background img
banner
banner

Με πλούσιο πρόγραμμα και βραβεύσεις

Η ΜΕΘΑΥΡΙΑΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ

Η ώρα για την μεγάλη εκδήλωση για την συμπλήρωση 40 χρόνων δημιουργικής δραστηριότητας του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου έφτασε και μεθαύριο Κυριακή 22 Απριλίου, ο Όμιλος, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, πρόκειται να παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων».

Η πολυαναμενόμενη εκδήλωση, με θέμα «Μεράκι, τέχνη και ψυχή ο χορευτής σαν βάζει – η κάθε μια φιγούρα του με έργο τέχνης μοιάζει…» θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων» και θα περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια από την Μ. Ασία, την Καππαδοκία, την Μακεδονία, την Αν. Ρωμυλία, το Μέτσοβο και την Λέσβο. Θα τα συνοδεύσουν οι μουσικοί Μάνος Κουτσαγγελίδης (κανονάκι – τραγούδι), Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί – τραγούδι), Θοδωρής Γιαννόπουλος (λαούτο), Βασίλης Γραμματικός (γκάιντα), Θοδωρής Τασούλας (κλαρίνο – καβάλι), Γιάννης Γευγελής (κρουστά). Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής: Χαιρετισμός προέδρου του Χ.Ο.Α. Χρήστου Κιλιά, βράβευση της πρώην προέδρου Ελένης Αρβανίτη – Καφεντζή. Θα ακολουθήσουν χοροί: Μ. Ασίας: Συρτός και Μπάλος (Άιντε ώπλες), Συρτό Κωνσταντινούπολης (Σαν πας στα ξένα), Άτταρης, Τέσσερα μάτια δυο καρδιές- Καρσιλαμάς (η αγάπη είναι καρφίτσα). Χοροί Καππαδοκίας: Εζ Βασίλη και Ντί Πάσχα, Άη Σάββα, Σεϊτατά και Ονιμά, χορός των μαχαιριών, κόνιαλι, Σουρουτίνα. Χοροί Μακεδονίας: Συρτό Μακεδονίας, Λεβέντικος, Ζάικος, Σόφκα, Χασαπιά Μακεδονίας. Χοροί Ρωμυλίας: Μπογδάνος, Μηλίσσω, Κουκίτσα, Καλλινίτικος, Σούστα Θράκης. Χοροί Μετσόβου: Μετσοβίτικος (Να πάρτε ντι Μάρε Λάια, Κώστα Τάτση, Ντόου λάι φιάτι), Τσάμικο Μετσόβου, Συγκαθιστοί Μετσόβου. Χοροί Λέσβου: Φωτιές, Αϊσέ, Συρτό (πάρε Μαριώ τη ρόκα σου), Τα ξύλα, Μαζωμένος.

Παρουσίαση της δημιουργικής πορείας και επιτυχημένης δραστηριότητας

Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση της δημιουργικής πορείας και έντονης επιτυχημένης δραστηριότητας του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου αυτά τα σαράντα χρόνια! Τα 46 ταξίδια του σε χώρες του εξωτερικού, οι εκατοντάδες παραστάσεις στην Ελλάδα, οι πάνω από 150 παραστάσεις σε 17 χώρες αλλά και τα 6.000 παιδιά (μικρά και μεγάλα) που έχουν περάσει στα 40 αυτά χρόνια από τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου, δίνουν στον πιο μεγάλο Πολιτιστικό Σύλλογο της Αιγιάλειας, το δικαίωμα να καυχιέται για την επιτυχία του. Την Κυριακή λοιπόν θα δούμε πάνω από 95 χορευτές στην πρώτη εκτός των καθιερωμένων ετήσιων εκδηλώσεων παράσταση, ενώ ο προγραμματισμός του ιστορικού πλέον Ομίλου, προβλέπει άλλο ένα διήμερο στις 29 και 30 Ιουλίου, με παραστάσεις στα Ψηλαλώνια, με έκθεση φωτογραφίας, με μνημόσυνο θανόντων μελών του Συλλόγου κ.λπ.
Η πρόσκληση τιμάται στα 5 ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων ( αμοιβή μουσικών – ενοικίαση ενδυμασιών – ενοικίαση κινηματογράφου – ηχητικά και φωτιστικά ) καλύπτονται από τον Χορευτικό Όμιλο και από ευγενικούς χορηγούς.

Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου ιδρύθηκε το 1978 και σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα, σε αριθμό χορευτών και υποψηφίων χορευτών, Πολιτιστικά Σωματεία της Ελλάδος, που ασχολείται με τη διδασκαλία, παρουσίαση και διάδοση των ελληνικών παραδοσιακών χορών. Έχει δώσει εκατοντάδες παραστάσεις στην περιοχή της Αιγιαλείας, στις κοινότητες της Αχαΐας αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Σταθμοί στην ιστορία του Χορευτικού είναι η πρώτη, του έξοδος το 1982 σε διεθνές φεστιβάλ στην Corizia της Β. Ιταλίας και η τρίτη θέση στο διαγωνισμό, αλλά και το χρυσό μετάλλιο το 1991 στο Schoten της Αμβέρσας του Βελγίου, σε παγκόσμιο φεστιβάλ. Επίσης η συμμετοχή σε εκδηλώσεις και παρέλαση στο Detroit – Michigan – U.S.A. στις 23-25/3/2012, και η επίσκεψη στην Ν. Υόρκη. Το 2003 1η θέση στο Castroreale της Σικελίας στο Διεθνές Festival del Tirreno. Έχει λάβει μέρος σε έξι ακόμα παγκόσμια φεστιβάλ το 1986 και 1992 στην Νice France, το 1996 στο Martigues France, το 1999 στο Saintes France το 2000 πάλι στο Schoten Belgium και το 2002 στο Ambert France. Επίσης έχει συμμετάσχει σε τρεις πανευρωπαϊκές συναντήσεις, το 1985 και 1990 στο Bitbourg της Γερμανίας και το 1998 στην πανευρωπαϊκή συνάντηση νέων στο Burg Ludwingstein Kassel της ενωμένης Γερμανίας. Από το 1982 έως σήμερα έχει δώσει πάνω από 174 παραστάσεις σε διεθνή φεστιβάλ 110 πόλεων της Ελλάδας και του εξωτερικού.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr