background img
banner
banner

Οριστικά αποτελέσματα στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

-ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΣΥΜ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ -ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΗ ΜΟΝΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ Η ΔΚΜ 

Στα όρια της αυτοδυναμίας και μιας πλειοψηφίας η οποία θα της επέτρεπε να προχωρήσει στην συγκρότηση ανεξάρτητου προεδρείου στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος έφτασε την Κυριακή 19 Μαΐου η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών  Αχαΐας (ΔΗΣΥΜ) του νυν προέδρου Ευάγγελου Καραχάλιου.

Με 905 ψήφους και ποσοστό 45% επί των 2010 εγκύρων ψηφοδελτίων, η ΔΗΣΥΜ εκλέγει 27 από τους 60 νέους αντιπροσώπους. Παρά την αύξηση κατά 135 των ψηφοδελτίων της σε σχέση με τις εκλογές του 2019, η παράταξη διατηρεί την ίδια δύναμη και τις ίδιες σχεδόν έδρες καθώς, σε αυτές τις εκλογές, είχαμε αύξηση 20% περίπου στη συμμετοχή.

Ακολούθησε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) με 656 ψήφους και 20 έδρες στη νέα αντιπροσωπεία. Η παράταξη αύξησε κατά 3,5% περίπου τη δύναμή της, με 159 περισσότερους ψήφους από το 2019 και κατά δύο τους αντιπροσώπους της.

Στην 3η θέση βρέθηκε η Ενωτική Αριστερή Κίνηση (ΕΑΚ) με 169 ψήφους και 5 έδρες και ακολούθησε η Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών με 145 ψήφους και 4 έδρες, η Κοινότητα Μηχανικών με 56 και οι Ανεξάρτητοι Μηχανικοί με 54 έδρες. Οι δύο τελευταίες παρατάξεις με τους Μηχανικούς της Κεφαλονιάς διεκδικούν 4 έδρες. Η τελική κατανομή για όλες τις παρατάξεις η οποία θα κρίνει και την εκλογή ορισμένων Αιγιωτών μηχανικών που είχαν κατέβει στο ΤΕΕ, αναμένεται από την εφορευτική επιτροπή κεντρικά.

Η Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ) ‘έσπασε’ την Κυριακή και μια παράδοση που θέλει να έρχεται δεύτερη στις εκλογές για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ πανελλαδικά. Η ΔΗΣΥΜ στη Δυτική Ελλάδα «έκοψε το νήμα» πρώτη στο πανελλαδικό με 667 ψήφους, σε σχέση με τους 640 ψήφους της ΔΚΜ. Η ΔΚΜ παραμένει κυρίαρχη δύναμη πανελλαδικά με τη ΔΗΣΥΜ σε επίπεδο περιφερειακό όμως  να συμβάλει – με την πρωτιά της στην Πάτρα – τα μέγιστα στο 17% που έλαβε πανελλαδικά ο συνδυασμός.

Για τη ΔΗΣΥΜ στις πρώτες θέσεις εξελέγησαν ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ Β. Αϊβαλής με 400 σταυρούς, ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία κ. Καραχάλιος με 393, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ Αθ. Γιανναδάκης με 331 και η μηχανικός και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λόη Ολυμπία με 281 σταυρούς.

Από τη ΔΚΜ πρώτος σε σταυρούς ήταν ο επικεφαλής της Ιωάννης Σελίμης με 234, ακολούθως ο πρώην επικεφαλή Π. Τσώνης έλαβε 202 και η Ελσα Διαμαντάκου με 110 σταυρούς.

Από την Πανεπιστημονική, ψηλά στην κατάταξη ήσαν οι Π. Ροντογιάννη, Αλεξ. Αλάφη-Ανδρικοπούλου και Β. Θωμόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΚΕΔΗΠ του δήμου Πατρέων και από την ΕΑΚ το στέλεχος της Νέας Αριστεράς Μιχ. Σιδηρόπουλος και οι Αγγ. Τσονάκα πρώην πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο μηχανικός  του δήμου Πατρέων Χρ. Φαλλιέρος.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαιώνει το έργο που συντελείται στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και παράλληλα επικυρώνει το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα. Ένα σχέδιο με γνώμονα αφ’ ενός την πολύπλευρη στήριξη των συναδέλφων μηχανικών και αφ’ ετέρου την διαρκή αναβάθμιση το ρόλου και του λόγου του ΤΕΕ στα μεγάλα ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής και της πατρίδας αλλά και στις βασικές προτεραιότητες μας για το αύριο» δήλωσε, μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Καραχάλιος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr