background img
banner
banner

Μαρία Φαραντούρη και Μανώλης Μητσιάς στο Πανελλήνιο Ηρώο Αγωνιστών

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο χώρος του Πανελληνίου Ηρώου Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών 1821, στην Αγία Λαύρα, φιλοξενεί ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός. Μετά την συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και της Μικτής και Παιδικής Χορωδίας της Πολυφωνικής Πατρών το 2021 (για τα 200 χρόνια απ’ την Επανάσταση) και την περυσινή συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και της Ορχήστρας της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου, φέτος, την Παρασκευή 11 Αυγούστου στον χώρο του Πανελληνίου Ηρώου θα ενώσουν τις φωνές τους η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς.

Μια μοναδική συναυλία σε ένα χώρο με βαρύ ιστορικό φορτίο την οποία οργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Σπήλαιο Λιμνών Καστριών». Η συναυλία, ως γνωστόν, είναι μια ακόμα σημαντική προσφορά προς τον Δήμο Καλαβρύτων απ’ το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου το οποίο, εδώ και χρόνια, στέκεται υποστηρικτικά και γενναιόδωρα σε μια σειρά δράσεων που αφορούν πρωτοβουλίες και έργα πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς αλλά και δράσεις εκπαίδευσης και κοινωνικής προσφοράς στο Δήμο Καλαβρύτων.
Όπως έχει δηλώσει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος «είναι η υποχρέωση μου, για μια ακόμη φορά, να εκφράσω τις βαθιές ευχαριστίες και την αναγνώριση μου στο ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου. Και μαζί να εκφράσω και τις ευχαριστίες όλων των δημοτών μας. Το ίδρυμα Μαρτίνου είναι διαρκής στυλοβάτης, αρωγός και συνοδοιπόρος σε κάθε πρωτοβουλία μας που δίνει εξωστρεφή χαρακτήρα στη περιοχή μας».

Έτσι, η Μαρία Φαραντούρη, που εδώ και πολλά χρόνια μάς καθηλώνει με τις μουσικές διαδρομές της και η φωνή της είναι συνώνυμη αξιών, αγώνων και οραμάτων, συναντά τον Μανώλη Μητσιά ο οποίος έχει σφραγίσει με το προσωπικό του ύφος και ήθος το ελληνικό τραγούδι. Φαραντούρη και Μητσιάς, στις 11 Αυγούστου στα Καλάβρυτα, θα μάς ταξιδέψουν μουσικά στο χρόνο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη κ.ά.

Θα συμμετάσχει η Μικτή Χορωδία Διακοπτού!

Τους καλλιτέχνες θα συνοδεύσουν καταξιωμένοι μουσικοί: Στο πιάνο ο μαέστρος Αχιλλέας Ουάστωρ, στο μπουζούκι ο Ηρακλής Ζάκκας, στα πνευστά ο DavidLeanch, στο μπάσο ο Πέτρος Βαρθακούρης, στην κιθάρα ο Γιώτης Σαμαράς, στα ντραμς ο Σπύρος Παναγιωτακόπουλος, στο ακορντεόν ο Γιώργος Τσιατσούλης και στο τσέλο ο Μιχάλης Πορφύρης. Στον ήχο θα είναι ο Δημήτρης Μπουρμπούλης ενώ στη συναυλία θα συμμετάσχει η Μικτή Χορωδία Διακοπτού, με τη μουσικό Μπέσυ Νάση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr