background img
banner
banner

Επιστρέφει, εκτός απροόπτου, από τη Μ. Δευτέρα

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΑΪΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΣΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΡΕΖΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Έλεγχο της γραμμής ξεκινά την Πέμπτη ο ΟΣΕ με ειδικό μηχάνημα έργου το οποίο θα καλύψει, επί ένα διήμερο, τη διαδρομή Διακοπτό – Καλάβρυτα, μετά το 4ο χλμ., έως και τα Καλάβρυτα, ενόψει της επικείμενης επαναλειτουργίας της γραμμής του Οδοντωτού.

Όπως έγραψε πρόσφατα το Protionline.gr τόσο ο ΟΣΕ όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχουν δώσει «πράσινο φως», από την περασμένη εβδομάδα, σε σχέση με τους καθαρισμούς και τις αποκαταστάσεις στο τμήμα, από το Διακοπτό, έως και τη στάση στα Νιάματα.

Είναι το σημείο στο ύψος των καμένων της Δ.Ε. Διακοπτού όπου, στα τέλη Φεβρουαρίου, υπερχείλισε ο Βουραϊκός με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση συρμού με 90 επιβάτες και την επ αόριστον διακοπή των δρομολογίων.

Το τελευταίο διήμερο γίνονται αυτοψίες, μετά τα Νιάματα, προς Καλάβρυτα, για πιθανές πτώσεις βράχων και φθορές στην γραμμή του Οδοντωτού. Τη Δευτέρα 22 Απριλίου αυτοψία στη διαδρομή έκανε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Κουκουβέλας ως μελετητής των έργων ενώ την Τρίτη 23 Απριλίου στην περιοχή βρέθηκε ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας ΟΣΕ Πελοποννήσου και τον προϊστάμενο μηχανικό Χρήστο Οικονόμου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση εκ μέρους του Γιάννη Καραπαναγιώτη, πρόεδρου του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, αν κατά την διήμερη αυτοψία δεν εντοπιστεί κάποιο σημαντικό πρόβλημα, ο ΟΣΕ προτίθεται από τη Μ. Δευτέρα 29 του μηνός να δώσει το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των δρομολογίων.

Στην στάση στα Νιάματα θα τοποθετηθεί και ο πρώτος από τους 4 Μετεωρολογικούς Σταθμούς του ΟΣΕ καθώς, όπως ήδη έχει δηλώσει στo Protionline.gr ο κ. Τερεζάκης, θα πρέπει μα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών για πλημμύρες και κατολισθήσεις ενώ, παράλληλα, προωθείται και η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος με κάμερες και τηλεπικοινωνίες, μέσω οπτικής ίνας, για την ασφάλεια των μετακινήσεων.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr