background img
banner
banner

Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή με σαφήνεια…

ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσαν στην Πάτρα το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος σε συνεργασία με τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάτρας, συμμετείχε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας. Η ημερίδα διεξήχθη προχθές σε κεντρικό ξενοδοχείο και αφορούσε την «Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση – Εξελίξεις και Προοπτικές».

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι Νικολάου Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής και Πρόεδρος Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών και Στελλάκης Νεκτάριος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι τοποθετήσεις του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευάγγελου Πασσά, αλλά και του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Στην εκδήλωση που πήραν μέρος περισσότεροι από εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μίλησε και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιάλειας Αθηνά Σκανδάμη, υποστηρίζοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να υποστηριχθεί η προσχολική αγωγή με σαφήνεια και η διετής υποχρεωτικότητά της να ισχύσει για όλη την χώρα. ΄΄Ως προς αυτό, θέλουμε στο πλευρό μας όλους τους φορείς, είναι βασικό να ξέρουμε ότι έχουμε υποστήριξη΄΄, επισήμανε η κ. Σκανδάμη, δεχόμενη με ικανοποίηση το σχόλιο του κ. Πασσά ότι μόνο ο Σύλλογος της Αιγιάλειας φρόντισε να συναντηθεί με τον δήμαρχο για τις ανάγκες που δημιουργούν τα νέα δεδομένα αύξησης των μαθητών των Νηπιαγωγείων.

Όπως τονίστηκε, ΄΄η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή είναι πρώτα και κύρια μια παιδαγωγική και κοινωνική αναγκαιότητα που παίζει σημαντικό ρόλο στην ισόρροπη ανάπτυξη, εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση του παιδιού΄΄. Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις από τις εργαζόμενες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αυτό που αναφέρθηκε στην ημερίδα είναι ότι δεν θα αποδυναμωθούν από την υποχρεωτική εγγραφή των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, από την στιγμή που 8.000 παιδιά πανελλαδικά έμειναν φέτος εκτός παιδικών σταθμών, τονίζοντας πως οι παιδικοί σταθμοί μπορούν να κατέβουν προς τα κάτω ηλιακά, εξυπηρετώντας πολύ μεγαλύτερο αριθμών παιδιών απ’ ό,τι μέχρι σήμερα.

Τέλος, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιάλειας προγραμματίζει την διοργάνωση ημερίδας στις 22 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου σχετικά με την συμβουλευτική γονέων ενσυναίσθηση  και συναισθηματική νοημοσύνη, με εξειδικευμένους ομιλητές.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr