background img
banner
banner

Διήμερο δωρεάν εξέτασης του πληθυσμού στο Διακοπτό

ΣΤΙΣ 18 ΚΑΙ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ- «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ»- «ΤΙΜΑ» ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Δ.Κ. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης/ Πρόνοιας δήμου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Ν. Αχαΐας, με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΤΙΜΑ» και την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Ανατολικής Αιγιαλείας και σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού, πραγματοποιεί το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στο Διακοπτό, εξέταση του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, θα εξετάσουν τον κόσμο, ιατροί με τις εξής ειδικότητες: Ογκολόγος, για εξέταση Μαστού, Πνευμονολόγος, για εξέταση Πνεύμονα, Δερματολόγος, για εξέταση Δέρματος και Σπίλων, Ουρολόγος, για εξέταση Προστάτη και ουρολογικές δυσλειτουργίες, Γαστρεντερολόγος, για εξέταση Εντέρου και Ψυχίατρος, για Συμβουλευτική.

Το πρόγραμμα του διημέρου, έχει ως εξής:

  • Σάββατο 18 Νοεμβρίου: 10:00-15:00, Εξέταση πολιτών στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας (Πρώην Δημαρχείο Διακοπτού) 18:00-20:00, Ενημερωτική Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού.
  • Κυριακή 19 Νοεμβρίου: 10:00-15:00, Εξέταση πολιτών στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας (πρώην Δημαρχείο Διακοπτού).
  • Για περισσότερες πληροφορίες και για κλείσιμο ραντεβού για εξέταση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2610226122.

΄΄Πρόκειται για μία δράση στην οποία θα εξετάσουν τον κόσμο ιατροί πολλών ειδικοτήτων, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους εντελώς δωρεάν. Επίσης, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και ενημερωτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού΄΄, αναφέρει στo “protionline.gr” ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης/ Πρόνοιας Βασίλης Χριστόπουλος, κάνοντας παράλληλα γνωστό πως ανάλογες δράσεις προγραμματίζονται τόσο και για την Ανατολική Αιγιάλεια όσο και για τα δυτικά τού δήμου.

Με την συμβολή του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου

Σημαντική θα είναι η συμβολή τού Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ». Ο Όμιλος ιδρύθηκε στην Πάτρα το 2001 με σκοπό την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών. Έχει 400 μέλη, 200 Εκπαιδευμένους εθελοντές και εθελόντριες, Επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, Επιστημονική Επιτροπή και Επαγγελματία Κοινωνικό Λειτουργό.

Σήμερα υλοποιεί τα εξής προγράμματα: Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών για την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο και την αξιοποίηση τους στη συνέχεια για την ενίσχυση των προγραμμάτων του Ομίλου.

Πρόγραμμα Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου με την διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων (Πάτρα, Καλάβρυτα, Αίγιο, Βέλο Κορινθίας, Ναύπακτο, Κ. Αχαΐα, Σαγέικα, Γαστούνη, Ζαχάρω κ.λπ.), λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων, με στόχο την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την έγκαιρη διάγνωση και την απομυθοποίηση του καρκίνου. Υλοποιεί πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους μέσα σε κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και εχεμύθειας.

Πρόγραμμα Ενδονοσοκομειακής Στήριξης για την ηθική υποστήριξη ογκολογικών ασθενών στο χώρο του νοσοκομείου, πρόγραμμα Εξέτασης Πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από ομάδα ιατρών αποτελούμενη από τις εξής ειδικότητες: Χειρουργό, Ογκολόγο – Παθολόγο, Ουρολόγο, Δερματολόγο, Πνευμονολόγο και Ψυχίατρο, πρόγραμμα Εκπαίδευσης και στην Αυτοεξέταση Μαστού των γυναικών με στόχο την εξοικείωση με το μαστό και τη διαχείριση του φόβου για τη διάγνωση, πρόγραμμα Κοινωνικών Εκδηλώσεων για τα μέλη και τους φίλους του για την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας, εμπιστοσύνης και φιλίας και πρόγραμμα Σχολείων, όπου κάθε χρόνο ενημερώνει τα σχολεία τής περιοχής (20 και πλέον Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας, 4 σχολεία στο Αίγιο, 3 στα Καλάβρυτα, στην Ερυμάνθεια, στο Πελόπιο, στη Βάρδα κ.ά.), σχετικά με τον Καρκίνο Τραχήλου της Μήτρας, το Κάπνισμα και τον Καρκίνο του Πνεύμονα, το Μελάνωμα καθώς και για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Επίσης, προχωρά και σε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία διανέμονται σε οικογένειες καρκινοπαθών που βρίσκονται σε ανάγκη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr