background img
banner
banner

Ενημέρωση για την ανανέωση αδειών στην λαϊκή αλλά και αυστηροί έλεγχοι…

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ

Να ανανεώσουν τις άδειές τους καλεί επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών και κατόχους επαγγελματικών αδειών στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, ο δήμος Αιγιαλείας. Ξεκαθαρίζει δε πως σε περίπτωση που οι άδειες δεν θεωρηθούν έως τις 20 Μαρτίου, τότε ανακαλούνται οριστικά και αυτοδικαίως… Σχετική ενημέρωση έγινε το Σάββατο το πρωί στην λαϊκή αγορά του Αιγίου, με ταυτόχρονους ελέγχους αλλά και επιβολή κυρώσεων στους παράνομους.

Συγκεκριμένα, από το Τμήμα Αδειών και Καταστημάτων της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής και Τοπικής Ανάπτυξης, έγινε γνωστό πως ο Δήμος Αιγιαλείας στα πλαίσια του Ν. 4497/17 (ΦΕΚ 171/13.11.2017 τεύχος Α’): «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», καλεί Α. επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών που δεν έχουν ανανεώσει την άδειά τους μέχρι τη δημοσίευση του Ν. 4497/17 (ημερομηνία δημοσίευσης: 13.11.2017), βάσει της παρ. 2 του άρθρου 39 του ν. 4264/2014 και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτής εκδιδομένων υπουργικών αποφάσεων, Β. κατόχους επαγγελματικών αδειών στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου που δεν έχουν ανανεώσει τις άδειές τους βάσει του ν. 4264/2014, όπως προσέλθουν στο Δημοτικό Κατάστημα και στο γραφείο Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Αδειοδοτήσεων που βρίσκεται επί της οδού Ευθ. Γάτου 1, προκειμένου να θεωρήσουν τις άδειες από σήμερα 5/3/2018 έως τις 20/3/2018.

Όσοι δεν προσέλθουν ως τις 20 του μήνα, χάνουν τις άδειές τους

Για τις υποχρεώσεις τους ενημέρωσε το πρωί του Σαββάτου τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και τους εμπόρους βιομηχανικών ειδών που δραστηριοποιούνται στην λαϊκή αγορά του Αιγίου, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, που βρέθηκε στον χώρο μαζί με υπαλλήλους του αρμόδιου τμήματος του δήμου, διενεργώντας και ελέγχους μαζί με την Αστυνομία. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν τρεις περιπτώσεις παράνομων που απομακρύνθηκαν, ενώ έγινε και μία προσαγωγή πωλητή που δεν διέθετε άδεια.

΄΄Η προσπάθεια του δήμου για εξυγίανση του χώρου της λαϊκής συνεχίζεται, το Σάββατο ενημερώσαμε παραγωγούς και επαγγελματίες για την υποχρέωσή τους να ανανεώσουν τις άδειές τους και τους περιμένουμε από σήμερα στον δήμο, στο Τμήμα Αδειών και Καταστημάτων, έτσι ώστε και αυτοί να είναι καθ’ όλα νόμιμοι και να συνεχίσουν να ασκούν την εργασία τους. Θα πρέπει να γνωρίζουν, τόσο όσοι δραστηριοποιούνται στην λαϊκή όσο και οι πλανόδιοι πωλητές, ότι υποχρεούνται να ανανεώσουν τις άδειές τους ως τις 20 Μαρτίου, διότι στην αντίθετη περίπτωση, οι άδειές τους ανακαλούνται και δεν ισχύουν΄΄, επισήμανε στo “Protionline.gr”  ο κ. Χριστόπουλος


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr