background img
banner
banner

Συλλαλητήριο αύριο το απόγευμα στην πλατεία Αγ. Λαύρας

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των οικοδόμων της περιοχής αλλά και όλων των εργαζομένων και ανέργων στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται αύριο Πέμπτη 29 Μαρτίου, με αφορμή και την απεργία στον κλάδο τροφίμων και ποτών, απευθύνει το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου.

Όπως αναφέρει, ΄΄καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους και άνεργους, στο συλλαλητήριο με αφορμή και την απεργία στα τρόφιμα και ποτά την Πέμπτη 29 Μάρτη και ώρα 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Λάυρας, με κύριο αίτημα την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας’’. Οι οικοδόμοι διεκδικούν: ; Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο δουλείας με 7ωρο, 5θημερο, 35ωρο. Να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός παλιών και νέων εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών, ζητά ΄΄υπογραφή Εθνικής Γενικής ΣΣΕ με νόμο στα 751 ευρώ. Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις. Να μην είναι κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Έξω οι ενώσεις προσώπων. Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Κανείς συνάδελφος με εργόσημο. Να δοθούν άδειες παραμονής στους μετανάστες εργάτες γης΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr