background img
banner
banner

Άτυπη Γενική Συνέλευση για το θέμα της ανάπλασης

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σκεπτικισμός επικρατεί στις στάξεις του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας εν όψει τον αλλαγών που θα επιφέρει στην αγορά η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του Αιγίου, η οποία προωθείται από τον δήμο με ταχύτατους ρυθμούς. Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου καλεί τα μέλη της σε άτυπη Γενική Συνέλευση στις 10 Αυγούστου, στις 7.00 το απόγευμα, ούτως ώστε να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Σημειώνεται πως η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου είχε αποφασίσει ομόφωνα την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης αποκλειστικά και μόνο με θέμα συζήτησης το ζήτημα της ανάπλασης και από την διοίκηση του Συλλόγου φρόντισαν να την ορίσουν άμεσα ώστε με την σειρά της να μεταφέρει εγκαίρως στην δημοτική αρχή τις προτάσεις του εμπορικού κόσμου. ΄΄Αυτό που επιθυμούμε εμείς είναι να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις απόψεις των συναδέλφων εμπόρων. Το ζήτημα της ανάπλασης μας αφορά όλους και σκοπός μας είναι να παρουσιάσουμε τις κοινές θέσεις προς όλους τους φορείς που σχετίζονται με αυτό΄΄, επισήμανε στο “protionline.gr” ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, επαναλαμβάνοντας πως είναι υπέρ της ανάπλασης αλλά υπό προϋποθέσεις που δεν θα πλήξουν τα καταστήματα, τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας άλλων παραγόντων. Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν στην άτυπη Γενική Συνέλευση.

Την ίδια ώρα, στον δήμο Αιγιαλείας επισπεύδουν τις διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης που θα ενταχθεί στον φάκελο με την πρόταση χρηματοδότησης του έργου, από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ για την εκτέλεση του έργου θα χρειαστούν περίπου 4 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο δήμος θα προχωρήσει στη σύναψη συνεργασίας με σύμβουλο για την καλύτερη προώθηση του αιτήματος. Ο δε σχεδιασμός θα πρέπει να γίνει άμεσα αφού ο φάκελος πρέπει να κατατεθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Προγράμματα ΛΑΕΚ

Στο μεταξύ, ο Εμπορικός Σύλλογος προχωρά στην υλοποίηση προγράμματων. Τα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης του ΛΑΕΚ για εργαζόμενους αποτελούν ιδανική ευκαιρία για τις μικρές επιχειρήσεις να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους χωρίς οικονομική επιβάρυνση αλλά και για τους εργαζομένους να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους όχι πληρώνοντας αλλά έχοντας οικονομικό όφελος. Όπως επισημαίνεται εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου, ΄΄τα προγράμματα είναι συνολικής διάρκειας 32 ωρών και υλοποιούνται σε ώρες εκτός εργασίας Με την αποπληρωμή του προγράμματος, ο εργαζόμενος που θα παρακολουθήσει πλήρως το πρόγραμμα, θα λάβει ως αμοιβή το ποσό των 160€ καθαρά και βεβαίωση παρακολούθησης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και ανήκουν σε επιχείρηση που απασχολεί με ΙΚΑ έως 25 εργαζόμενους. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα γραφεία του Συλλόγου στο τηλ. 2691025056΄΄.

Αρχές Σεπτεμβρίου νέα εκδήλωση για εξωδικαστικό συμβιβασμό

Εν τω μεταξύ, τους εμπόρους της περιοχής απασχολεί το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, με τον Εμπορικό Σύλλογο να προσανατολίζεται σε διοργάνωση νέας ενημερωτικής εκδήλωσης, αυτή την φορά σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο από τον οποίο έχει λάβει σχετική πρόσκληση. Η εκδήλωση προγραμματίζεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου όταν πια θα έχουν γίνει οι τελικές τροποποιήσεις από πλευράς υπουργείου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr