background img
banner
banner

Συμμετείχαν δυναμικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πάτρας

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 2.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Δυναμικό «παρών» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες  το βράδυ στην Πάτρα, με αφορμή το Περιφερειακό Συνέδριο, έδωσαν αγρότες, άνεργοι, οικοδόμοι, συνταξιούχοι και άλλοι πολίτες από την Αιγιάλεια. Με πανό στα χέρια ενσωματώθηκαν στην πολυάριθμη πορεία της Πάτρας, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση για ανάπτυξη για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και όχι για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν αναχωρήσει με λεωφορείο από το Αίγιο, από την οδό Κανελλοπούλου. Μαζικά μετέβησαν στην Πάτρα, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και της Ομάδας Γυναικών Αιγίου. Η κινητοποίηση έγινε την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την αστυνομία να έχει λάβει ισχυρά μέτρα ασφαλείας, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να πλησιάσουν. Παρόλα αυτά, οι συγκεντρωμένοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους φωνάζοντας συνθήματα.

Οι Αιγιαλείς συμμετείχαν στην συγκέντρωση στο ύψους του Αγίου Ανδρέα, επί της Ακτής Δυμαίων και ενώθηκαν με τους συγκεντρωμένους του δήμου Πατρέων, πραγματοποιώντας πορεία προς τον χώρο ομιλίας του πρωθυπουργού. Προπομπός της πορείας του δήμου ήταν ένα άρμα με τελάλη για το… καρναβάλι, το οποίο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες της πορείας. Επίσης, στην κεφαλ υπήρχαν συμβολικά αλυσοδεμένοι. Συνολικά, περίπου 2.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

«Συγκέντρωση… απάντηση στην κυβέρνηση»

Χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους στο συλλαλητήριο ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μεταξύ άλλων, μίλησε για συγκέντρωση… απάντηση στην κυβέρνηση, τονίζοντας: ΄΄Αγωνιζόμαστε μαζί με τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας, για το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας, το δικαίωμα στην μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους, την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των εργαζομένων στα προγράμματα, την ουσιαστική στήριξη των ανέργων. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, ότι θα πάρει και ο φτωχός από την «δίκαιη ανάπτυξη» έχουν διαψευστεί στην χώρα μας, αλλά και διεθνώς, δεν είμαστε εξαίρεση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε σε πέρας την βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου και της τρόικας. Εμείς αγωνιζόμαστε για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού μας για μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Συνεχίζουμε έχοντας εμπιστοσύνη στο λαό και το Κίνημά του, που μπορεί να παρεμποδίζει την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, που θέλει να τους πετάξει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr