background img
banner
banner

Έχει δρομολογηθεί η στελέχωση του «σημείου διανομής φαρμάκων ΕΟΠΥΥ» στο Αίγιο…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ PROTIONLINE.GR 

Το γεγονός ότι το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Αίγιο δεν είναι υπηρεσία αλλά «σημείο διανομής φαρμάκων ΕΟΠΥΥ» επισημαίνει η διοίκηση του Οργανισμού, με αφορμή το προχθεσινό δημοσίευμα του Protionline.gr που μετέφερε την αγωνία των ασθενών διότι το Φαρμακείο υποστηρίζεται από μία και μόνο υπάλληλο που ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί εάν χρειαστεί να απουσιάσει. Επιπλέον, ο ΕΟΠΥΥ απαντά πως οι ασθενείς Αιγιάλειας και Καλαβρύτων εξυπηρετούνται κανονικά, ενώ κάνει γνωστό ότι έχει δρομολογήσει διαδικασία στελέχωσης της υπηρεσίας και με Φαρμακοποιό κλάδου ΠΕ, προκειμένου και η βοηθός φαρμακείου που υπηρετεί εκεί, να κάνει χρήση των αδειών που δικαιούται!

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο δημοσίευμα του Protionline.gr , ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, γιατρός, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, σημειώνει: ΄΄Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας σας για το σημείο διανομής φαρμάκων ΕΟΠΥΥ στο Αίγιο, με τίτλο: ”Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στο Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αιγίου – Αγωνιούν οι ασθενείς με βαριά νοσήματα”, έχω να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα:

΄΄Οι ασθενείς δεν υφίστανται καμία ταλαιπωρία, η διανομή των φαρμάκων γίνεται σε αυτούς απρόσκοπτα΄΄

Οι ασθενείς των περιοχών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο σημείο διανομής φαρμάκων στο Αίγιο (όχι φαρμακείο, κατά το οργανόγραμμα του ΕΟΠΥΥ), δεν υφίστανται καμία ταλαιπωρία, αφού η διανομή των φαρμάκων γίνεται σε αυτούς απρόσκοπτα. Οι συνταγές παραλαμβάνονται από την υπάλληλο στο Αίγιο, μεταφέρονται στο Φαρμακείο Πάτρας για εκτέλεση και τα φάρμακα αποστέλλονται στο Αίγιο με υπηρεσία ταχυμεταφοράς, προς διανομή στους ασθενείς και μιλάμε για φάρμακα χρονίων παθήσεων που συνταγογραφούνται με προγραμματισμό από τους γιατρούς. Πού είναι συνεπώς το ”απροχώρητο”; Ας μην κάνουμε την τρίχα, τριχιά…΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Σε ό,τι αφορά τις αναφορές σας στην μοναδική υπάλληλο, βοηθό φαρμακείου που υπηρετεί εκεί από την εποχή του ΙΚΑ, πρέπει να σας πούμε ότι, η συγκεκριμένη δομή στο Αίγιο ΔΕΝ προβλέφθηκε από την αρχική δημιουργία του ΕΟΠΥΥ (άλλοι κυβερνούσαν το 2012…) προκειμένου να διατηρηθεί ως ξεχωριστό φαρμακείο, αλλά διατηρήθηκε μόνο το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ στην Πάτρα. Η σημερινή διοίκηση αποδέχθηκε την υφιστάμενη κατάσταση αλλά, με δεδομένη την ύπαρξη μιας υπαλλήλου εκεί, έχει δρομολογήσει διαδικασία στελέχωσης της υπηρεσίας και με Φαρμακοποιό, κλάδου ΠΕ, προκειμένου και η βοηθός φαρμακείου που υπηρετεί εκεί, να κάνει χρήση των αδειών που δικαιούται ως υπάλληλος ΕΟΠΥΥ. Μέχρι σήμερα άλλωστε, δεν έχει στερηθεί καμία νόμιμη άδεια που δικαιούται ως δημόσια υπάλληλος, εξ όσων με ενημέρωσε η υπηρεσία. Συνεπώς οι κρίσεις και τα σχόλιά της εφημερίδας σας είναι άτοπα, διότι οι ασθενείς ΚΑΙ εξυπηρετούνται ΚΑΙ λαμβάνουν στην ώρα τους τα φάρμακά τους. Αν κάποιος ασθενής, επώνυμα μας καταγγείλει κάτι, θα το αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο της διοίκησης και με στόχο πάντα να βελτιώσουμε τις λειτουργίες μας για το καλό και την εξυπηρέτηση των ασθενών΄΄.

Στόχος η δημιουργία Παραρτήματος ΕΟΠΥΥ στο Αίγιο

Καταλήγοντας, ο κ. Γεωργακόπουλος σημειώνει: ΄΄Δεν σας κρύβω άλλωστε πως στόχος μας, ως διοίκησης, είναι να δημιουργηθεί και παράρτημα ΕΟΠΥΥ (υπηρεσία) στο Αίγιο, με διοικητική εποπτεία της ΠΕΔΙ Αχαΐας, επειδή αναγνωρίζουμε ότι από το Αίγιο, καλύπτεται ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της Αχαΐας και λόγω της απόστασης από την Πάτρα, κρίνεται αναγκαίο. Οι δυσκολίες όμως και οι περιορισμοί που έχουμε ως χώρα στο θέμα των προσλήψεων καθώς και το γεγονός ότι από το 2012 που έγινε ο ΕΟΠΥΥ, δεν είχε εκδοθεί το ΠΔ του οργανισμού του, με συνέπεια σήμερα, ακόμη να μην μπορούμε να κάνουμε νέες προσλήψεις. Η παρούσα διοίκηση, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκδοθεί το ΠΔ του οργανισμού του ΕΟΠΥΥ που θα προσδιορίζει θέσεις εργασίας και θα μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε προσλήψεις΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr