background img
banner
banner

Σαφές μήνυμα για ψήφο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τη Νέα Δημοκρατία

ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Την κατεύθυνση ότι όλοι πρέπει να στηρίξουν στις Ευρωεκλογές το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τη Νέα Δημοκρατία και τη δέσμευση πως εφόσον εκλεγεί θα είναι παρούσα και για τα θέματα της Αιγιάλειας, έδωσε από το Αίγιο, η υποψήφια ευρωβουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η προσφάτως ενταχθείσα στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Αιγιαλείας, ενώ στη συνέχεια περπάτησε στο Αίγιο και αντάλλαξε σκέψεις και απόψεις με μέλη και φίλους του κόμματος σε καφέ της πόλης. Αμέσως μετά αναχώρησε για την Πάτρα όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη.

Β. Σταθακάρος: ΄΄Όταν οι άλλοι έφτιαχναν τους «αγανακτισμένους» εσείς με τον πρωθυπουργό δίνατε αγώνα να σταθούμε όρθιοι΄΄

Στα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Αιγιαλείας την καλωσόρισε ο πρόεδρος Οργάνωσης Βασίλης Σταθακάρος λέγοντας πως το Αίγιο είναι η αφετηρία της πορείας της στον νομό Αχαΐας και τονίζοντας πως «όταν ένας τέτοιος άνθρωπος περνά από τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση, αυτή την οργάνωση που με βάση όσα έχουν ειπωθεί και από την κεντρική διοίκηση την έχουμε κάνει μία από τις καλύτερες της Ελλάδος», νιώθουμε όλοι μεγάλη τιμή και χαρά. Καλωσορίζουμε την κ. Χριστοφιλοπούλου στη μεγάλη οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας. Όταν οι άλλοι έφτιαχναν τους αγανακτισμένους και έκαιγαν το Σύνταγμα εσείς, μαζί με τον σημερινή πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δίνατε αγώνα ώστε η Ελλάδα να μείνει όρθια», είπε ο κ. Σταθακάρος αναφερόμενος στην εποχή που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η κ. Χριστοφιλοπούλου, υφυπουργός. Μάλιστα, της ανέφερε: ΄΄Δώσατε μάχη η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ να μην καταντήσει τριτοκοσμική χώρα Εσείς σταθήκατε όρθιοι και είμαστε υπερήφανοι που η Ελλάδα κρατήθηκε στην Ευρώπη, που δεν πήγε εκεί που ήθελε να την οδηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και γνωρίζουμε πολύ καλά τι σκοπό είχαν οι κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων. Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε σε αυτή τη Νέα Δημοκρατία και που έχουμε αρχηγό και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είμαστε χαρούμενοι που περνούν από το Αίγιο τέτοιες προσωπικότητες της πολιτικής. Τιμάτε με την παρουσία σας την Νέα Δημοκρατία΄΄.

Οι δεσμοί της με την περιοχή

Η κ. Χριστοφιλοπούλου ξεκίνησε την ομιλία της συναισθηματικά, λέγοντας πως στην Αιγιάλεια είναι η πατρική της ρίζα πιο πολύ από την γιαγιά της που καταγόταν από την οικογένεια Λινάρδου από το Διακοπτό ενώ είπε πως ο παππούς της ήταν από το Σαραβάλι της Πάτρας. Έμειναν όμως όλα τους τα χρόνια στο Διακοπτό και το πάθος τους με το Αίγιο ήταν καθημερινότητα ακόμη και σε εποχές που δεν ήταν εύκολη η διαδρομή, όπως είπε. Μίλησε ακόμη για τους δεσμούς της και σήμερα με την περιοχή και με το σπίτι που διατηρεί, κάνοντας γνωστό πως διέμενε εδώ όταν δίδασκε στο ΕΑΠ στην Πάτρα.

Οι λόγοι προσχώρησης στη Νέα Δημοκρατία

Μίλησε για τη μετακίνηση της στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι δεν είναι μεταγραφή. ΄΄Συνυπήρξαμε με τον πρωθυπουργό, είναι ιδιαίτερη τιμή μου και η συνεργασία ήταν άψογη. Ήδη στην κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου ήταν αισθητή μία ώσμωση στον χώρο όχι όλων των στελεχών αλλά πολλά στελέχη καταλάβαμε τι μπορούσαμε να πάρουμε ο ένας από τον άλλον και να μάθουμε από τον άλλον. Τα χρόνια που έμεινα εκτός πολιτικής σκέφτηκα πολύ και επέστρεψα στις ρίζες αυτή τη φορά και στις πολιτικές γιατί πρέπει να σας ομολογήσω ότι ο παππούς μου ο Καλογερόπουλος, ήταν κομματάρχης του Κωστή Στεφανόπουλου τη δεκαετία του ’60΄΄.

Τόνισε ακόμη πως η προσχώρησή της στη Νέα Δημοκρατία έγινε για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους, επισημαίνοντας: ΄΄Έχουμε μία κυβέρνηση δυνατή έναν πρωθυπουργό που ξέρει να δίνει μάχες στην Ευρώπη, το είδα με τα μάτια μου, το έζησα και βεβαίως έναν άνθρωπο που ξέρει και έργα να κάνει και ανάπτυξη να φέρνει και να διεκδικεί΄΄.

Αγροτικό και άμυνα της χώρας

Η κ. Χριστοφιλοπούλου μίλησε και για το αγροτικό ζήτημα, σημειώνοντας: ΄΄Είμαστε μία αγροτική περιοχή, πρέπει να γίνει μετάβαση στη νέα αγροτική πολιτική με τρόπο που να μην τσακίσει τον έλληνα αγρότη. Αυτή ήταν η θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, να πάμε στην πράσινη μετάβαση αλλά με τους πόρους και τη στήριξη που χρειάζονται οι αγρότες, χωρίς να εισάγουμε προϊόντα τα οποία θα είναι πιο φθηνά, από τη στιγμή που ο Έλληνας αγρότης πληρώνει για να μπορεί να έχει τις προδιαγραφές που του θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είδατε ότι γέμισε ο τόπος τρακτέρ. Στις Βρυξέλλες στο Παρίσι στην Αθήνα, αυτό δεν είναι τυχαίο το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα είναι αυτό που βάζει μπροστά. Λέει ναι στην πράσινη ανάπτυξη αλλά έχοντας πολιτικές που δίνουν τον χώρο και τις δυνατότητες στον Έλληνα αγρότη να επιβιώσει και να προχωρήσει. Άρα πολλά κρίνονται σε αυτή τη μάχη και για το αγροτικό και για την οικονομία και κρίνονται βεβαίως και για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας μας΄΄.

Για την άμυνα της χώρας σημείωσε: ΄΄Ξέρετε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε το ομόλογο για τις αμυντικές δαπάνες. Κατανοείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για μία χώρα σαν την δική μας με την γείτονα απέναντι και κατανοούμε όλοι ότι ναι μεν η θωράκιση που έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι σημαντική ωστόσο χρειάζεται ακόμα περισσότερο΄΄.

Προτροπή προς τα στελέχη να πείσουν τον κόσμο ότι η… κάλπη δεν είναι χαλαρή

Η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε ακόμη ότι ήρθε εκ πεποιθήσεως και θα παραμείνει στη Νέα Δημοκρατία, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι δεν είναι χαλαρή η κάλπη των Ευρωεκλογών, λέγοντας: ΄΄Πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε τον κόσμο ότι παίζονται πολλά στην Ευρώπη. Σε τηλεοπτική συνέντευξη ρώτησε δημοσιογράφος τον Γιώργο Τσίπρα «τι είναι η ανατροπή για σας» και αυτός απάντησε «να έχει μπροστά το «2» η Νέα Δημοκρατία και να έχουμε κι εμείς μπροστά το «2». Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι σε αυτές τις Ευρωεκλογές διακυβεύεται η σταθερότητα της κυβέρνηση και δεν πρέπει να δώσουμε σ’ αυτή την αντιπολίτευση την τοξική και κερματισμένη που είναι μεν αδύναμη αλλά είναι επικίνδυνη, έδαφος. Θα προτιμούσαμε προς το συμφέρον και της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της χώρας πατριωτικά, να υπάρχει μία καλή αντιπολίτευση όμως δεν υπάρχει. Στόχος τους είναι μόνο να πέσει ο Μητσοτάκης κι εμείς δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!΄΄.

Στο σημείο εκείνο, ο κ. Σταθακάρος έκανε την εκτίμηση ότι το ποσοστό που θα λάβει η Νέα Δημοκρατία θα είναι μεγαλύτερο από αυτό του 2019, τονίζοντας πως ΄΄ο Μητσοτάκης είναι παντοδύναμος΄΄ και ότι ΄΄η κυβέρνηση θα ισχυροποιηθεί κι άλλο μετά τις Ευρωεκλογές΄΄.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου δεσμεύτηκε ότι εφόσον εκλεγεί θα είναι παρούσα και μετά τις ευρωεκλογές και ξεκαθάρισε: ΄΄Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. Από τη μία έχουμε τα ευρωπαϊκά θέματα και από την άλλη την προσπάθεια στήριξης και ενίσχυσης της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να δώσουμε έδαφος στην αντιπολίτευση και μην ξεχνάμε ότι έχουμε και από τα δεξιά μας κίνδυνο και πρέπει να θωρακιστούμε έναντι αυτού. Είναι πολύ εύκολο να λέει ο κ. Βελόπουλός 3000 € στους συνταξιούχους κι εμείς θα μπορούσαμε να πούμε 5.000 €. Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθούν΄΄.

Η ακρίβεια δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη

Αναφορά έγινε και στο μείζον ζήτημα της ακρίβειας με την κ. Χριστοφιλοπούλου να τονίζει ότι οι διεθνείς εξελίξεις και οι πόλεμοι δεν θα φέρουν εύκολα την πτώση του πληθωρισμού και δεν θα έχουμε εύκολα αποτελέσματα. Όμως εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η κυβέρνηση θα επιμείνει μέχρι τέλους.

Και κλείνοντας τη σύσκεψη, επισήμανε: ΄΄Ρίχνοντας μία ψήφο διαμαρτυρίας, στην ουσία αποδυναμώνουμε την κυβέρνηση με πολύ χειρότερες επιπτώσεις για τις μάχες που πρέπει να δοθούν στην Ευρώπη καθώς δεν είναι μόνο η άμυνα είναι και το αγροτικό και οι νέοι πόροι. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να βγει και να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία γιατί αλλιώς θα μπούμε σε άλλου είδους περιπέτειες΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr