background img
banner
banner

Με λιγότερα τροχαία ξεκίνησε το 2018

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Λιγότερα είναι τα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Αυτό προκύπτει από την δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης και που συνέβησαν στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Έτσι, στην Δυτική Ελλάδα σημειώθηκαν συνολικά 33 τροχαία ατυχήματα έναντι 39 που είχαν συμβεί τον Ιανουάριο του 2017. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 3 θανατηφόρα δυστυχήματα, έναντι 5 τον Ιανουάριο του έτους 2017, 4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 5 τον Ιανουάριο του έτους 2017, 26 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 29 τον Ιανουάριο του έτους 2017. Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων καταγράφηκαν συνολικά 39 παθόντες έναντι 59 τον περσινό Ιανουάριο: Ειδικότερα καταγράφηκαν: 3 νεκροί έναντι 7 τον Ιανουάριο του  2017, 4 σοβαρά τραυματίες έναντι 6 τον περσινό Ιανουάριο και 32 ελαφρά τραυματίες έναντι 46 τον Ιανουάριο του έτους 2017.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων δυστυχημάτων – ατυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Υπερβολική ταχύτητα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, παραβίαση προτεραιότητας, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά, το μήνα Ιανουάριο του έτους 2018 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, 239 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 5.464 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 184 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3.303 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.964για υπερβολική ταχύτητα, 314 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 381 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 64 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 66 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 10 για την παραβίαση προτεραιότητας, 73 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 166 για αντικανονικό προσπέρασμα, 16 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 101 για Κ.Τ.Ε.Ο., 109 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 39 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr