background img
banner
banner

H Novartis στη Βουλή: Οι ομιλίες, οι κόντρες και τα «θερμά» επεισόδια

Σκληρές κόντρες και έντονες αντιπαραθέσεις στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis και τη συζήτηση της κυβερνητικής πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Όλοι πάντως περιμένουν ότι η θερμοκρασία θα χτυπήσει κόκκινο όταν στο βήμα ανέβουν οι Αντώνης Σαμαράς και  Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ κερασάκι στην τούρτα θα αποτελέσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ιδίως του Αλέξη Τσίπρα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και της Φώφης Γεννηματά.

Μια πρόγευση του τι θα επακολουθήσει έδωσε πάντως στην ομιλία του ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. O κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον νυν υπουργό Ναυτιλίας και πρώην υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή «να έρθει στην επιτροπή και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή». «Παπασπύρου, Παπαγγελόπουλος και Τσίπρας έχουν στήσει αυτή την ιστορία. Να ψηφίσετε ναι στην προανακριτική σε ότι με αφορά και στην απιστία γιατί θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ», είπε χαρακτηριστικά στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης, όντας συναισθηματικά φορτισμένος.

«Ο χαμηλότερος τζίρος της Novartis τα τελευταία 15 χρόνια είναι επί της δικής μου θητείας. Είναι αστείο να έχω πληρωθεί για κάτι το οποίο η Novartis δεν έχει εισπράξει», είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «Εάν η κυρία εισαγγελέας είχε απλά ζητήσει πληρωμές του ΕΟΠΥΥ θα είχε καταλάβει το ψέμα στην κατάθεση της μάρτυρος». «Είναι δυνατόν να εκδίδεται δελτίο τιμών χωρίς να έχει αυτός που το υπογράφει να έχει την αρμοδιότητα. Γι’ αυτό που κατηγορούμε την ευθύνη την είχε ο κ. Μπέζας. Φυσικά αυτό το δελτίο δεν έχει τίποτα το καλό, πρέπει να το ξεκαθαρίσω. Οι μάρτυρες είναι μιλημένοι», πρόσθεσε, ενώ υποστήριξε ότι στην τοποθέτηση που έκανε νωρίτερα ο κ. Παπαγγελόπουλος παραδέχθηκε ότι είχε συνομιλίες με την εισαγγελέα διαφθοράς κ. Τουλουπάκη.

Η τοποθέτηση Γεωργιάδη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παπαγγελόπουλου ο οποίος είπε ότι ποτέ δεν παραδέχθηκε κάτι τέτοιο.

Μέχρι το απόγευμα τα «θερμά» επεισόδια που σημειώθηκαν ήταν τα εξής:

Το τελευταίο έγινε όταν στο βήμα ήταν ο Γιώργος Αμυράς. Ο τελευταίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορει να εμφανίζεται ως τιμητής της κάθαρσης και της διαφάνειας καθώς  όπως υποστήριξε και η κυβέρνηση της αριστεράς επιχείρησε να ποδηγετήσει τα ΜΜΕ στήνοντας τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε αναταραχή και εκνευρισμός.

Ο Γιώργος Αμυράς δεν άφησε ασχολιάστες τις αιχμές και επιτέθηκε στην Αννέτα Καββαδία η οποία προφανώς συμμετείχε στην επίθεση εις βάρος του. «Εσείς μην μιλάτε. Αν είχα εγώ διοριστεί με φάξ στην ΕΡΤ από το γραφείο του πρωθυπουργού δεν θα είχα το θάρρος να μιλώ» απάντησε ο βουλευτής του Ποταμιού.και συνέχισε στο ίδιο ύφος «ε όχι και να με εγκαλείτε εμένα. Λίγη σεμνότητα».

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης (ΣΥΡΙΖΑ) που τον διαδέχθηκε στο βήμα θέλησε να υπερασπιστεί την συνάδελφο του και επιτέθηκε στον Γιωργο Αμυρά «φάξ και τηλέφωνα που δεν μπορούμε να αποδείξουμε αποδεικνύουν ότι είμαστε κοινοί συκοφάντες» είπε. Ο Γιώργος Αμυράς (εκτός μικροφώνου) απάντησε ότι ήταν η Αννέτα Καββαδία που παραδέχθηκε ότι είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη του φαξ.

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από λίγες ημέρες στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία με πρωταγωνιστή τον Άδωνι Γεωργιάδη. Νωρίτερα, φωτιά στην αίθουσα είχε βάλει η ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που είχε φραστικό επεισόδιο με το Άδωνι Γεωργιάδη. Ο τελευταίος τον κατηγόρησε ότι αρνειται να επιτρέψει να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν επικοινωνούσε με τους δικαστικούς λειτουργούς που είχαν την υπόθεση. «Γιατί φοβάστε να ανοίξετε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες; Μήπως γιατί μιλάγατε με την κ.Τουλουπάκη 25 φορές την ημέρα; Θα ανοίξουμε τα τηλέφωνά σας, κ. υπουργέ, και αν δε φοβάστε, ανοίξτε τα μόνος σας. Αλλά αν τα ανοίξετε, θα πάτε φυλακή, γι’ αυτό σκύβετε το κεφάλι, αλλά θα έρθει και αυτή η ώρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Η απάντηση του κ Παπαγγελόπουλου ότι κανένα τηλεφώνημα δεν έχει παράνομες πράξεις, προκάλεσε εντύπωση. «Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Γεωργιάδη σε σόου εντυπώσεων. Ο λαός καταλαβαίνει. Επιδίδεστε σε επικοινωνιακά σόου και συνεχίζεται να απειλείτε. Όταν θα έρθει η δικογραφία στη Βουλή για τη μήνυση σε βάρος μου, θα ζητήσω προανακριτική, να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου. Κανένα τηλεφώνημά μου δεν είχε παράνομη πράξη» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

 Πηγή : http://www.thetoc.gr

Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr