background img
banner
banner

Καταγραφή ανθρώπινων αναγκών…

ΣΤΟ ΤΡΙΑΝΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτοψία στον οικισμό Τριαντείου πραγματοποίησαν το πρωί τής Παρασκευής υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας, παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας Βασίλη Χριστόπουλου.

Ο σκοπός δεν ήταν άλλος από το να γίνει επικαιροποίηση της καταγραφής των οικογενειών που διαμένουν στον οικισμό σεισμοπλήκτων, καθώς στόχος του δήμου παραμένει η εκκένωση του οικισμού, κανείς όμως δεν επιθυμεί να μείνουν οι σεισμόπληκτοι στον δρόμο…

Όπως μετέφερε στο “protionline.gr” ο κ. Χριστόπουλος, ΄΄ο σκοπός μας ήταν να καταγράψουμε την κατάσταση και τον αριθμό των ανθρώπων που διαμένουν εκεί, προκειμένου να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να τους προσφέρουμε ό,τι μπορούμε, είτε αυτό έχει να κάνει με στεγαστική αποκατάσταση είτε με κάποιου άλλου είδους στήριξη, όπως συνέβη πρόσφατα με οικονομική βοήθεια που παρείχε ο δήμος σε οικογένεια που έμεινε χωρίς στέγη, μετά την καταστροφή από την φωτιά, του κοντέινερ που διέμεναν΄΄. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, ΄΄τα στοιχεία που καταγράφηκαν θα εκτιμηθούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο δήμος δύναται να βοηθήσει και με ποιους τρόπους΄΄.

Συνεργασία με τους νόμιμους κατοίκους

Σε ό,τι αφορά το τι συνάντησαν οι εκπρόσωποι της Κοινωνικής Πρόνοιας, ο κ. Χριστόπουλος είπε ότι κατ’ αρχήν οι κάτοικοι ήταν πολύ συνεργάσιμοι, παρείχαν τα στοιχεία και ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του δήμου για την κατάσταση η οποία επικρατεί στο Τριάντειο. ΄΄Διαπιστώσαμε ότι διαμένουν εκεί αρκετές οικογένειες από το 1995 ακόμη όταν και πρωτοστήθηκε ο οικισμός, καθώς και κάποιοι άλλοι που εγκαταστάθηκαν στη συνέχεια. Επίσης, καταγράψαμε τα κατεστραμμένα κοντέινερ που πρέπει να απομακρυνθούν από τον οικισμό, κάτι το οποίο επιθυμούν και οι κάτοικοι. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να φύγουν τα κενά κοντέινερ΄΄, πρόσθεσε ο κ. Χριστόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προσπάθεια καταγραφής των κατοίκων του οικισμού, είχε πραγματοποιηθεί από τον δήμο ενάμιση χρόνο πριν, ωστόσο όχι με επιτόπια καταγραφή. Ο δήμος καλούσε τους κατοίκους στην Κοινωνική Υπηρεσία, με σκοπό αμέσως μετά να εκτιμηθούν οι πραγματικοί «ένοικοι», αλλά κυρίως οι ανθρώπινες ανάγκες τους, κι έτσι ο δήμος να προχωρήσει κατόπιν στη διαμόρφωση μιας πολιτικής στήριξης. Η ανταπόκριση όμως τότε ήταν περιορισμένη αφού μόνο 20 είχαν ανταποκριθεί, φοβούμενοι ότι θα… ξεσπιτωθούν χωρίς να υπάρξει μέριμνα γι’ αυτούς.

Η φωτιά που ξέσπασε όμως πριν λίγο καιρό, επανέφερε το θέμα εκκένωσης του Τριαντείου στο προσκήνιο, με τον δήμο να επαναφέρει και το αίτημα προς το υπουργείο Υποδομών για απαλλαγή του χώρου κυρίως από τα άδεια αλλά και τα παρανόμως κατειλημμένα. Κάτι τέτοιο βρίσκει σύμφωνα και τα μέλη των 24 σεισμοπλήκτων οικογενειών που διαμένουν στο Τριάντειο από το 1995, οι οποίοι αντιδρούν έντονα σε χαρακτηρισμούς του τύπου… γκέτο ναρκομανών κ.ο.κ. τονίζοντας πως είναι άδικο να χαρακτηρίζουν έτσι έναν ολόκληρο οικισμό και να τους βάζουν όλους στο… ίδιο καζάνι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr