background img
banner
banner

Μία όμορφη πνευματική συνάντηση του Μητροπολίτη με τα παιδιά

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΓΕΜΙΣΕ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ

Με τα πιο φωτεινά χαμόγελα πλημμύρισε  το απόγευμα της Τετάρτης 24 Απριλίου ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Φανερωμένης Αιγίου, από δεκάδες παιδιά, μαθητές Δημοτικών Σχολείων με τους γονείς τους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου προκειμένου να τους μιλήσει εν όψει των επερχομένων αγίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος και της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου. Η εντυπωσιακή προσέλευση και η αγάπη με την οποία τα παιδιά περιέβαλαν τον Μητροπολίτη, απέδειξε πως ο αρχικός στόχος του Σεπτού Ποιμενάρχη να έρθει κοντά στη νεολαία, όχι μόνο έχει επιτευχθεί, αλλά καταφέρνει να εμπνέει και να καθοδηγεί τους νέους με τον λόγο και τις πράξεις του. Ήταν όμως και ο δικός του λόγος τόσο απλός, άμεσος αλλά κυρίως πλημμυρισμένος με πατρική αγάπη για τα παιδιά, που είχαν διαρκώς στραμμένη την προσοχή τους στα λεγόμενά του, δείχνοντας πως θα υιοθετήσουν τις παραινέσεις και συμβουλές του.

Συνεχάρη τους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στην Εκκλησία

Ο Μητροπολίτης συνεχάρη τους γονείς καθώς, όπως είπε, ΄΄σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μέσα από τις δυσκολίες ενδιαφέρεστε για τα παιδιά σας, τα φέρνετε στην εκκλησία, δοξάζετε το όνομα του Τριαδικού Θεού και δεν προσπαθείτε μόνο να τους παρέχετε τα αγαθά που χρειάζονται άλλα μεριμνείτε και για την πνευματική τους πορεία και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα στέλνετε στα κατηχητικά μας και τα ωθείτε στο να εξομολογούνται και να κοινωνούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά σας να μεγαλώνουν σε αυτό τον κόσμο – ο όποιος αλλάζει και πολιορκείται από πολλές προκλήσεις – μπολιάζοντας στην ψυχή τους την αγάπη προς τον κύριο Ιησού Χριστό μας΄΄.

΄΄Ο Χριστός μεταδίδει στα παιδιά τις αξίες που θα κουβαλούν σε όλη τους τη ζωή΄΄

Απευθυνόμενος στους γονείς ζήτησε να συμπεριλάβουν στην προσευχή τους, να φωτίσει ο Θεός τους κυβερνώντες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, να αντιληφθούν ότι ο Χριστός μας, η Εκκλησία μας και ο τακτικός εκκλησιασμός δεν είναι κάτι που κάνει κακό στους νέους ανθρώπους. Αντιθέτως, έχουν τεράστια οφέλη. Μεταδίδουν στα παιδιά τις ηθικές αρχές και αξίες τις οποίες θα κουβαλούν σε όλη τους τη ζωή. Πρόκειται –όπως είπε ο τοπικός Ποιμενάρχης – για την αγάπη, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στο συνάνθρωπο. ΄΄Όλη η κοινωνία πρέπει να αντιληφθεί ότι ο άνθρωπος πρέπει να επιστρέψει στην εκκλησία διότι αυτό που επιχειρούν να κάνουν είναι να φτιάξουν και εδώ στην Ελλάδα ένα κοσμικό κράτος χωρίς Θεό, χωρίς Χριστό. Όμως είναι εμφανές πως τα αποτελέσματα αυτού του εγχειρήματος είναι η βία, η εγκληματικότητα, το μπούλινγκ μέσα στα σχολεία και αντί να παραδεχτούν πως απέτυχαν και να επαναφέρουν στα σχολεία τα Θρησκευτικά, τον εκκλησιασμό και όλα όσα μας λείπουν σαν Έλληνες εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης, αυτοί συνεχίζουν. Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει αυτούς που θέλουν να πετάξουν τον Χριστό από τα σχολεία, από τη ζωή του ανθρώπου. Να προσευχηθούμε γι’ αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος και η Ανάσταση του Κυρίου να φωτίσει τους ανθρώπους που λαμβάνουν τις αποφάσεις, να καταλάβουν ότι μόνο όταν είμαστε κοντά στον Χριστό μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά, με αγάπη και να εκλείψουν όλα αυτά που ευτελίζουν την ποιότητα της κοινωνίας μας΄΄, όπως τόνισε.

Ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και ευχαρίστησε τους γονείς, τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει ότι και εμπιστεύονται την Εκκλησία και πιστεύουν στον Θεό και ενδιαφέρονται να μάθουν τα παιδιά τους τι είναι ο Χριστός, τονίζοντας: ΄΄Μπαίνοντας τα παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία θα δείτε τα αποτελέσματα αυτά και θα τα καμαρώνετε, διότι θα έχουν αποκτήσει ηθικές αρχές και αξίες και το μεγαλύτερο αγαθό που θα έχουν στη ζωή τους θα είναι η αγάπη και ο σεβασμός προς τους άλλους ανθρώπους. Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να ευχηθώ και στους γονείς αλλά και στα καλά μας τα παιδιά, καλό Πάσχα, καλή Αναστάση έχω μία ευαισθησία με τους νέους ανθρώπους όχι μόνο να τους φέρω στην εκκλησία αλλά να καταλάβουν από μόνοι τους το πόσο όμορφο είναι να επιστρέφει κανείς στον Θεό να εξομολογείται να κοινωνά τον Αχράντων Μυστηρίων, να λαμβάνει το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας΄΄.

Το Άγιο Φως να γαληνεύσει τον κόσμο

Ο Μητροπολίτης έδωσε δώρο σε όλα τα παιδιά αλλά και στους γονείς τους από μία αναστάσιμη λαμπάδα την οποία προσέφερε με πολλή αγάπη και τους προέτρεψε να την ανάψουν το βράδυ της Αναστάσεως. Ακόμη, τους παρακάλεσε όταν την ανάψουν να σκέφτονται και τους ανθρώπους και τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν καν ένα κερί στα χέρια. Ακόμη να σκεφτούν και όλους τους ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά τα οποία πάσχουν και ταλαιπωρούνται από ασθένειες. Τέλος, να σκεφτούν τους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους όπως τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών. ΄΄Να σκεφτούμε αυτές τις οικογένειες που για άλλη μια χρονιά θα γιορτάσουν το Πάσχα χωρίς τα παιδιά τους και να προσευχηθούμε ώστε ο Θεός να τους δίνει δύναμη και υπομονή. Να παρακαλέσουμε τον Θεό μας το βράδυ της Αναστάσεως το φως που θα βγει, να γαληνεύσει τον κόσμο και να δίνει σε όλους δύναμη και όλα τα αγαθά, με κυρίαρχο την αγάπη΄΄, κατέληξε ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος χαιρέτισε έναν – έναν παιδιά και μεγάλους, δίδοντάς τους με περίσσια χαρά την αναστάσιμη λαμπάδα και ανάβοντας στις ψυχές τους τη φλόγα της ορθοδόξου πίστεως.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr