background img
banner
banner

Ανακωχή μέχρι και τις γιορτές

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΣ ΑΝΑΤ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ

«Βαθιά ανάσα» έδωσε σε πολίτες και δημοτική αρχή η προσωρινή υποχώρηση των κατοίκων τής Δυτικής Αιγιάλειας που για μία εβδομάδα απέκλειαν καθημερινά τον ΧΥΤΑ της Αιγείρας, μη επιτρέποντας στα απορριμματοφόρα την μεταφορά και εναπόθεση των σκουπιδιών. Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι αφήνουν να περνούν τα μικρά απορριμματοφόρα, στο πλαίσιο της απόφασής τους να επιτρέπουν την εναπόθεση μόνο των απορριμμάτων τής Δυτικής Αιγιάλειας.

Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα πάντως, αποκομιδή γίνεται σταδιακά σε όλο τον δήμο, με τα συνεργεία να δίνουν «μάχη» για να καθαρίσουν από τα συσσωρευμένα σκουπίδια. Μέχρι χθες το απόγευμα, είχε καθαριστεί μεγάλο μέρος της έδρας του δήμου, καθώς και η Ανατολική Αιγιάλεια στα περισσότερα σημεία της. Οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας κατήγγειλαν πάντως χθες ότι πλέον μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ και τα σκουπίδια του Αιγίου μέσω των απορριμματοφόρων της Ακράτας, τονίζοντας πως το γεγονός ότι έκαναν ένα βήμα πίσω, δεν σημαίνει πως έπαψαν να απαιτούν ολική αποκατάσταση του ΧΥΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι αρχικό αίτημά τους ήταν κλείσιμο και παύση λειτουργίας του Χώρου που θεωρείται υπερκορεσμένος και επικίνδυνος.

Την ίδια στιγμή, οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι σκοπεύουν να κινηθούν νομικά, ούτως ώστε, όπως αναφέρουν, να προφυλάξουν τις ζωές των ίδιων και των οικογενειών τους από την ρύπανση που προκαλεί ο ΧΥΤΑ. Αναφέρουν ακόμη πως οι συνεχείς παρατάσεις που λαμβάνει ο δήμος για την λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι άκυρες, τονίζοντας ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη όλοι όσοι φέρουν ευθύνη για την κατάσταση…

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος που βρίσκεται από χθες στα Γιάννενα, για το συνέδριο της ΚΕΔΕ, έχει κινήσει «γη και ουρανό» προκειμένου να βρεθεί προσωρινή λύση με νόμιμο ΧΥΤΑ εκτός Αιγιάλειας, ώστε να φεύγουν τα σκουπίδια του Αιγίου και της Δυτικής Αιγιάλειας. Παρά τις αρνητικές απαντήσεις που έχει πάρει από πολλούς δήμους, φαίνεται ότι υπάρχει «φως στον ορίζοντα». Εντωμεταξύ γίνεται αγώνας δρόμου από την δημοτική αρχή, προκειμένου να λειτουργήσει η πρέσα συμπίεσης απορριμμάτων που βρισκόταν εδώ και χρόνια στο «ψυγείο», για να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που πηγαίνουν στον ΧΥΤΑ της Αιγείρας.

Εντωμεταξύ όλα δείχνουν ότι η ανακωχή ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι και τις γιορτές, ώστε να μην δυσφημιστεί ο δήμος αυτή την περίοδο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr