background img
banner
banner

Στο επίκεντρο υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ

Η υποστελέχωση προσωπικού και η υποχρηματοδότηση των δήμων τίθενται επί τάπητος στο 46ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ που πραγματοποιείται στα Γιάννενα από την Δευτέρα 23 έως και σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου, με την συμμετοχή 645 αντιπροσώπων των πρωτοβάθμιων σωματείων. Από την Αιγιάλεια, ως αντιπρόσωποι του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, συμμετέχουν οι Χρήστος Τρίψας και Άγγελος Μητρόπουλος.

Στις διαδικασίες για το 46ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Ο.Τ.Α. συμμετείχαν με την ψήφο τους περισσότεροι από 44.000 (44.432) εργαζόμενοι και εξελέγησαν συνολικά 645 αντιπρόσωποι. Μέχρι στιγμής, ιδιαίτερη αναφορά έχει γίνει στα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, με τους ομιλητές να αναφέρουν ότι η κυβερνητική νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Επίσης, αναφορά έγινε στην προκήρυξη 3Κ και τους προσωρινούς πίνακες αποτελεσμάτων, «που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους στους δήμους», όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα

Κοινή άποψη είναι ότι πρέπει να υιοθετηθεί μία πιο επιθετική τακτική από τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να διεκδικήσουν αυτά που έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια. Τέθηκε, παράλληλα, το πλαίσιο δράσης πάνω στο οποίο η Ομοσπονδία θα κινηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, διεκδικώντας τον τερματισμό της μνημονιακής πολιτικής, την επαναφορά δικαιωμάτων που είχαν κατακτηθεί με πολυετείς αγώνες και αίμα και αφαιρέθηκαν με βίαιο τρόπο μέσα από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της μίας στιγμής και Νομοσχέδια υπαγορευμένα από τους δανειστές και γενικότερα ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι ομιλητές ξεκαθάρισαν ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρέπει να αγωνιστεί για τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του θεσμού που αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της κοινωνίας και προοπτική ανάπτυξης της χώρας. Όπως τονίστηκε, μέσα στους στόχους και τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν είναι η απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και τις δομές των Ο.Τ.Α. με ταυτόχρονη κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, η υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την αποτροπή κάθε προσπάθειας εκχώρησης σε ιδιωτικά συμφέροντα, η δημιουργία οικονομικά αυτοδύναμων Ο.Τ.Α., η αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια. Προτεραιότητα επίσης αποτελεί η άμεση υπογραφή Σ.Σ.Ε. και για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, η ρύθμιση των δανείων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν ληφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η τακτοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η μονιμοποίηση των Αορίστου Χρόνου, για ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α., οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις με επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, η υπεράσπιση συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και η υπεράσπιση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού ρόλου των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών.

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr