background img
banner
banner

Η τιμολογιακή πολιτική τής ΔΕΥΑ στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

Με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Από αυτά ξεχωρίζουν η τιμολογιακή πολιτική ύδρευσης-αποχέτευσης έτους 2018 που έχει αποφασίσει η ΔΕΥΑΑ, αλλά και η γνωμοδότηση του Δήμου Αιγιαλείας, για την υποβολή πρότασης από τη ΔΕΥΑΑ προς ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Π.Δ.Ε στη Σ.Α.Ε.Π.401 (Πρόγραμμα Πυρόπληκτων) για την εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση-Εκσυγχρονισμός δικτύων ύδρευσης πυρόπληκτων οικισμών του Δήμου Αιγιαλείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σκέψη για μείωση τελών 4% σε εναρμόνιση με τη βούληση του δημάρχου για μείωση 10% στα δημοτικά τέλη, ωστόσο απόψε θα φανεί εάν ο Θανάσης Παναγόπουλος θα προτείνει κάτι τέτοιο στο Δημοτικό Συμβούλιο ή θα αφήσει σταθερό το τιμολόγιο για το 2018, ελέω Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης που ίσως χρειαστούν χρηματοδότηση.
Ακόμη, το Σώμα καλείται να εγκρίνει την στοχοθεσία οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΗΚΕΠΑ για 2018, ενώ πρόκειται να προχωρήσει και σε προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ μηνών του Δήμου Αιγιαλείας. Επιπλέον, καλείται να εγκρίνει την απόφαση του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία του Δήμου Αιγιαλείας», για την παραχώρηση δημοτικού χώρου πλησίον γηπέδων αντισφαίρισης, που βρίσκεται στον οικισμό Αβύθου της Δ.Κ. Ροδοδάφνης, για την κάλυψη των αναγκών του. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφανθεί επί της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αιγιαλείας, που αφορά τον αποκλεισμό του χώρου που βρίσκεται η παιδική χαρά στη νότια πλευρά της πλατείας των Υψηλών Αλωνίων, οδό Βύρωνος στην Δ.Κ. Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας, ενώ θα λάβει απόφαση για τον καθορισμό κωδικών δαπανών δεκτικών χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα απασχολήσει ακόμη η έγκριση εκτέλεσης της παροχής υπηρεσίας «Εργασίες καθαρισμού, συντήρησης, ταφή, εκταφή Δημοτικού Κοιμητηρίου», με απευθείας ανάθεση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/ 2016, λόγω αδυναμίας εκτέλεσης της ανωτέρω υπηρεσίας με ίδια μέσα, αλλά και η έγκριση εκτέλεσης της παροχής υπηρεσίας: «Παροχή Υπηρεσιών κοπής χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους» της Δ.Ε. Αιγίου, της Δ.Ε. Αιγείρας, της Δ.Ε. Ακράτας, της, Δ.Ε. Διακοπτού, της Δ.Ε. Συμπολιτείας και της Δ.Ε. Ερινεού με απ’ ευθείας ανάθεση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 λόγω αδυναμίας εκτέλεσης της ανωτέρω υπηρεσίας με ίδια μέσα.

Τέλος, το Σώμα θα προχωρήσει σε έγκριση συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες έτους 2018», ενώ θα εξετάσει και την αίτηση σπουδαστή ΤΕΙ για πρακτική άσκηση στον Δήμο Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr