background img
banner
banner

Ημέρες… με πολύ θέατρο στο «Γ. Παππάς»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΜΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ» ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ω΄ ΓΚΟΛΦΩ»

Με πολύ θέατρο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018 του δήμου Αιγιαλείας. Απόψε ολοκληρώνονται οι Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων που και φέτος σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας πλήθος θεατών, ενώ η συνέχεια δίνεται την Κυριακή όπου στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς» μεταφέρεται το… σκηνικό από την γνωστή κωμωδία «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, με πλειάδα γνωστών ηθοποιών.

Συγκεκριμένα, απόψε στις 9.15 ανεβαίνει η παράσταση «Ω΄ Γκόλφω» σε διασκευή της Ομάδας Αποφοίτων, από το «Golfo For Ever» του Γιάννη Σπυρόπουλου. Η φτωχή και ορφανή Γκόλφω, μια όμορφη νεαρή βοσκοπούλα, γνωρίζει τον έρωτα στα μάτια ενός παλικαριού της περιοχής των ορεινών χωριών της Ακράτας, (Ζαρούχλα, Μεσορρούγι, Σόλο, Περιστέρα, Χαλκιάνικα) του βοσκού Τάσου. Κι ενώ την πολιορκεί το αρχοντόπουλο ο Κίτσος, εκείνη αρνείται τις προτάσεις του και παραμένει πιστή στους όρκους αγάπης που έχει ανταλλάξει με τον Τάσο. Ο Τάσος δέχεται πιεστικά προξενιά για την εξαδέλφη του Κίτσου και κόρη του αρχιτσέλιγκα, Σταυρούλα. Παρά την αρχική του άμεση άρνηση, ο Τάσος τελικά δελεάζεται από τη μεγάλη προίκα της Σταυρούλας και διώχνει την Γκόλφω. Η νεαρή κοπέλα απελπίζεται, χάνει τα λογικά της και καταριέται τον Τάσο.

Παίζουν: Λευτέρης Λιακόπουλος, Γιάννης Γκολόης, Σοφία Δημητροπούλου, Ηλιάνα Τριανταφυλλοπούλου, Χριστίνα Πασπαράκη, Γιάννης Τζόβολος, Αθηνά Τζαβέλλα, Γιάννης Καυκάς, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Νάνσυ Ζεντέφη, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Βασίλης Σπανός, Λάζαρος Παυλίδης, Στέλλα Παπαδημητροπούλου, Ελένη Παραρά, Αποστόλης Μαμτσαδέρης, Ελευθερία Χοροζάκη. Σκηνοθετική καθοδήγηση: Γιάννης Καυκάς, Ανδρέας Σπυρόπουλος. Καθοδήγηση Ομάδας: Κώστας Κλάγκος. Είσοδος ελεύθερη.

«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη

Οι επιχειρήσεις Μαροσούλη σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου παρουσιάζουν μία από τις ευρηματικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τους Βατράχους μεθαύριο Κυριακή 8 Ιουλίου, στις 9.15 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππαάς» στο πλαίσιο της θερινής καλλιτεχνικής περιοδείας τους, σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου.

Ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την πόλη από την παρακμή. Για το σκοπό αυτό διοργανώνει ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, με διαιτητή τον Πλούτωνα. Και καλύτερος για τον Αριστοφάνη αναδεικνύεται ο Αισχύλος. Γιατί ο Αριστοφάνης θεωρεί την ποίηση και το θέατρο το μόνο φάρμακο για να σώσει την χώρα από την παρακμή. Περίεργο πραγματικά για τα δικά μας δεδομένα…

Παίζουν :Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς, Αντώνης Καφετζόπουλος. Μαζί τους οι: Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Δρόσος ,Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος . Σκηνοθεσία: Kώστας Φιλίππογλου, Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνικά –Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου, Μουσικοί –perfomers: Σταμάτης Πασόπουλος, Christoph Blum

Προπώληση: viva.gr και στα σημεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20 ευρώ, Φοιτητές- Άνεργοι-ΑΜΕΑ 15 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr