background img
banner
banner

Συμμετοχή του θεσμού Οινοξένεια στο «ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2018»

ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 24 ΧΡΟΝΙΑ!

Ο πολυδιάστατος και πολυεπίπεδος θεσμός Οινοξένεια, που υλοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά στον δήμο Αιγιαλείας, με οδηγό τη δυναμική του ως πολύ-εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής και του οινοτουριστικού του προφίλ, συμμετέχει φέτος για δεύτερη φορά στην μεγαλύτερη έκθεση κρασιού που διοργανώνεται εδώ και 24 χρόνια στην Αθήνα: το Οινόραμα. Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό Σάββατο 10, Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 Μαρτίου (τη Δευτέρα μόνο για επαγγελματίες), στο χώρο του Ζάππειου Μεγάρου.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ως διοργανωτής του θεσμού, ενεργοποιείται με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών και όλων των οινοποιείων της χώρας για το θεσμό «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ» και τις πολυδιάστατες ενέργειες του, τη διεύρυνση και διασύνδεσή του με νέες αναπτυξιακές δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τέλος την προσέλκυση επισκεπτών όχι μόνο κατά τη διάρκεια των γιορτών που διοργανώνονται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, αλλά όλο το χρόνο. Σκοπός είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στην Αιγιάλεια και η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, δημιουργώντας έναν νέο, εκλεκτό οινοτουριστικό προορισμό.

Προβολή του ντοκιμαντέρ«Οινοξένεια: Αστερισμός Αιγιάλεια»

Μια ακόμη προώθηση του θεσμού των Οινοξενείων και της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί με την προβολή του πρώτου ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει επισήμως τον θεσμό με τίτλο «Οινοξένεια: Αστερισμός Αιγιάλεια» σε σκηνοθεσία του ακαδημαϊκού – εικαστικού Βασίλη Ψαρρά. Το ντοκιμαντέρ αυτό, διάρκειας 58’, βασίζεται σε μια εις βάθος παρουσίαση της Αιγιάλειας και του θεσμού Οινοξένεια, όπου το 2017, μετά από 5 χρόνια οργάνωσης και υλοποίησης, φαίνεται να έχει εδραιωθεί τόσο στην περιοχή όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. ΄΄Στόχος είναι τα Οινοξένεια να γίνουν ο σημαντικότερος θεσμός ανάδειξης του κρασιού και μοχλός ανάπτυξης του οινοτουρισμού στην περιοχή, η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να το υποστηρίξει΄΄, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. που τονίζονται και τα εξής: ΄΄Μέσα από μια «συνάντηση» των διαφορετικών πτυχών τής Αιγιάλειας, το ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύει με αφορμή το κρασί, στα τοπία και τις γεύσεις της περιοχής, στις ιδιαιτερότητες της, στον πλούσιο αμπελώνα, στα μοναδικά τοπία, στην ξεχωριστή γαστρονομία, στον πολιτισμό και στη γεωμορφολογία των πλαγιών της. Τέλος, μέσα από τις συνέργειες ανθρώπων και επιχειρήσεων, ντόπιων και μη,  καθώς και την απόλαυση όλων των παραπάνω γινόμαστε κοινωνοί της γιορτής, με πρωταγωνιστές φυσικά τους εκλεκτούς οίνους και τα οινοποιεία της περιοχής΄΄.

Τα οινοποιεία

Τα οινοποιεία του Δικτύου Οινοξένεια που συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο στην έκθεση και μπορείτε να δοκιμάσετε τις εξαιρετικές τους ποικιλίες είναι: Αμπελώνες RIRA: Κόκκινη Πτέρυγα, Αίθουσα 3, stand 38. Αχαιών Οινοποιητική: Μπλε Πτέρυγα, Αίθουσα 2, stand 74. Οινοποιείο Τετράμυθος: Κόκκινη Πτέρυγα, Αίθουσα 3, stand 55. Οινοφόρος – Rouvalis Winery: Μπλε Πτέρυγα, Αίθουσα 3, stand 25.  CAVINO: Μπλε Πτέρυγα, Αίθουσα 2, stand 18.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr