background img
banner
banner

Ομόφωνη απόφαση διεκδίκησης για τον Οδοντωτό από το Δημοτικό Συμβούλιο

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου, τη στιγμή που οι κάτοικοι και φορείς του Διακοπτού αποφάσιζαν κινητοποιήσεις για τη μη λειτουργία του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας έλαβε απόφαση για διεκδίκηση μέσω της γνωστοποίησης των θέσεών του, αφενός για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επάνοδο του τρένου στις ράγες και αφετέρου για τον σχεδιασμό που όχι μόνο θα καταστήσει βιώσιμη τη λειτουργία του αλλά θα δώσει ώθηση στην ευρύτερη περιοχή.

Άμεση αποκατάσταση αλλά και σχεδιασμός για το μέλλον

Αναφορικά με το θέμα λειτουργίας του Οδοντωτού, ο κ. Καλογερόπουλος είπε: ΄΄Έχουμε μείνει στην πληροφόρηση και από τις πολιτικές υποσχέσεις που υπάρχουν αλλά και από τη δική μου επίσκεψη στον διευθύνοντα σύμβουλο ότι μετά το Πάσχα θα επαναλειτουργήσει ο Οδοντωτός, άρα δεν έχει κανένα νόημα να τρέχουμε σε συνελεύσεις και να φωτογραφιζόμαστε σε αυτές. Άρα οι οποιοιδήποτε φορείς ασκούν πίεση περί του Οδοντωτού προφανώς το κάνουν για να βρουν και αιτιολογίες απασχόλησης και να μπορούν να έχουν μία θέση να βρίζουν αυτούς που ασχολούνται.

Από εκεί και πέρα, όπως συζητήσαμε και με τον κ. Σπηλιόπουλο, πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το μέλλον όπου υπάρχει ένα σχέδιο για το οποίο μπορούμε να πούμε ότι προγραμματίζουμε την συνεργασία μας με τους αρμόδιους φορείς τουλάχιστον με τον ΟΣΕ, την κυβέρνηση και τον Δήμο Καλαβρύτων. Ήδη έχουμε στείλει ένα πρώτο σχέδιο προκειμένου να δούμε τις θέσεις του δημάρχου Καλαβρύτων και από κει και πέρα το θέμα θα έρθει με επαρκή εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο και θα αφορά το μέλλον του οδοντωτού που είναι προς το συμφέρον κυρίως των Καλαβρύτων και δικό μας. Επομένως θεωρώ ότι σε επόμενη συνεδρίαση θα έχουμε την ευκαιρία μετά από την ανταπόκριση που περιμένουμε από τα Καλάβρυτα να δούμε τι θα κάνουμε σε επίπεδο πρωτοβουλιών για να αξιοποιηθεί ο Οδοντωτός ως δυναμική΄΄.

Ο δήμος να μπει μπροστάρης…

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Γούτος είπε πως δεν… μένει ήσυχος στη διαβεβαίωση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ κ. Τερζάκη ότι μάλλον μετά το Πάσχα θα επαναλειτουργήσει ο Οδοντωτός και σημείωσε: ΄΄Θα ήθελα να είμαστε πιο συντονισμένοι όσον αφορά τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν γιατί στο Διακοπτό οι άνθρωποι αγωνιούν διότι έχουν μεγάλες απώλειες. Γι’ αυτό ο Δήμος πρέπει να μπει μπροστάρης και να διεκδικήσει άμεση επαναλειτουργία του Οδοντωτού΄΄.

Ο κ. Σπηλιόπουλος, μεταξύ άλλων, αναρωτήθηκε ποιος θα βάλει την υπογραφή του για να λειτουργήσει Οδοντωτός ενώ ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση της γραμμής γιατί δεν έχει γίνει εδώ και δεκαετίες Σε άλλες περιοχές εφαρμόστηκαν αμέσως οι μελέτες, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, για τα αντιπλημμυρικά. Επίσης, τόνισε πως ια να γίνουν όλα αυτά πρέπει να υπάρχει ένας συντονιστής ενώ παρατήρησε πως όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο Οδοντωτός δεν έχει μοντέλο διαχείρισης σύγχρονο και οργανωμένο. ΄΄Πρέπει να γίνει εταιρεία στην οποία θα έχει την πλειοψηφία ΟΣΕ και οι δύο δήμοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ισομερώς και ισοδυνάμως να συμμετέχουν΄΄, επανέλαβε ο κ. Σπηλιόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος πρότεινε να γίνει μία παρέμβαση και μία κίνηση προς το αρμόδιο υπουργείο, ενώ υιοθετήθηκε η πρόταση του δημάρχου να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο που να εκφράζει το ερώτημα γιατί δεν λειτουργεί η γραμμή του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου και να ζητηθεί ο εκσυγχρονισμός του δικτύου. Η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr