background img
banner
banner

Να λάβει πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των μεδουσών…

ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, με κοινοποίηση στους Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Καρπέτα και Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Μπαλαμπάνη απέστειλε το Επιμελητήριο Αχαΐας. Η παρέμβαση αφορά στο μείζον ζήτημα των μεδουσών στις θάλασσες της Αχαΐας, οι οποίες και πέρυσι ταλαιπώρησαν λουόμενους και προκάλεσαν οικονομική ζημιά σε επιχειρηματίες παραλιακών περιοχών.

Το Επιμελητήριο με την επιστολή του στην Περιφέρεια, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ζητά τη σύγκληση σύσκεψης φορέων για τη δρομολόγηση λύσεων, τονίζοντας: ΄΄.Σας είναι γνωστό το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει παρουσιασθεί, κατά την προηγούμενη θερινή περίοδο με την παρουσία των μεδουσών στις παραλίες της περιοχής μας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, την σοβαρή οικονομική ζημιά που υπέστησαν πολλές μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραλίες και όχι μόνο και οι οποίες κατά κύριο λόγο είναι εποχιακές. Καθώς το θέμα δεν έχει αντιμετωπισθεί και σύντομα αναμένεται η έναρξη της νέας θερινής περιόδου, οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες είναι έντονοι.

Τα ανωτέρω εκφράστηκαν από το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα μας που συνεδρίασε την 20/02/2018 και με απόφασή του, αιτούμαστε τα ακόλουθα. Καθώς, πληροφορούμεθα πως σε άλλες περιοχές έχουν δραστηριοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε μια σημαντική προσπάθεια για την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης, παρακαλούμε, το συντομότερο δυνατόν να συγκαλέσετε σύσκεψη με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, επιχειρηματιών των κλάδων που θίγονται, πανεπιστημιακών και του Φορέα μας΄΄.

΄΄Η προσπάθεια πρέπει να εστιασθεί στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε΄΄, καταλήγει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr