background img
banner
banner

Πάτρα: Έφυγε η νηπιαγωγός Παναγιώτα Σερέτη

Έφυγε την Τετάρτη 24 Απριλίου από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών η Παναγιώτα Σερέτη, το γένος Φραντζόλα, εκπαιδευτικός η οποία βρέθηκε στην Πάτρα σε νεαρή ηλικία και έγινε ιδιαίτερα γνωστή από την σταδιοδρομία της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με την ίδρυση, κατασκευή και υπηρέτηση για 30 χρόνια, έως και την συνταξιοδότησή της, του Νηπιαγωγείου της Αρόης.

Η Παναγιώτα, γνωστή και ως ‘Νότα’, γεννήθηκε το 1936 στον Φενεό της ορεινής Κορινθίας και μεγάλωσε σε πολύτεκνη οικογένεια. Έφυγε για σπουδές στην Αθήνα και τοποθετήθηκε αρχικά στη Δεσφίνα, παραδοσιακή πόλη στους πρόποδες της Κίρφης του Δήμου Δελφών. Κατά την συνταξιοδότηση ο δήμος, της ορεινής κωμόπολης τότε, την είχε καλέσει και την είχε τιμήσει προσωπικά προ 20ετίας. Ακολούθως μετατέθηκε στην Ακράτα.

Στην Πάτρα μετατέθηκε το 1961 και τοποθετήθηκε στο Νηπιαγωγείο Αρόης ενώ παντρεύτηκε τον αείμνηστο αστυνομικό Ανδρέα Σερέτη.

Μαζί έκαναν δύο κόρες, την Ευγενία, πρεσβυτέρα του ιερέως π. Βασιλείου Πατσού ο οποίος υπηρετεί στο ναό της Αγίας Σοφίας Πατρών και την Νεκταρία, σύζυγο του συναδέλφου δημοσιογράφου Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου.

Η εξόδιος ακολουθία τελείται την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 15:00 από τον Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Αρόης και ταφή θα γίνει στον οικισμό Μπόρσι του δήμου Πηνειού Ηλείας, στην περιοχή του φράγματος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr