background img
banner
banner

Πολλά τα αιτήματα των σχολείων, λίγα τα χρήματα…

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ «ΣΤΙΓΜΑ» ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Η πρώτη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας με την νέα της σύσταση και υπό την προεδρία του Κώστα Παπακωνσταντίνου, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ. Αν και στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν διαδικαστικά θέματα, εντούτοις ο νέος πρόεδρος έδωσε το στίγμα του, προσανατολιζόμενος στην λειτουργία της Επιτροπής με τρόπο διαφανή, στο κλείσιμο παλιών εκκρεμοτήτων αλλά και στην χρηστή διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των κονδυλίων από τους διευθυντές των σχολείων.

Στην χθεσινή συνεδρίαση ελήφθη απόφαση για την κατανομή της τακτικής χρηματοδότησης που ανέρχεται για την Πρωτοβάθμια σε 76.427 ευρώ. Όπως εξήγησε στο Protionline.gr , ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου, από τα χρήματα αυτά, τα 7.920 θα διατεθούν για την μισθοδοσία των σχολικών τροχονόμων που θα τακτοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, τα 2.000 ευρώ για το γάλα (μέσα ατομικής προστασίας) των καθαριστριών και από τις 66.493 ευρώ θα μοιραστούν στα σχολεία 47.000 ευρώ. ΄΄Εκτιμώ ότι η Σχολική Επιτροπή πρέπει να διαχειρίζεται όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα και τα περισσότερα να πηγαίνουν στους διευθυντές και αυτό είναι κάτι που έχω εκφράσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από εκεί και πέρα, αυτό μπορεί να γίνει σταδιακά, διότι υπάρχουν ορισμένες υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψει η Σχολική Επιτροπή, όπως για παράδειγμα οι παλιές οφειλές σχολείων για απλήρωτους λογαριασμούς τηλεφώνων που φτάνουν αρκετές χιλιάδες ευρώ. Περίπου είκοσι είναι τα σχολεία που οφείλουν, κάποια από τα οποία μάλιστα δεν υφίστανται πλέον. Εμείς θα επιδιώξουμε ρυθμίσεις σε πρώτη φάση για τα εν λειτουργία σχολεία, διότι αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να κλείσει΄΄, επισήμανε ο νέος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής.

Να γίνεται σωστή ιεράρχηση προτεραιοτήτων…

Επίσης, στην χθεσινή συνεδρίαση ελήφθη απόφαση για προκήρυξη κυλικείων δύο σχολείων, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για το γεγονός ότι τα αιτήματα των σχολείων είναι πολλά, όμως τα χρήματα δεν επαρκούν για να ικανοποιηθούν όλα. ΄΄Πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση της σωστής ιεράρχησης ώστε να δίνεται προτεραιότητα στις πιο σοβαρές ελλείψεις και ανάγκες των σχολείων και στην συνέχεια στα υπόλοιπα. Πιστεύω ότι όλα τα μέλη της Επιτροπής έχουν την διάθεση να συμβάλλουν σε αυτό. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και να δουλέψουν κι αυτοί προς την κατεύθυνση της κάλυψης των αναγκών που υπάρχουν΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Παπακωνσταντίνου, διαπιστώνοντας και τα εξής: ΄΄Εκτιμώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο, κινούμαστε στην λογική της διαφανούς πολιτικής. Όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι και ο κ. Μαρινόπουλος στα πλαίσια βέβαια της πολιτικής της δημοτικής αρχής, είχε προσπαθήσει ως προς αυτό, γεγονός που μας βοηθάει σήμερα΄΄.

Τέλος, ο νέος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής υπενθύμισε το γεγονός ότι και ο δήμος έχει στην διάθεσή του κονδύλια για τα σχολεία που καλείται να διαχειριστεί η Τεχνική Υπηρεσία για την εκτέλεση έργων, είτε μέσω επιχορηγήσεων, είτε μέσω προγραμμάτων.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr