background img
banner
banner

«ΦΟΣ» στην Τέχνη με τον «Ταρτούφο» | ΦΩΤΟ

ΑΞΙΟΛΟΓΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ»  – ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «Γ. ΠΑΠΠΑΣ»

Μία καθ’ όλα προσεγμένη θεατρική παράσταση παρουσίασε το Σαββατοκύριακο στο «Πολύκεντρο», η θεατρική ομάδα «Επί σκηνής» που τελεί υπό την αιγίδα τού Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Σελιανιτίκων. Ήταν ουσιαστικά το πρώτο εγχείρημα για την κεντρική σκηνή της θεατρικής ομάδας, αφού στο παρελθόν είχε θεατρική δράση με την νεανική σκηνή. Η απόδοση του γνωστού έργου του Μολιέρου «Ταρτούφος», μόνο εύκολη δεν ήταν, δικαίωσε όμως την ηθοποιό Αναστασία Πετρίδη, που ανέλαβε την διασκευή και σκηνοθεσία, καταφέρνοντας να τέρψει το κοινό και να περάσει τα επίκαιρα μηνύματα του έργου.

Λίγο πριν την πρεμιέρα το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος του Φ.Ο.Σ. Γιώργος Ευσταθίου, αναφέρθηκε στη προσπάθεια του Συλλόγου να στηρίξει την Τέχνη καθώς των ανθρώπων της θεατρικής ομάδας, τονίζοντας πως είναι ερασιτέχνες που δεν είχαν σχέση με το θέατρο, όμως με την καθοδήγηση της Αναστασίας Πετρίδη λειτουργούν ως πραγματικοί ηθοποιοί. ΄΄Η θεατρική μας ομάδα αποτελείται από μαθητές αλλά και… μεγαλύτερα παιδιά με μεράκι για το θέατρο και την Τέχνη΄΄, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ευσταθίου, μη παραλείποντας να εκφράσει θερμές ευχαριστίες προς τον μέγα χορηγό, την «Ολυμπία Οδό», καθώς και την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και προσωπικά την πρόεδρο Μαρία Τσουκαλά για την παραχώρηση της αίθουσας. Επίσης, ευχαρίστησε τους χορηγούς επικοινωνίας, καθώς και τις επιχειρήσεις «Market In», «Μπαζιώτης», ψητοπωλείο «Το παλιό σινεμά», Σχολή χορού Όλγας Μαράντη, «Melody», βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη», «Το καλορίζικο», ζαχαροπλαστεία «Δημητρίου», τσιπουράδικο «Βώλος», αντιπροσώπους Mitsubishi-Honda-Volvo Δημόπουλο-Μητσόπουλο, «Base» και «Σ. Βουκελάτου art».

Η παράσταση ήταν ιδιαίτερα προσεγμένη, με εκπληκτικά σκηνικά και κοστούμια, βάζοντας από την αρχή τον θεατή στο κλίμα του Παρισιού της εποχής του Λουδοβίκου, εκεί όπου ο Ταρτούφος, ένας ψευτοθρησκευόμενος μικροαπατεώνας, παρουσιάζεται ως υπέρμαχος της ενάρετης ζωής. Φιλοξενείται από μια πλούσια αστική οικογένεια και διαταράσσει τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, επηρεάζοντας τον πατέρα της οικογένειας. Ο Οργκόν, μεγαλοαστός του Παρισιού, γοητεύεται από τις υποκριτικές επιδείξεις ευσέβειας του Ταρτούφου και τον εμπιστεύεται απόλυτα. Παρ’ όλες τις εκκλήσεις των υπολοίπων να τον πείσουν ότι ο Ταρτούφος είναι κατ’ επίφαση μόνο άνθρωπος της εκκλησίας, ο Οργκόν επιμένει ότι η παρουσία του μέσα στο σπίτι είναι προς όφελος ολόκληρης της οικογένειας.

Όπως αναφέρει για το έργο η κ. Πετρίδη, ΄΄ο Ταρτούφος αντιπροσωπεύει την υποκρισία και το σαθρό κομμάτι σε αυτό το οικοδόμημα που λέγεται κοινωνία, από την οποία όμως εξαρτάται, αν αποβάλει αυτό το σάπιο και ακατάλληλο κομμάτι ή αν το απορροφήσει διαχέοντάς το σε όλο της το μεγαλείο. Στην δύσκολη εποχή της κρίσης υπάρχει έντονα το φαινόμενο της κρίσης αξιών, έτσι υπάρχουν πολλοί «ταρτούφοι» σε πολλές μορφές και θέσεις, εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες των ανθρώπων. Το ερώτημα παραμένει: Η κοινωνία θα τους δεχθεί;΄΄.

Αξιόλογη η δραματουργική επεξεργασία της παράστασης από την κ. Πετρίδη και σημαντική η προσπάθεια των ηθοποιών να αποδώσουν αυτή την ιδιαίτερη κωμωδία χαρακτήρων, σκορπώντας γέλιο σε πολλές στιγμές της παράστασης και αποσπώντας το θερμό και αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Έβερεστ Μιφτάρι (Ταρτούφος), Τζένη Παλασοπούλου (χορεύτρια), Κατερίνα Τρίτσα (Πετρούλα), Αναστασία Σταματέλου (Ελμίρα), Καλλιόπη Παπαθανασίου (Ντορίνα), Παναγής Μιχαλάτος (Δάνης), Εύα Παλασοπούλου (Μαριάννα), Μαρία Παλιαολογοπούλου (Κλεάνθης), Βασίλης Ευσταθίου (Οργκόν), Βασίλης Κυριαζόπουλος (Βαλέρης), Κυριακή Κουρπουανίδη (Δικαστικός), Ντεϊάνα Σουσάρι (χορεύτρια).

Τις χορογραφίες επιμελήθηκε η Νατάσα Καραγεώργου, σκηνικά: Κώστας Λογοθέτης, Γιαννούλα Μπίκου, Ανθή Μάρκου, κοστούμια: Κατερίνα Διαμαντοπούλου, μουσική επιμέλεια: Αναστασία Πετρίδη, Νατάσα Καραγεώργου, φώτα: Σπύρος Ρηγόπουλος, ήχος: Παύλος Χατζηγεωργίου, επιμέλεια εντύπων: Βασίλης Κυριαζόπουλος, επιμέλεια κομμώσεων: Βάσω Ευθυμίου, τεχνική ομάδα: Γεωργία Μπίκου, Κική Πατρώνη, Νεκταρία Ευσταθίου, Ανθή Μάρκου.

Παράσταση και αύριο Τρίτη στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς»!

Η παράσταση προσέλκυσε πλήθος κόσμου και τις δύο βραδιές (Σάββατο, Κυριακή) στο «Πολύκεντρο», ενώ για όσους δεν πρόλαβαν να την παρακολουθήσουν το Σαββατοκύριακο, παρουσιάζεται και αύριο Τρίτη 4 Ιουλίου, στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς», στις 9.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr