background img
banner
banner

Ζητούν επίσημη απάντηση για το πότε και το πως θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Κλ. Οικονόμου

ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Επίσημες απαντήσεις από τον δήμο Αιγιαλείας αναφορικά με το έργο ανάπλασης της Τρίγωνης Πλατείας και για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής ως προς τη χρήση των κεντρικών οδικών αρτηριών, ζητούν τώρα οι επαγγελματίες, έμποροι και πολίτες που διαμαρτύρονται για τη μη διέλευση αυτοκινήτων από την οδό Κλ. Οικονόμου.

Αφορμή στάθηκε η καταγγελία του επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» Χρήστου Γούτου πριν από μία εβδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ο ανάδοχος κατασκευαστής του έργου της ανάπλασης της Τρίγωνης Πλατείας, με έγγραφό του στον δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία, έχει δηλώσει πως το έργο ολοκληρώθηκε και ότι ο δήμος μπορεί να το παραλάβει, με τον δήμαρχο να απαντά ότι θα ενημερωθεί για το κατά πόσο ισχύει, τονίζοντας ότι οι διαδικασίες παραλαβής ενός έργου δεν είναι τόσο απλές έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των διαμαρτυρόμενων καταστηματαρχών για άνοιγμα του δρόμου κατά τις ημέρες του Πάσχα. Ούτως ή άλλως, ο εργολάβος είχε ζητήσει και είχε πάρει παράταση ως το τέλος Μαΐου, με τους επαγγελματίες πάντως να ξεκαθαρίζουν πως οι επιχειρήσεις τους δεν αντέχουν άλλο την υφιστάμενη κατάσταση, κάνοντας λόγο για κατακόρυφη πτώση τζίρων.

Λειτούργησαν αστραπιαία

Οι διαμαρτυρόμενοι, την Παρασκευή 26 Απριλίου προχώρησαν σε μία κίνηση, αφενός για να λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αφετέρου για να θέσουν τον δήμο προ των ευθυνών του. Μέσω του εξουσιοδοτημένου δικηγόρου τους, κατέθεσαν έγγραφο – αίτημα στον δήμο, με αριθμό πρωτοκόλλου και κοινοποίηση προς την Τεχνική Υπηρεσία, τη Νομική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας, το Γραφείο Τροχαίας του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Η αίτηση υπογράφεται από 59 άτομα που διατηρούν επιχειρήσεις στο κέντρο, γύρω από την Τρίγωνη Πλατεία, την οδό Κλ. Οικονόμου αλλά και τη Μητροπόλεως. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο λόγος που δεν υπέγραψαν όλοι όσοι είχαν υποβάλει αίτημα την προηγούμενη φορά για συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν για λόγους συντομίας, καθώς, όπως είπαν, οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν σε μία ημέρα.

Τα ερωτήματα που θέτουν

Οι 59 αιτούντες ζητούν απαντήσεις πάνω σε πέντε σημεία: 1) Αν έχει επέλθει το πέρας των εργασιών στο έργο της ανάπλασης της Τρίγωνης Πλατείας κι αν έχει προγραμματιστεί η παράδοσή του, 2) Ποιοι είναι οι χρόνοι άρσης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ισχύουν, 3) Αν υπάρχει άλλος κυκλοφοριακός προσανατολισμός για τις οδούς αυτές, 4) Εάν χρειάζεται προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή και σε αρμόδια υπουργεία και 5) Αν έχει λάβει ενημέρωση η Τροχαία ώστε να προετοιμάσει τη μετάβαση στη νέα πραγματικότητα.

Όπως μετέφεραν οι επαγγελματίες στο Protionline.gr, στόχος τους είναι και οι ίδιοι να γνωρίζουν επίσημα τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και να μάθουν και οι δημότες το πότε και το πώς θα διαμορφωθεί η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. Τόνισαν δε πως αναμένουν άμεσα απαντήσεις, διότι η κατάσταση είναι ασφυκτική γι’ αυτούς.

Δημ. Καλογερόπουλος: «Πρωτίστως, πρέπει να συνέλθει η Επιτροπή Παραλαβής του έργου»

Σε ερώτηση του Protionline.gr για το εάν ισχύει ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί και εάν θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος επισήμανε: “Η εταιρεία ζητά να της δώσουμε τη βεβαίωση ότι έχει ολοκληρωθεί το έργο και πως όλα θα γίνουν μέσα στο πλαίσιο που πρέπει. Αυτό σημαίνει ότι πρωτίστως, πρέπει να συνέλθει η Επιτροπή Παραλαβής του έργου και να εξεταστεί εκτενώς το ζήτημα, όπως ακριβώς το προβλέπουν οι διαδικασίες”.

Χρ. Γούτος: ΄΄Σοβαρό ατόπημα η στάση του δημάρχου΄΄

Από την πλευρά του, ερωτηθείς από τo Protionline.gr, ο κ. Γούτος σημείωσε: ΄΄Από την ώρα που η εταιρεία λέει ότι ολοκληρώθηκε το έργο, πρέπει να σταματήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ίσχυαν για την εκτέλεση των εργασιών. Δεν μπορεί να έρχεται ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε πως η εταιρεία με έγγραφό της δήλωσε πως το έργο ολοκληρώθηκε. Κάπως έτσι κοροϊδεύει και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εκατό επαγγελματίες που ήταν εκεί. Τη στιγμή που η αγορά πλήττεται από τον κλειστό δρόμο, ο δήμος έλαβε έγγραφο και έδωσε αριθμό πρωτοκόλλου, δεν μπορεί να λέει πως δεν γνωρίζει ή ότι χρειάζονται διαδικασίες για να παραλάβει το έργο. Η στάση του συνεπάγεται με σοβαρό ατόπημα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr