background img
banner
banner

Ισχυρού συμβολισμού επίσκεψη στο Κτήμα Μέγα Σπήλαιο

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΙΑΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Ισχυρού συμβολισμού επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη την Τρίτη στα Καλάβρυτα ο οποίος ξεκίνησε το πρόγραμμά του με 45λεπτή επίσκεψη στο ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο της Αγιωτικής Οινοποιητικής Cavinο όπου τον υποδέχθηκαν οι αδελφοί Γιάννης και Θεόδωρος Αναστασίου, συνοδεία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη αλλά και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, το κελάρι και όλους τους επισκέψιμους χώρους με τα αμπέλια σε υψόμετρο 800 μ. και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις εγκαταστάσεις του Κτήματος εκτιμώντας ότι αποτελεί πρότυπο εταιρείας προς μίμηση καθώς συνδυάζει το επιχειρηματικό πνεύμα με την ανάπτυξη των εξαγωγών τοπικών οίνων και αποσταγμάτων, με την προσπάθεια ανάδειξης του αγροτουρισμού.

Ο αμπελώνας Μέγα Σπήλαιο, μια έκταση 100 στρεμμάτων που αποκτήθηκε το 1999, αποτελεί άλλωστε και το καμάρι του αγροτουρισμού στην ευρύτερη περιοχή. Έχει αξιοποιηθεί το σύνολο των εγκαταστάσεων που ανήκαν στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου από τον 16ο αιώνα παράγοντας προς εξαγωγή εκλεκτές ποικιλίες από τα προικισμένα σταφύλια της Αιγιαλείας. Η Cavino έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε νέες επενδύσεις σε Καλάβρυτα και Αίγιο αποκτώντας τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής σε όλους τους τομείς της παραγωγής, με τέσσερις νέες εµφιαλωτικές γραµµές (κρασί, ούζο, τσίπουρο, και brandy) και κλιματιζόμενους αποθηκευτικούς χώρους 5.000 τµ. για ιδανική φύλαξη. Παράγει το ούζο Romios και «ΔΕΚΑ» σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ενώ από το 2022 η «Ελληνικό Τσίπουρο», θυγατρική της, ελέγχει το 60% των μετοχών της αποσταγματοποιίας «Μπαμπατζίμ».

Εκ μέρους της Cavino στον Πρωθυπουργό προσφέρθηκε ως δώρο οίνος παλαίωσης του 2012 από τη σπάνια συλλογή που διαθέτει το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο. Σήμερα η Cavino εξάγει περισσότερο από 75% της παραγωγής σε κρασί και ούζο, σε 55 χώρες και έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις. Ο όμιλος ξεπέρασε σε κύκλο εργασιών τα 30 εκατ. ευρώ, με το 66% των εσόδων της να προέρχεται απ’ τις εξαγωγές! Η εταιρεία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την εξαγορά μικρών οινοποιείων σε όλη τη χώρα μέσω της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαιοποιημένων οφειλών Intrum (ένας από τους servicers στην Ελλάδα) μέσω ενός από τα project του που έχει αναλάβει να διαχειριστεί, με «κόκκινα δάνεια» 23 εταιρειών με οφειλές που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr