τις πιο όμορφες ευχές του κόσμου. Αυτές των παιδιών».

«Βάζουμε τις ανάγκες των παιδιών πάνω απ’ όλα», είπε ο δήμαρχος

Τα παραπάνω ακούστηκαν από την υπεύθυνη του Make-A-Wish το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία, με τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο να παίρνει τη σκυτάλη και να λέει: “Τι να πει κανείς μετά από τόσα σωστά και εύστοχα έχουν ειπωθεί; Αυτό που θα ήθελα μόνο να προσθέσω, είναι πως οι ευχές είναι πολύ καλές και τις αγαπάμε, αλλά αγαπάμε ακόμα περισσότερο τις πράξεις. Όσο θα είναι αυτό δυνατό, εμείς θα συμπορευόμαστε με την ευχή που θα γίνεται πάντα πράξη. Είμαστε όλοι μαζί σε μία πορεία ζωής με τα χέρια σφιχτά μεταξύ μας, μία αγκαλιά που κλείνει μέσα τους όλους τους ανθρώπους”. Και συμπλήρωσε συγκινημένος: “Από την πλευρά της δημοτικής αρχής είναι η πρώτη φορά που συγκεντρωνόμαστε εδώ και θέλουμε στο εξής κάθε χρονιά, αυτή η αγκαλιά να μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Είμαστε αλληλέγγυοι, δυναμικοί και βαδίζουμε σε έναν κοινό στόχο που αποκτά διπλή σημασία, αφού ο στόχος αφορά παιδιά. Όλοι μας, είμαστε υποχρεωμένοι να βάζουμε τις ανάγκες των παιδιών σαν προμετωπίδα των προτεραιοτήτων και των δραστηριοτήτων μας. Είμαστε εδώ, σε αυτή την συνάντηση για την υλοποιούμε και να την κάνουμε έναν θεσμό”.

«Ο Χριστός δίνει χαρά σε παιδιά και γονείς», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη

Στη συνέχεια εψάλη δέηση-ευχή από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας π. Ιωακείμ Βενιανάκη, εκ μέρους του Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου. Στον χαιρετισμό του, ο Πρωτοσύγκελος τόνισε: “Η εκκλησία μας, προσεύχεται κάθε μέρα και κάθε νύχτα για τα παιδιά που πάσχουν αλλά και τους γονείς τους που κάνουν ένα μεγάλο αγώνα ευαισθησίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, είναι κοντά στους νέους και τα παιδιά αλλά και στο θεσμό της οικογένειας. Ο μόνος ιατρός των ψυχών είναι ο Ιησούς Χριστός και μόνο Εκείνος μπορεί να θεραπεύσει χρειάζεται πίστη και δύναμη ο Χριστός δίνει χαρά σε παιδιά και γονείς δίνει ζωή ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, είναι αλληλέγγυοι και συνοδοιπόροι στο μεγάλο αγώνα ζωής…”. Ακολούθως κάλεσε όλους μαζί να προσευχηθούν στον Χριστό για ευτυχία και υγεία”.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις μητέρων παιδιών ευχών αλλά και η εξομολόγηση ενός παιδιού ευχής που πραγματοποιήθηκε η επιθυμία της να δει τον τραγουδιστή Κωνσταντίνο Αργυρό. Επίσης, θερμές ευχαριστίες εξέφρασε η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Αγγελοπούλου, ενώ τον περίπατο συνόδεψε ο Αιγιώτης πανελλήνιος πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Τσερεντζούλιας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, κοινοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Μία διαδρομή, δεκάδες ευχές…

Στη συνέχεια με μπλε φαναράκια στα χέρια όλοι συμμετείχαν στην περίπατο της ελπίδας, διασχίζοντας τις οδούς Κλ. Οικονόμου – Ευθ. Γάτου-Ανδρέου Λόντου-Μητροπόλεως-Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου και επιστροφή από Μητροπόλεως-Κλ.Οικονόμου στην Πλατεία Αγίας Λαύρας. Στην επιστροφή στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, τα παιδιά της ευχής συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο και ελευθέρωσαν τα μπαλόνια τους στον ουρανό, σηματοδοτώντας τη λήξη της εκδήλωσης. Κι ήταν σαν να λένε: «Τα καλύτερα τώρα αρχίζουν»!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr