background img
banner
banner

Καλοκαίρι… σημαντικών μουσικών συναντήσεων

ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Α

Σε… πεδίο δράσης σπουδαίων καλλιτεχνών του ελληνικού πενταγράμμου, μετατρέπεται η Αιγιάλεια αυτό το καλοκαίρι. Το πρόγραμμα του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018» περιλαμβάνει συναυλίες γνωστών καταξιωμένων, αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών, που αναμένεται να προσφέρουν αξέχαστες στιγμές ψυχαγωγίας σε ντόπιους και επισκέπτες. Ειδικά δε τον Αύγουστο, περνούν από την Αιγιάλεια ορισμένα από τα πιο σημαντικά ονόματα, με το πρόγραμμα να καλύπτει ευρύ φάσμα ηλικιών και μουσικών προτιμήσεων.

Στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον και το επιβλητικό του κτίριο αναμένεται να γίνουν… φόντο σε σημαντικές συναυλίες. Ωστόσο, σημαντικές μουσικές συναντήσεις θα λάβουν χώρα και σε διάφορα σημεία της Αιγιάλειας, πλάι στην θάλασσα, κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό της Αιγιάλειας! Οι περισσότερες δε συναυλίες, θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μέχρι στιγμής, όπως ενημέρωσε το Protionline.gr  η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Παπαχριστοπούλου, ισχύει το πρόγραμμα έτσι όπως έχει ανακοινωθεί, με μία διαφοροποίηση. Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Γκάτσος που αγάπησα», με τους Μανώλη Μητσιά και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που είχε προγραμματιστεί για τις 6 Αυγούστου, πρόκειται να μετατεθεί χρονικά σε άλλη ημερομηνία, για λόγους υγείας του ενός εκ των καλλιτεχνών. Η νέα ημερομηνία θα γίνει γνωστή άμεσα. Αξίζει να καταγράψουμε αναλυτικά τις συναυλίες του καλοκαιριού.

Ρίτα Αντωνοπούλου – Θοδωρής Οικονόμου στα Σελιανίτικα

Την ερχόμενη Παρασκευή 20 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, η παραλία Σελιανιτίκων Δ.Ε. Συμπολιτείας, θα γεμίσει μουσικές! Η Ρίτα Αντωνοπούλου στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, συναντά το σπουδαίο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου σε μια μοναδική μουσική σύμπραξη. Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας δυο μοναδικών καλλιτεχνών, που η μουσική τους συνομιλία μάς φέρνει στο νου εικόνες από εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη, τον κόσμο του Θάνου Μικρούτσικου, του Leonard Coen, τη μελωδία των τραγουδιών της Edith Piaf, το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, την ψυχή του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και τραγούδια νέων δημιουργών, σε μια παράσταση γεμάτη συγκίνηση και τρυφερότητα που θα χαραχθεί στη μνήμη του κοινού. Συνδιοργάνωση: ΔΗΚΕΠΑ-Αντιδημαρχία Δυτικής Αιγιαλείας-Τοπική Κοινότητα Σελιανιτίκων. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλης Πασπαλά στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου, σειρά έχει η Δ.Ε. Αιγείρας. Στις 8.30 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας θα εμφανιστούν οι Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Πασπαλά. Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και η ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά θα ταξιδέψουν το κοινό σε ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα και αρώματα Ανατολής και Δύσης. Το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας υποδέχεται δυο μοναδικές κυρίες σε μια συνεργασία με γυναικεία ματιά, ευαισθησία και διάθεση, όπου η κάθε μια δίνει το δικό της ξεχωριστό στίγμα. Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. –Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας –Τοπική Κοινότητα Αιγών – Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγών-Βλοβοκάς «Ο βράχος» – Φιλοπροοδευτικός και Εκπολιτιστικός Όμιλος Βλοβοκάς «Η ομόνοια». Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10 ευρώ, πολύτεκνοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ και παιδιά έως 12 ετών 8 ευρώ.

Υποδοχή του Αυγούστου με Γεράσιμο Ανδρεάτο και Χρήστο Παπαδόπουλο στις Καμάρες

Η Αιγιάλεια υποδέχεται τον Αύγουστο με μία ξεχωριστή συναυλία λαϊκής μουσικής με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Χρήστο Παπαδόπουλο, στο γήπεδο Καμαρών, Δ.Ε. Ερινεού, την Τετάρτη 1η Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ. Ο σπουδαίος λαϊκός ερμηνευτής Γεράσιμος Ανδρεάτος με τη συμμετοχή του Χρήστου Παπαδόπουλου στο μπουζούκι σε ένα μουσικό πρόγραμμα που μιλά στην ψυχή κάθε γενιάς. Ερμηνεύει τραγούδια όπου υπήρξαν σταθμοί στην καριέρα του από τη συνεργασία του με σημαντικούς συνθέτες όπως Βαγγέλης Κορακάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Χρήστος Νικολόπουλος, Άκης Πάνου, Παντελής Θαλασσινός και άλλοι καθώς και διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου και έχουν αποτυπωθεί στις καρδιές όλων μας. Πλήκτρα: Σταμάτης Χρήστου, Μπάσο: Γιώργος Μπαϊρακτάρης, Κιθάρα: Περικλής Παπαδόπουλος, Τύμπανα: Λευτέρης Παναγιάς. Συνδιοργάνωση: ΔΗΚΕΠΑ-Αντιδημαρχία Δυτικής Αιγιαλείας-Τοπική Κοινότητα Καμαρών. Είσοδος ελεύθερη.

Κωστής Μαραβέγιας στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς»

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου είναι η σειρά του υπαίθριου θεάτρου «Γ. Παππάς» να ανοίξει τις πύλες του για μουσική. Ο Κωστής Μαραβέγιας έρχεται στο μεγαλύτερο Party της χρονιάς, με ώρα έναρξης 9.30! Ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μουσικό party από αυτά που ξέρει να κάνει ο Κωστής με κάθε ευκαιρία. Απλόχερη αληθινή μουσική γιορτή που μας παρασύρει, εμπλουτίζοντας τις αισθήσεις μας, την ψυχή και την καρδιά μας. Τραγούδια από τα πρώτα του χρόνια στη δισκογραφία, αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια που ο Κωστής αγαπά πολύ. Μαζί του οι: Νίκος Αγγλούπας (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι) και ο Κρίτωνας Μπελλώνιας (κρουστά-τύμπανα)
Προπώληση : 13 ευρώ,viva.gr και στα σημεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ.

Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη στο Διακοπτό

Το Σάββατο 4 Αυγούστου, το ενδιαφέρον στρέφεται στο Διακοπτό και συγκεκριμένα στην παραλία Αγ. Νικολάου, όπου στις 9.30 το βράδυ, θα ξεκινήσει η παράσταση «Η μουσική είναι Μία» με τους Στέφανο Κορκολή και Σοφία Μανουσάκη. Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής μας ταξιδεύει στο μουσικό του σύμπαν με «δικά του έργα». Μια μουσική παράσταση «Εφ’ όλης της ύλης» σε μια συναρπαστική μουσική αναδρομή που ενώνει το χθες με το σήμερα, περνάει από το ξένο ρεπερτόριο με απρόβλεπτες διασκευές και αναδεικνύει ότι «Η μουσική είναι Μία». Έχοντας ως αιχμή του μουσικού του δόρατος το τραγούδι «Θες» που ερμήνευσε μαγικά ο Δημήτρης Μητροπάνος, μας καλεί μαζί με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη να γίνουμε όλοι μια παρέα και να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, χαρίζοντας μας ένα ξεχωριστό πρόγραμμα. Ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι πέρα από σύνορα και ετικέτες. Σαξόφωνο – φλάουτο: Βασίλης Δεφίγγος, Κιθάρες-φωνή: Κωστής Πυρένης. Συμμετέχει: Η Δημοτική-Παιδική Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας που διευθύνει η Βασιλική Νάσση. Συνδιοργάνωση: ΔΗΚΕΠΑ – Αντιδημαρχία Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού – Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού. Είσοδος ελεύθερη.

Θοδωρής Κοτονιάς και Σάκης Παπαδημητρίου στην Άβυθο

Την Κυριακή 5 Αυγούστου, ο Θοδωρής Κοτονιάς συναντά τον Αιγιώτη Σάκη Παπαδημητρίου στην παραλία Αβύθου (θέση Μάτι) Δ.Ε. Συμπολιτείας. Δύο σύγχρονοι δημιουργοί του ελληνικού τραγουδιού σε μια ατμοσφαιρική συναυλία «συνομιλούν» με τα τραγούδια τους αλλά και με τραγούδια που έχουμε όλοι αγαπήσει. Μαζί τους η Έλενα Παπαδημητρίου. Ορχήστρα: Μουσικό σύνολο «ΗΔΥΦΩΝΟ». Ώρα έναρξης: 9.30μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Χρήστος Θηβαίος και Μαρία Παπαγεωργίου στην Ακράτα

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου, το… μουσικό ταξίδι κάνει στάση στην πλατεία Ακράτας, όπου για τις 9.30 έχει προγραμματιστεί μια άλλη σπουδαία συνάντηση. Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος συναντά τη Μαρία Παπαγεωργίου, την πιο ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα εκπρόσωπο της νεότερης γενιάς, σε ένα μοναδικό πρόγραμμα με σκηνές από το παρελθόν και το σήμερα της προσωπικής τους διαδρομής. Από τη μία ο Χρήστος Θηβαίος με το πλούσιο και αξιοζήλευτο ρεπερτόριο του και από την άλλη, η Μαρία Παπαγεωργίου, το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα και τις ξεχωριστές εμφανίσεις της, δημιουργούν ένα εξαιρετικά αισθητικό και συναισθηματικό περιβάλλον που θα συνεπάρει το κοινό. Μαζί τους οι: Μάξιμος Δράκος-πιάνο, Σταύρος Ρουμελιώτης-κιθάρες, Καλλίστρατος Δρακόπουλος-τύμπανα, Άγγελος Παπαδάτος-κοντραμπάσο. Συνδιοργάνωση: ΔΗΚΕΠΑ-Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας-Τοπική Κοινότητα Ακράτας. Είσοδος ελεύθερη.

Δυνατή έναρξη «Οινοξενείων» με Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Την Πέμπτη 16 Αυγούστου έρχεται η στιγμή των «Οινοξενείων» του θεσμού που θα ανοίξει φέτος με την συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, στην παραλία Αιγίου, στις 8.30 το βράδυ. Η μοναδική Ελεωνόρα Ζουγανέλη, με τη δυναμική σκηνική παρουσία της και με προσωπικότητα που καθηλώνει, σε μια συναυλία γεμάτη πάθος, ένταση, συναισθηματική φόρτιση και χαμόγελο. Δικά της τραγούδια αλλά και ενδιαφέρουσες επιλογές από την ελληνική δισκογραφία, πειραγμένα από την Ελεωνόρα και τους συνεργάτες της καθώς και τα λαϊκά της παρέας που πάντα αγαπιούνται και θα τραγουδιούνται, θα απογειώσουν το κοινό που με ένα ποτήρι κρασί από τα οινοποιεία της Αιγιάλειας θα βιώσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία. Μαζί της οι μουσικοί: Δημήτρης Μπαρμπαγάλας ακουστική, ηλεκτρική κιθάρα και ενορχήστρωση, Μιχάλης Καπηλίδηςντραμς, Βασίλης Νησόπουλοςμπάσο, Γιάννης Οικονομίδης τρομπέτα και πιάνο, Νίκος Πασσαλίδης λαούτο, μπουζούκι, κιθάρα και μαντολίνο, Ντίνος Χατζηιορδάνου ακορντεόν.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης  στο «Γ. Παππάς»

Η Παρασκευή 10 Αυγούστου, ανήκει στον Ακίνοο Ιωαννίδη. Ο αγαπημένος ερμηνευτής σε ένα σόλο πρόγραμμα, όπου μόνος επί σκηνής παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του, ακολουθώντας την παράδοση αιώνων των τροβαδούρων και μεταφέροντας στο κοινό αισθήσεις, αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας. Ένα πρόγραμμα ακρόασης αλλά και συμμετοχής, με πρωταγωνιστές όπως πάντα τα ίδια τα τραγούδια. Κλασική και ακουστική κιθάρα, λαούτο και φωνή: Αλκίνοος Ιωαννίδης. Ώρα έναρξης 9.30. Προπώληση: 13 ευρώ, viva.gr και στα σημεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ.

Στο «Γ. Παππάς» τα «Ηχοκύματα»

Την Κυριακή 12 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ η μουσική σκηνή «Ηχοκύματα» παρουσιάζει τη συναυλία ελληνικού τραγουδιού «Υπάρχει λόγος» με αυθεντικές και κάποιες διασκευασμένες εκτελέσεις ελληνικών τραγουδιών που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους, τόσο στις ψυχές των ανθρώπων, όσο και στην πλούσια ιστορία της ελληνικής μουσικής. Υπηρετώντας πάντα την ποιότητα και με σεβασμό στην ελληνική μουσική, η μουσική σκηνή «Ηχοκύματα», μας ταξιδεύει στους μεγαλύτερους σταθμούς της ελληνικής πολιτιστικής δημιουργίας. Προπώληση : στα σημεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Τιμή εισιτηρίων: 5 ευρώ.

«Ο Γκάτσος που αγάπησα» με τους Μανώλη Μητσιά και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Σε ό,τι αφορά την παράσταση «Ο Γκάτσος που αγάπησα» όπου μέχρι που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει γνωστή η ημερομηνία διεξαγωγής, ο Μανώλης Μητσιάς, που ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό, να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα, γιατί συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.
Μια βραδιά γεμάτη μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου, όπου οι δυο ερμηνευτές θα μας χαρίσουν το πορτρέτο του ποιητή των τραγουδιών Νίκου Γκάτσου, που έδωσε τον κανόνα του καλού Ελληνικού τραγουδιού. Συντελεστές: Αχιλλέας Γουάστωρ-πιάνο, Ηρακλής Ζάκκας-μπουζούκι, μαντολίνο.
Σημείο διεξαγωγής: «Γ. Παππάς». Προπώληση: 13 ευρώ, viva.gr και στα σημεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr