background img
banner
banner

Η ΕΡΓΟΣΕ είπε «όχι» στον δήμο για αποξήλωση τμημάτων της παλιάς γραμμής

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Εστία ρύπανσης, με τα χόρτα σε πολλά σημεία να ξεπερνούν τα δύο μέτρα, έχει γίνει η αχρησιμοποίητη πλέον σιδηροδρομική γραμμή, βάζοντας ταυτόχρονα εμπόδια στην διέλευση των πολιτών και εμποδίζοντας τον δήμο να προχωρήσει στην διάνοιξη δρόμων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της διάνοιξης του δρόμου της Αλυκόβρυσης ώστε να αποσυμφορηθεί από αυτοκίνητα τους καλοκαιρινούς μήνες η παραλία της Αλυκής, με τον δήμο να λαμβάνει αρνητική απάντηση από την ΕΡΓΟΣΕ, στο αίτημα για αποξήλωση της παλιάς γραμμής…

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος, με αίτημά του προς την ΕΡΓΟΣΕ, ζήτησε την αποξήλωση τμημάτων της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή της Αλυκής. Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κατόπιν αιτήματος πολιτών, δεδομένων των προβλημάτων που δημιουργεί η εγκαταλελειμμένη γραμμή στην κατοικημένη περιοχή, για να ακολουθήσει η κατά πλειοψηφία σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Πρόκειται για τμήματα τα οποία ως γνωστόν, εδώ και χρόνια δεν χρησιμοποιούνται και βρίσκονται στην οδό Αλυκόβρυσης και πάροδο Παυσανίου, οι οποίες συνδέονται µε την κεντρική αρτηρία της οδού Παυσανίου. Η αποξήλωση θα γινόταν για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και να βρίσκουν διέξοδο τα οχήματα, κάτι που αποτελεί αίτημα κατοίκων και περαστικών. Το αίτημα έχει υποβλήθηκε στην ΕΡΓΟΣΕ, πλην όμως, η απάντηση που έλαβε ο δήμος είναι ότι «η γραμμή δεν μπορεί να κοπεί γιατί μπορεί να ξαναλειτουργήσει»!

 

 

Αναγκαία η διάνοιξη της Αλυκόβρυσης

Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος στην προχθεσινή σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου για τον τουρισμό, όταν φορείς ανέφεραν πως πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την τουριστική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής Κώστας Σταθόπουλος, επισήμανε την ανάγκη διάνοιξης του δρόμου της Αλυκόβρυσης ώστε να εξυπηρετείται η κυκλοφορία στην Αλυκή τους καλοκαιρινούς μήνες και να μην δημιουργείται το γνωστό μποτιλιάρισμα που λειτουργεί αποτρεπτικά στην επισκεψιμότητα της παραλίας.

Απαντώντας, ο κ. Παναγόπουλος είπε πως ο δήμος «τρέχει» τρία χρόνια για το θέμα αυτό, συναντώντας συνεχώς εμπόδια. ΄΄Πήρα με τη σειρά τους ιδιοκτήτες προκειμένου να μας παραχωρήσουν με το αζημίωτο, χώρους για να δημιουργούμε πάρκινγκ τους καλοκαιρινούς μήνες, και δεν δέχθηκε κανείς, πλην ενός. Ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την διάνοιξη του δρόμου της Αλυκόβρυσης όμως η διαδικασία δεν ήταν διόλου απλή, δεδομένου ότι πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, από τη στιγμή που βρίσκεται κοντά στον ενταγμένο στο δίκτυο NATURA υδροβιότοπο της Αλυκής. Αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αναμένουμε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει το έργο της διάνοιξης΄΄, είπε ο δήμαρχος.

Θαν. Παναγόπουλος: ΄΄Θέλουμε να κάνουμε πράγματα, αλλά δεν μας αφήνουν΄΄

Παράλληλα, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το δημόσιο, κάνοντας γνωστή την απάντηση που έλαβε στο αίτημα για αποξήλωση της γραμμής στο σημείο της Αλυκόβρυσης. ΄΄Δυστυχώς, είναι δύσκολο να περάσει αυτοκίνητο από την γραμμή, υπάρχει κίνδυνος να βρει στο κάτω μέρος και να προκληθούν ζημιές. Η απάντηση που πήραμε από την ΕΡΓΟΣΕ είναι ότι δεν μπορεί να κοπεί η γραμμή γιατί μπορεί να ξαναλειτουργήσει το παλιό τρένο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Υπάρχουν και τα χόρτα που έχουν «πνίξει» τη γραμμή, εγκυμονώντας μεγάλο κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς. Πέρυσι έφτασα μέχρι τον Εισαγγελέα και η απάντηση που δόθηκε πάλι από την ΕΡΓΟΣΕ, ήταν «εάν ο δήμος έχει τα μέσα, ας την καθαρίσει μόνος του». Βεβαίως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε όλο το μήκος της γραμμής. Σκεφτήκαμε να ραντίσουμε τα χόρτα ώστε να ξεραθούν όμως έτσι αυξάνεται ακόμη περισσότερο ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς και μάλιστα σε σημεία που δίπλα βρίσκονται σπίτια και περιουσίες΄΄, είπε ο δήμαρχος, προσθέτοντας: ΄΄Δυστυχώς, οι κρατικοί υπηρεσιακοί παράγοντες δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη. Είναι έτσι τα πράγματα στο δημόσιο που και να θέλει ο δήμος να κάνει πράγματα, δεν τον αφήνουν΄΄…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr